Snelst groeiende blog ter wereld?

Depositphotos 11650048 s

Meer dan een jaar geleden (2005) besloot ik dat ik mezelf een aantal technologische doelen moest stellen. Geïnspireerd door mensen als Seth Godin, Malcolm Gladwell, Robert Scoble en Shel Israel, verdiepte ik me in bloggen, sociale netwerken, zoekmachineoptimalisatie en analytics as well as all the underlying technologies that drove them. It’s not been rocket science, but it has been an amazing period in my life. I’ve discovered what my passion is, and I’ve built a lot of confidence in my abilities.

As of recent, I’ve surpassed some of the very bloggers that educated me. That should be the ultimate compliment to these people (I hope they take it that way!). With 55,000,000 blogs getting tracked through Technorati, I’m now accelerating quickly and up to a rank of 35,000 or so. That’s fantastic growth and should capture some attention in the industry. I’m still not in the Top 100, nor have I earned any Blogging awards… but my hard work and knowledge of my subject matter has paid off. This despite so many strikes against me:

 • I’m not wealthy
 • I’m not famous
 • I don’t have ‘inside’ information in the industry
 • I don’t have industry connections
 • I don’t live in Silicon Valley (I live in Indiana!)
 • I haven’t written a book (yet!)
 • Ik werk zowel een fulltime baan als bijbaantjes

Some of the advantages I’ve had:

 • Ik heb mijn eigen hosting dus het opzetten en onderhouden van mijn site is een fluitje van een cent.
 • I can program. WordPress is a phenomenal blogging platform, but I have had to ‘tweak’ my themes and those of my clients to really optimize them for usability and search engine optimization.

With that in mind, I think the following statistics are pretty impressive and speak to the hard work I’ve been doing. Here is a list of Top 100 blogs or fairly well-known bloggers and their 3-month growth (Alexa.com). Toegegeven, ik heb nog een lange weg te gaan voordat ik naar de hoogste niveaus van de blogosfeer moet schrapen - maar dit bewijst nog steeds dat de inhoud en het advies van mijn blog nuttig en gefocust was.

plaats
Rang
Bereik
Over invloed en automatisering
+ 354,691
+ 474%
John Chow Dot Com
+ 34,123
+ 882%
Gepassioneerde gebruikers creëren
+ 4,637
+ 32%
Problogger.net
+ 549
+ 22%
Seth Godin
+ 465
+ 13%
Engadget
+ 84
+ 12%
Huffington Post
+ 13
+ 4%
Blog Maverick
-63
+ 8%
Michelle Malkin
-1,459
-15%
Scobleizer
-7,469
-48%
Naakte gesprekken
-17,428
-14%

How have I made this progress? You’ll have to do quite a bit of reading here, but I’ve not held back any secrets. It’s all here in this blog… the experiments, the results, everything! Perhaps the most exciting news of late is sharing this knowledge with some new bloggers. I’m consulting a few right now and assisting them. I look forward to the day their stats bypass mine (hopefully after I’m in the Top 100!).

Thanks for reading! Thanks for commenting! Thanks for coming back! If there’s some topics you’d like me to cover, please feel free. I never really run out of information to blog about – but I’d love the opportunity to delve into a topic of your choosing.

I know I’m not the fastest growing blog on the planet… but my hard work is afbetalen. Blijf terugkomen, ik zal met jullie blijven delen!

5 reacties

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Goed gedaan Doug. Ik ben de afgelopen maanden op je blog geabonneerd en tot nu toe heb ik echt genoten van wat ik heb gezien. Als beginnende blogger (en met dezelfde stakingen tegen mij), weet ik hoe moeilijk het kan zijn om nieuwe lezers aan te trekken als je net begint. Ga zo door!

 4. 4

  Doug,
  Bedankt dat je mijn technische ruggengraat en vriend bent. Ik hoop dat ik (voor) je kan doen wat je deed voor je "mentoren" - Pass je !! Haha !! Ik ben nog niet lang genoeg in de buurt om een ​​gemiddelde van drie maanden te hebben, maar het ziet ernaar uit dat ik aardig trending ben… dankzij jou.

  Verkeersrang voor patcoyle.net:
  Vandaag 1 week. Gem. 3 mnd. Gem. 3 mnd. Verandering
  NVT * 386,650 850,770 -

  Aangezien ik niet de eerste reactie ben, post ik hier ook niet ALLEEN om verkeer terug te krijgen naar mijn blog.

 5. 5

  Brandon,

  Dat zijn vriendelijke woorden. Ik waardeer het echt. Ik hou er niet per se van om de groei van mijn blog aan te prijzen, maar soms, als je de naam of faam niet kent, moet je mensen laten weten dat je nog steeds hun aandacht verdient.

  De laatste keer dat ik postte over de groei en het succes van mijn blog, is het bereik aanzienlijk vergroot. (http://www.dknewmedia.com/2006/09/03/my-blog-is-better-than-9986-of-all-other-blogs/)

  Ik vraag me af wat dat zegt over ons als lezers? Ik abonneer me nu op de blog van Johnathon Chow nadat ik heb gelezen hoe succesvol hij zei dat zijn blog was. En ja hoor, ik heb ook veel van hem geleerd! Zijn statistieken zijn ook uit het zicht.

  Nogmaals bedankt! En als u hulp nodig heeft, aarzel dan niet om het te vragen!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.