Wie is de rechter over uw marketing?

Depositphotos 30001691 s

Ik heb het gedaan in artikelen die ik in het verleden heb geschreven. Ik heb slechtgehumeurde methoden die marketeers hebben gebruikt... van het gebruik van kromme woordvoerders tot het aanprijzen van belachelijke resultaten. Sommige marketing werkt op mijn zenuwen. Maar ik doe er niet toe in de marketingvergelijking, evenmin als mijn mening eerlijk gezegd.

Een vriend deelde onlangs een aanbod dat hij van een bedrijf had gekregen dat eruitzag als een goed verpakte kaart met een handgeschreven adres en een sticker met daarop een antwoordadres. Het zag eruit alsof het van een vriend of familie had kunnen komen. Toen hij het echter opendeed, had het een aanbod en voelde hij zich bedrogen. Hij was zo van streek dat hij een foto nam en deze op Facebook deelde.

Ik vraag me niet af of hij het verdiende om boos te zijn - dat is zijn zaak. Hij heeft recht op zijn mening. De vraag die ik in het antwoord stelde, was op welk punt? is niet een of andere vermomming op de markt brengen. We ontwerpen sites voor kleine startups waardoor ze eruit zien als zakelijke bedrijven. We ontwerpen infographics van wereldklasse voor klanten die worstelen met hun marketingbudget. We beveiligen casestudy's en getuigenissen van de klanten die de beste resultaten behalen.

Is dat bedrieglijk?

Naar mijn mening lijkt marketing heel erg op daten. Je gaat niet op een date in die comfortabele sweater die je aantrekt. Je neemt een douche, je kleedt je aan, je doet je haar goed en doet wat eau de cologne op... je wilt er goed uitzien.

Ben je bedrieglijk?

De perceptie zou ja kunnen zijn. Je probeert iemand genoeg aan te trekken om te zien hoe goed je hem of haar leuk vindt. Na een paar dates kun je al dan niet besluiten om de relatie te bevorderen.

Als u een direct mail-stuk krijgt dat met de hand is geschreven, kan iemand genoeg aantrekken om het te openen. Toen ik direct maildiensten leidde, vertelde ik onze klanten dat we iemands aandacht moesten trekken op de korte wandeling tussen de brievenbus en de prullenbak. Dat vraagt ​​om serieuze creativiteit om je te onderscheiden van de massa. De technologieën op het gebied van direct mail zijn zo geëvolueerd dat sommige printers systemen hebben die letterlijk: schrijven de labels en zelfs alternatieve stijlen van de karakters, zodat geen twee letters hetzelfde lijken!

Ik voeg eraan toe dat die technologieën niet goedkoop zijn. Die adverteerder gaf veel meer uit aan die handgeschreven (stijl)kaart dan dat ze een mailer van één pagina in de brievenbus zouden steken. Het uitgeven van dat extra geld resulteerde zeker in een hogere betrokkenheid en hoogstwaarschijnlijk in een hogere conversieratio.

De echte vraag of marketing bedrieglijk is, is niet de mening van mij of mijn vriend. De echte rechter is het vooruitzicht en, uiteindelijk, het retentiesucces van het bedrijf. Als klantverloop een groot probleem is, kan een marketeer dat zijn aantrekken klanten, maar ze zijn waarschijnlijk verwachtingen missen en moeten hun marketingstrategieën opnieuw afstemmen.

Ik denk niet dat het bedrieglijk is om iemand aan te trekken om te openen, te bekijken of erop te klikken - ik geloof dat het de taak van marketeers is om mensen naar een verkooptraject te leiden en totdat er een beslissing kan worden genomen over de vraag of de klant er baat bij heeft om zaken met u te doen .

Het openen van de envelop verplichtte niemand tot een abonnement, het deed gewoon geweldig werk om hun marketing bekeken te krijgen in plaats van in de prullenbak te gooien. Bijna elke dag merk ik dat ik naar een commercial kijk, een whitepaper download of een e-mail open waarvan ik dacht dat het tijdverspilling was. Ik erger me er niet aan en vind het ook niet bedrieglijk.

Ik ga gewoon verder.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.