Uw blog op de "A-lijst" krijgen

AwardOké, nu ik je hier heb, wees niet boos en vertrek. Luister naar wat ik je vertel.

Er gaat momenteel een vlam door de blogosfeer op Nicholas Carr's blogposting, The Great ongelezen. Shel Israël is in het argument, net als een heleboel andere bloggers (voorbeeld).

U moet de volledige post van meneer Carr lezen voordat u leest wat ik te zeggen heb. Ik hoop dat ik zijn boodschap eerlijk overbreng ... Ik denk dat wat hij zegt is dat er zo weinig zeer goede "A-List" bloggers zijn dat iedereen gewoon de handdoek in de ring zou moeten gooien.

Als je naar de "A-lijst" van de blogosfeer wilt gaan, moet je eerst bepalen wat die lijst is. Het is aan jou… niet Nick Carr, niet Technorati, niet Google, niet Yahoo !, niet Typepad of WordPress. De "A-lijst" wordt niet bepaald door het aantal hits dat u ontvangt, het aantal paginaweergaven, de beloningen die u heeft ontvangen of het bedrag in uw Adsense-account. Als dat het geval is, blog je misschien om de verkeerde redenen.

Welkom bij Douglaskarr.com, een van de Great Unreads. (Oké, misschien niet zo geweldig)

Het gaat om de 'oude school' van massamediareclame. Die regel stelt dat hoe meer ogen uw advertentie zien, hoe beter u bent. De oude school stelt dat als u honderdduizenden paginaweergaven ontvangt, u een succes bent. Een paar honderd en je moet een mislukkeling zijn. Je maakt deel uit van The Great Unread. Het is precies dezelfde gedachte die de filmindustrie, de krantenindustrie en netwerktelevisie naar beneden trekt. Het probleem is dat je voor die oogbollen een enorme prijs betaalt, zonder rendement. Het probleem is dat je niet al die oogbollen nodig hebt, je hoeft alleen maar je advertentie in de juiste oogbollen te krijgen.

Mijn "A-lijst" komt niet overeen met die van Seth Godin, Tom Peter's, Technorati's, Shel Israel's of Nick Carr's. Ik wil geen miljoen lezers. Zeker, ik raak opgewonden terwijl mijn statistieken blijven groeien. Natuurlijk wil ik het lezerspubliek en de retentie van lezers op mijn blog vergroten. Maar ik ben eigenlijk alleen geïnteresseerd in mensen die dezelfde problemen hebben en op zoek zijn naar dezelfde oplossingen als ik.

Ik ben een quasi-marketingtechnologie-nerd-christelijke vader die in Indiana woont. Ik ga niet verhuizen naar New York of San Francisco. Ik wil niet rijk worden (maar ik zal niet klagen als ik dat doe!). Ik ben aan het netwerken met een groep marketing- en technologen in en rond Indianapolis. Ik leer en stel bloggen bloot aan 'mijn' massa (allemaal een paar dozijn of zo!). En ik deel mijn ervaring, mijn gedachten, mijn vragen en mijn informatie met zoveel mogelijk mensen die geïnteresseerd zijn.

Zie je, als ik een opmerking krijg van Shel Israel, Tom Morris, Pat Coyle, mijn familie, vrienden of andere mensen die ik respecteer en met wie ik deel… Ik heb de "A-lijst" al gehaald. Als dat niet jouw idee is van een "A-lijst", is dat oké. Misschien wil ik niet op de jouwe zijn. We zien succes allemaal anders.

Getekend,
Een van de grote ongelezen

4 reacties

 1. 1
 2. 2

  Goed gedaan - helemaal mee eens.

  Ik heb zelf een paar gedachten over deze A-lister-samenzwering ontwikkeld.

  . . .
  . . .

  Grote complimenten over het "quasi-marketing-technologie-geek-christelijke-vader-kerel" -bit, trouwens. Ik zou mezelf op dezelfde manier kunnen omschrijven!

  🙂

 3. 3
 4. 4

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.