Google Adsense voor zoeken: resultaten insluiten in WordPress

Google AdsenseHoewel ik dit weekend nogal wat sjabloonwerk op WordPress heb gedaan, zag ik een opmerking over het insluiten van uw Google Adsense voor zoekresultaten in uw pagina met zoekresultaten. Dit is vrij eenvoudig als je een statische website hebt, maar werken binnen WordPress is iets moeilijker. Gelukkig heeft Google goed werk geleverd (zoals gewoonlijk) door een aantal mooie schone scripts te schrijven om de resultaten in te sluiten.

Ik heb gewoon mijn 'Page'-sjabloon bewerkt en de code ingevoegd die Google nodig heeft voor de bestemmingspagina. Ik heb de zoekresultaten op mijn zoekpagina (https://martech.zone/search). Vervolgens heb ik mijn zoekpagina bijgewerkt met het zoekformulier (met enkele kleine wijzigingen natuurlijk).

Het script dat Google levert is intelligent om alleen weer te geven als er een postresultaat is, dus mijn andere pagina's laten niets zien. Ik veronderstel dat ik een 'if-statement' had kunnen schrijven dat alleen de resultaten weergeeft als de pagina gelijk is aan de zoekpagina. Ik heb echter geen moeite gedaan omdat het anders niet wordt weergegeven. Ik veronderstel dat het een beetje een hack is en niet goed, maar het kan geen kwaad.

Mijn volgende stap was ervoor te zorgen dat er geen concurrenten van mijn werkgever in de zoekresultaten verschenen! Ik hoop dat ik ze allemaal heb!

Probeer het hier.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.