Firefox 3 Review, Robots, Add-ons en Tweaks

Het is de tweede dag met Mozilla Firefox 3 en ik heb Safari al uit mijn dock verdreven. De browser is vrij snel (ik gok tot al mijn populaire add-ons en er komen een paar beveiligingsupdates aan). Ik denk dat het de upgrade waard is en ik kan een paar dagen wachten tot de add-ons op snelheid zijn.

Bruikbaarheidsverbetering op het Knopindeling

De meest opvallende verandering wanneer u FF3 start, is de grotere terugknop in de werkbalk. Een pluim voor het interfaceteam voor deze wijziging. Typische lay-outs van menusystemen in applicaties worden per positie bepaald, maar Mozilla-ontwerpers besloten nog een stap verder te gaan door de terugknop te vergroten. Dit is een geweldige verandering… gebruikers zullen deze knop beslist vaker gebruiken dan welke andere dan ook; Als resultaat zijn de grootte en positionering grote verbeteringen.

Enkele aanpassingen in Firefox 3

Als je typt about: config in de url-balk in Firefox 3 heb je toegang tot enkele instellingen die zowel leuk als gevaarlijk zijn. Hier zijn een paar van mijn favorieten die ik al heb aangepast:

 1. general.warnOnAboutConfig - als u de waarschuwing niet leuk vindt wanneer u about.config opent, dubbelklik dan hierop om de waarschuwing FALSE te maken.
 2. browser.urlbar.autofill - dubbelklik om TRUE en uw URL's worden automatisch aangevuld op basis van uw geschiedenis.
 3. browser.urlbar.doubleClickSelectsAll - dubbelklik om TRUE en wanneer u dubbelklikt in uw URL-balk, zal het de volledige URL selecteren in plaats van een deel ervan.
 4. general.smoothScroll - dubbelklik om TRUE en het scrolt mooi door de pagina's in uw browser.
 5. layout.spellCheckDefault - zet dit op 2 en je kunt de spelling van alle velden controleren, niet alleen de tekstgebieden!

Easter Eggs: een bericht van de robots

Type over: robots in de url-balk voor een grote lach! Leuk om ontwikkelaars te zien die gevoel voor humor hebben. Ik wou dat meer applicaties paaseieren zouden toevoegen zoals deze.

over: mozilla is een ander ei (ik denk dat het in elke versie is geweest).

De enige add-on waar ik niet zonder kan

De Delicious Bookmark Add-on is gewoon fantastisch. Als u nog steeds bladwijzers opslaat in uw browser, STOP HET! Met Del.icio.us kunt u links delen, ordenen, taggen en zelfs posten op uw blog.

De functie die ik wens, kan worden bijgewerkt

Ik hou van de functie in Internet Explorer die de URL-balk groen kleurt op beveiligde sites. Ik wou dat er een was about: config instelling daarvoor.

7 reacties

 1. 1

  Re: groene URL-balk - FF3 kleurt een deel van de URL-balk groen wanneer u bepaalde sites bezoekt. Bovendien verschijnt in plaats van alleen het favicon aan de linkerkant ook de bedrijfsnaam (beide verschijnen in de groene achtergrond).

  Voorbeeld

  Ik denk dat het te maken heeft met het beveiligingscertificaat, want als je met je muis over het gearceerde gebied beweegt, krijg je een tooltip met de tekst 'Verified by: Verisign, Inc.'

 2. 2
 3. 4
 4. 5

  Ik gebruik Delicious Bookmarks ook, vooral als middel om bladwijzers tussen computers te delen. Ik gebruik dan een trefwoord voor elk type bladwijzer met “ff:” vooraan. Dus al mijn financiële bladwijzers zijn getagd met "ff: finance" en zijn waarschijnlijk gemarkeerd als verborgen. Ik kan die tag dan als favoriet markeren, zodat hij wordt weergegeven op de Delicious-werkbalk en het menu.

 5. 6
 6. 7

  Ik gebruik FireFox 3 sinds bèta 3 of 4 en realiseerde me net dat de locatiebalk volledige tekstzoekopdrachten gebruikt voor de titel en URL van alle pagina's in je geschiedenis. Hoewel het een seconde of twee duurt om al die gegevens te doorzoeken, is dit een geweldige bruikbaarheidsfunctie waar ik eerst niet om gaf, maar waar ik nu dol op ben.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.