Blogger een toevluchtsoord voor Black Hat SEO

zwarte hoed seo

Goede vriend en mentor, Ron Brumbarger liet me vanmorgen een briefje vallen met een verontrustende link naar een blog op Blogger die op een aantal Google Alerts verscheen voor enkele trefwoorden die hij volgde. Ik zal de trefwoorden hier niet herhalen, omdat ik niet wil dat mijn bezoekers backlinken of de blog bezoeken, maar de bevindingen waren behoorlijk verontrustend. Hier is een stukje tekst van een blog waarnaar ik heb gelinkt:

Spam-blog

De URL en naam van de blog lijken op de een of andere manier gecodeerd te zijn, zodat de maker de resultaten kan volgen. Inbegrepen in de berichten is inhoud van derden bestrooid met vetgedrukte trefwoorden - het lijkt de trefwoorddichtheid te testen. Ook zijn er backlinks naar andere blogs die andere trefwoorden testen… het pad gaat maar door en door.

De blog in kwestie lijkt geen inhoud te stelen, maar is bezig met het testen van enkele sleutelzoekwoorden en -zinnen. Een reden waarom dit eng is, is dat ze waarschijnlijk aan het testen zijn, zodat ze kunnen berekenen hoe ze die termen in zoekmachines kunnen winnen. Ik liet het Ron weten en stuurde hem een ​​link naar Blogger's Spam Blog-rapportageformulier; hopelijk wordt het onmiddellijk afgesloten, evenals alle andere gerelateerde blogs die naar en van hen linken.

Het verbaast me niet dat er spammers zijn die met deze methoden testen. Het verbaast me echter dat dit recht onder de neus van Google gebeurt! Matt Cutts vraagt ​​om wat ideeën over wat Google zou moeten aanpakken webspam in 2009 - misschien moet hun eigen platform een ​​topprioriteit zijn!

Bedankt dat je het me hebt laten weten en erover wilt schrijven Ron! Ron is president van Bitwise Solutions, een vooraanstaand bedrijf hier in Indianapolis dat op nationaal niveau fantastisch werk verricht Microsoft Sharepoint ontwikkeling en integratie.

4 reacties

 1. 1

  Als je een Google-database de kracht van spraak zou geven en zou zeggen "vertel me over Flights to Chicago", komt dat waarschijnlijk heel dicht in de buurt van wat het zou zeggen. Zonder dat iemand over zijn schouder meekijkt, is de database in wezen geen idee.

  Het zou het zoekwoordgewicht precies goed krijgen. Het zou het aantal werkwoorden / zelfstandige naamwoorden / stopwoorden precies goed krijgen. Het zou verschillende andere ingewikkelde factoren precies goed krijgen, maar het zou nooit logisch zijn tenzij het woordelijk werd herhaald.

  Ik ben ook niet verrast om dit te zien, het lijkt erop dat 2010 het jaar zou kunnen zijn dat brute force-tactieken het overnemen, waar spammers zoekresultaten massaal aanvallen in extreem grote hoeveelheden, terwijl Google draconisch wordt door de perfecte combinatie van woorden te zoeken voordat de resultaten van pagina één worden overgedragen .

  Ik zou graag meer van je bevindingen horen Doug als hier iets meer mee ontstaat.

 2. 2

  Zien de laatste twee reacties er niet uit als spam ???

  Blah ik vind je blog leuk, ik kom terug om het te bekijken enz ....,
  nu hebben ze een PR3 Backlink hmmmm ...
  Nou, ik zal zelf geen link posten 🙂

 3. 3

  Hoi George!

  Ik hecht niet veel belang aan Pagerank - ik besteed veel meer aandacht aan een goede ranking voor zoekwoorden die veel verkeer trekken. Deze blog scoort goed op honderden trefwoorden. Zou ik willen dat ik een PR9 had? Zeker! Ik mag dat echter niet beslissen. Ik heb VEEL backlinks en een geweldige geschiedenis - ik weet niet zeker waarom mijn PR laag is.

  Bedankt RE: de SPAM. Ik ben nu op IntenseDebate en probeer erachter te komen hoe ik deze oude commentaren kan vinden om ze als spam te markeren!

 4. 4

  Hoi George!

  Ik hecht niet veel belang aan Pagerank - ik besteed veel meer aandacht aan een goede ranking voor zoekwoorden die veel verkeer trekken. Deze blog scoort goed op honderden trefwoorden. Zou ik willen dat ik een PR9 had? Zeker! Ik mag dat echter niet beslissen. Ik heb VEEL backlinks en een geweldige geschiedenis - ik weet niet zeker waarom mijn PR laag is.

  Bedankt RE: de SPAM. Ik ben nu op IntenseDebate - ik weet niet zeker hoe ze voorbij zijn gekomen. Ze zijn nu weg!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.