Ga offline, haal de stekker uit het stopcontact, in ieder geval voor een tijdje

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124
Dit is geen stockfoto. Dat is mijn voet op een hangmat op een strand in Honduras. Geen gsm, geen laptop, geen problemen maandag.
I first got online and got my first e-mail address in early 1995.  In late ’95 I launched my Webdesign bedrijf. Mijn eigen bedrijf hebben betekende dat ik altijd online en beschikbaar was voor mijn klanten. Ik was altijd aangesloten. Zelfs op vakantie bracht ik mijn nu mee vintage NEC-laptop. Na verloop van tijd sloot ik me aan bij verschillende startups. Zelfs toen ik op vakantie was, werd verwacht dat ik in ieder geval een deel van mijn tijd zou besteden aan het checken van "dringende" e-mails en het bezoeken van belangrijke vergaderingen. En ik deed.

But this past week I took a Caribbean cruise and did something I hadn’t done in 15 years.  I totally went off the grid.  No e-mail.  No cell phone.  For exactly 7 days and 10 hours.  It was strange at first. But overall it was great, it was freeing.  On the professional front I had help from co-workers who covered any urgent matters that came up.  On the personal front I often found myself reaching for the iPhone that wasn’t in my pocket to get that instant Internet information I thought I needed.  My technology tether wasn’t there and after a while I got used to it.  Early this week I was talking with a business contact and mentioned my unwired vacation.  She said she sometimes has “detox” weekends where she doesn’t check her “crackberry” at all. She said it was great and I agree. Try it..unplug..detox..enjoy the spring.

26191 382605561446 708821446 4320430 6102231 n e1271363635124

Dit is geen stockfoto. Dat is mijn voet op een hangmat op een strand in Honduras. Geen gsm, geen laptop, geen problemen maandag.

2 reacties

 1. 1

  Steve,

  Gefeliciteerd met de vakantie. Ik denk dat we soms zo diep begraven raken in de problemen waar we aan werken dat we geen stap achteruit doen. Soms zorgt het uitzicht van een afstand ervoor dat dingen er een stuk duidelijker uitzien! Geweldige foto!

  Doug

 2. 2

  Ik heb genoten van het lezen van dit bericht. Ik heb echt het gevoel dat je van je vakantie genoten hebt. Weg van de computer, weg van alle problemen. Ik wou dat ik binnenkort mijn vakantie kon hebben. Voorlopig moet ik nog een andere taak afmaken.
  Geweldige foto inderdaad!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.