Vergeet Blackberry-productiviteit, wint multi-tasking

smartphone

Afgelopen juli ben ik verhuisd naar een Blackberry. Naarmate de tijd verstreek en ik applicaties vond en installeerde, werd het langzamer en trager. Het was alsof Apps een tweede gedachte waren en dat de Blackberry nooit was ontworpen om ze uit te voeren.

Begrijp me niet verkeerd, ik hield echt van de stroom tweets (dankzij de nieuwe Twitter-app), Facebook-updates, oproepen en sms-berichten in één enkel venster. Wat ik niet aankon, was proberen de waarschuwingen te wissen om een ​​telefoontje daadwerkelijk te beantwoorden. Tegen de tijd dat ik aan de telefoon kwam, was mijn beller in de voicemail. Niets is frustrerender. Het is tenslotte een TELEFOON!

Het probleem is dat ik een telefoon EN de andere hulpmiddelen nodig heb. Ik heb Twitter, Facebook, LinkedIn, Evernote, Maps, Visual voicemail en een heleboel andere tools nodig om de dag door te komen. Ik ben constant mijn kinderen aan het sms'en en krijg berichten van klanten via alles behalve mijn telefoon. Ik heb een machine nodig die kan multitasken.

Ik ben een Apple-man - met 2 MacBookPro's, een nieuwe Time Machine, een AppleTV en een kast vol meer dan Apple oldies. Ik was meer dan een decennium een ​​Windows-man toen vriend Bill Dawson een bedrijf waar we voor werkten overhaalde om mij mijn eerste MacBookPro te bezorgen. Ik heb nooit achterom gekeken! Ik ben geen cult-man van Apple of een snob - ik erken dat Apple alleen echt geweldig is omdat ze de hardware EN de software beheersen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een bedrijf als Microsoft dat een opgeblazen besturingssysteem moet programmeren dat op oneindig veel hardware draait.

Maar ik heb geen iPhone gekregen. Ik heb een Droid gekocht. We hebben al een iPhone in huis - mijn dochter wilde er een en aangezien ze me om haar pink heeft gewikkeld, heb ik hem voor haar gekocht. Elke keer als ik haar bel, klinkt het alsof we schreeuwen met twee blikjes en een touwtje tussen ons in. Sorry AT&T, je gesprekskwaliteit is slecht. Ik kan altijd zien wanneer ik iemand op een iPhone bel, omdat het belgeluid klinkt als een oude bekraste plaat die wordt afgespeeld. Het is echt verschrikkelijk.

Ik heb ook geen iPhone gekozen vanwege het steeds irritantere dictatoriale beheer van Apple als het om applicaties gaat. Hun slechte mond over Adobe is niets anders dan slechte smaak ... Adobe is door de jaren heen erg goed geweest voor Apple. Ik wil ook geen apps ontwikkelen in Objective C. Ik heb het geprobeerd. Het zuigt. Ik ben klaar.

Ik zou liever overstappen op een krachtige telefoon met flexibiliteit, geweldige Google-integratie en vrijheid van toepassing en aanpassing. Ik verlies misschien een deel van de productiviteit die ik in het begin had met de Blackberry ... maar nu heb ik multitasking beschikbaar. Ik denk dat de combinatie op de lange termijn een wasbeurt kan zijn.

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.