De antithese van alles sociaal? Werkelijk?

Depositphotos 4742860 s

Wauw, dit is nogal een statement van Avinash over ghostblogging:

Het is altijd interessant als iemand met zoveel autoriteit als Mitch or Avinash gooit een regeren zoals dit. Ik ben het niet alleen oneens met Avinash, ik ken ook heel veel bedrijven die het daar niet mee eens zijn. Ghostbloggen is niet de antithese van al het sociale ... onechtheid, oneerlijkheid en onoprechtheid zijn de antithese van al het sociale.

Bedrijven zijn door de jaren heen gedreven om zoveel meer te doen zonder de juiste middelen. Accenture deed onlangs een onderzoek dat dat in kaart bracht onvoldoende budgetten, gebrek aan vaardigheden en ontoereikende instrumenten zijn een drijvende kracht achter het falen van marketingafdelingen.

Wat als uw bedrijf niet over het budget, de vaardigheden of de tools beschikt om te bloggen? Uw bedrijf heeft echter de wens om zowel een kennisbank te publiceren als ongelooflijke klantverhalen online te delen. Ze zouden dit goedkoop kunnen doen met ghostbloggers - die begrijpen hoe ze effectief moeten schrijven, hoe ze trefwoorden effectief kunnen gebruiken en over de tools beschikken die ze nodig hebben om het succes van de klant te volgen. Ghostbloggers kunnen het misschien beter, sneller en met betere resultaten doen.

Ik heb een paar bloggers Martech Zone dat ik heb spookbloggen want… omdat ze me bleven vertellen dat ze de tijd ontbraken. Dus heb ik ze een legitieme vraag gestuurd waarmee ze ervaring hadden. Ze schreven een reactie terug met enkele bronnen online die zouden kunnen helpen. Ik nam toen hun e-mail, veranderde het in een effectieve blogpost en vroeg hun toestemming om het onder hun naam te posten. Elke keer heeft de persoon meteen ingestemd en me bedankt voor het doen van de post.

Ik heb niet gedeeld dat ik het bericht daadwerkelijk heb geschreven ... Ik stelde alleen de vraag. Het antwoord was oprecht, authentiek en deelde waardevolle informatie met ons publiek. Met andere woorden, we hebben ghostblogd en waarde toegevoegd aan de lezer. Is dat de antithese van sociaal? Ik denk het niet! Hoewel ik veel respect heb voor Avinash, is hij niet de bewaarder van alle dingen sociaal op het web. Vorm je eigen mening. Als het effectief is, doe het dan. Als dat niet zo is, niet doen.

Ik heb het keer op keer gezegd... denk je dat Barack Obama, misschien wel een van de beste redenaars van onze tijd, niet authentiek is omdat hij zijn eigen toespraken niet schrijft? Boos we hem uit en vertellen we hem dat hij de antithese is van alles wat spreken in het openbaar te bieden heeft? Nee! We erkennen dat hij als leider van de vrije wereld over middelen beschikt die hem helpen toespraken te genereren die zijn geschreven met zijn stem in gedachten.

Als je geen tijd hebt om te schrijven, maar je wilt wel bekendheid geven aan je producten of diensten... en je wilt oprecht en authentiek zijn, dan kan ghostblogging een geweldige strategie zijn. Ik heb het niet over het online gaan en kopen van artikelen voor 5 dollar per stuk. Ik heb veel liever een goed geschreven blogpost die de lezer de informatie geeft die ze nodig hebben van het bedrijf dat ze aan het onderzoeken waren... in plaats van een haastig, vreselijk geschreven blogpost van een CEO zonder de tijd.

En natuurlijk pleit ik niet voor oneerlijkheid. Als je wordt uitgedaagd over wie je blog schrijft, vertel ze dan de waarheid! Je ghostblogger zal er dol op zijn.

PS: Al mijn blogposts zijn door mij geschreven.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.