Ga offline, haal de stekker uit het stopcontact, in ieder geval voor een tijdje

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124
Dit is geen stockfoto. Dat is mijn voet op een hangmat op een strand in Honduras. Geen gsm, geen laptop, geen problemen maandag.
Ik ging voor het eerst online en kreeg mijn eerste e-mailadres begin 1995. Eind '95 lanceerde ik mijn Webdesign bedrijf. Mijn eigen bedrijf hebben betekende dat ik altijd online en beschikbaar was voor mijn klanten. Ik was altijd aangesloten. Zelfs op vakantie bracht ik mijn nu mee vintage NEC-laptop. Na verloop van tijd sloot ik me aan bij verschillende startups. Zelfs toen ik op vakantie was, werd verwacht dat ik in ieder geval een deel van mijn tijd zou besteden aan het checken van "dringende" e-mails en het bezoeken van belangrijke vergaderingen. En ik deed.

Maar afgelopen week heb ik een Caribische cruise gemaakt en iets gedaan wat ik in 15 jaar niet had gedaan. Ik ging helemaal van de kaart. Geen e-mail. Geen mobiele telefoon. Voor precies 7 dagen en 10 uur. Het was eerst vreemd. Maar over het algemeen was het geweldig, het was bevrijdend. Op professioneel vlak had ik hulp van collega's die alle dringende zaken behandelden die zich voordeden. Op persoonlijk vlak merkte ik dat ik vaak naar de iPhone reikte die niet in mijn zak zat om die directe internetinformatie te krijgen die ik dacht nodig te hebben. Mijn technologische ketting was er niet en na een tijdje raakte ik eraan gewend. Begin deze week was ik in gesprek met een zakenrelatie en vertelde ik over mijn draadloze vakantie. Ze zei dat ze soms 'detox'-weekenden heeft waar ze haar 'crackberry' helemaal niet controleert. Ze zei dat het geweldig was en ik ben het ermee eens. Probeer het..loskoppelen..detox..geniet van de lente.

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124

Dit is geen stockfoto. Dat is mijn voet op een hangmat op een strand in Honduras. Geen gsm, geen laptop, geen problemen maandag.

2 reacties

 1. 1

  Steve,

  Gefeliciteerd met de vakantie. Ik denk dat we soms zo diep begraven raken in de problemen waar we aan werken dat we geen stap achteruit doen. Soms zorgt het uitzicht van een afstand ervoor dat dingen er een stuk duidelijker uitzien! Geweldige foto!

  Doug

 2. 2

  Ik heb genoten van het lezen van dit bericht. Ik heb echt het gevoel dat je van je vakantie genoten hebt. Weg van de computer, weg van alle problemen. Ik wou dat ik binnenkort mijn vakantie kon hebben. Voorlopig moet ik nog een andere taak afmaken.
  Geweldige foto inderdaad!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.