Google Maps nu met KML-ondersteuning

kaartmarkering

Op zulke momenten weet ik dat ik een nerd ben! Vandaag de Google Code-blog heeft zojuist aangekondigd dat ze nu KML-bestanden ondersteunen.

"Doug, rustig aan", zeg je!

ik kan het niet! Ik ben gek! Waar u vroeger programmatisch punten op een kaart moest plotten, kunt u nu eenvoudig naar een KML-bestand 'wijzen' en Google Maps zal het automatisch op hun kaart plotten.

"Ja, natuurlijk", zegt u!

Hier is een voorbeeld van een KML-bestand:

 Doug Wist je dat ze net Au Bon Pain hier hebben geopend?


https://martech.zone/wp-content/uploads/1.0/8/me2.1.thumbnail.jpg


-2006

Met Google Maps wijs ik eenvoudig de kaart aan om mijn KML-bestand te doorzoeken:

http://maps.google.com/maps?q=http://www.yourdomain.com/location.kml

"Wow", zeg je eindelijk! (Ik hoop!)

Hier is hoe het eruit ziet:
Kaart van Doug in Indianapolis

Serieus mensen. Waar XML het universele gegevensuitwisselingsformaat is, is KML (which is XML) is het universele formaat voor geografische gegevensuitwisseling. Dit is een grote stap voorwaarts. Met andere GIS-programma's kunnen mensen KML-bestanden uitvoeren en deze vervolgens eenvoudig online openen met Google Maps.

13 reacties

 1. 1
 2. 2

  Hallo Graydon,

  Goed punt! Ik werk het bericht bij met instructies, open het KML-bestand dat ik heb gepost en je ziet de structuur. Het KML-bestand is onbewerkte tekst. Er zijn ook KMZ-bestanden beschikbaar. Dat zijn KML-bestanden die zijn gecomprimeerd voor snellere overdracht (als je een enorm bestand hebt).

  Doug

 3. 3
 4. 4
 5. 5

  Dit is echt gaaf!

  Ik vraag me gewoon af waarom het KML-bestand hoofdlettergevoelig is. Als u het XML-bestand maakt met tags die beginnen met kleine letters. De XML / KML werkt niet. (dat is wat mij overkwam: D)

  • 6

   Aswin,

   Ik heb dit ook gemerkt. Het is hetzelfde met de geotag. Ik heb geen idee waarom ze eigenlijk hoofdletters in een standaard zouden opleggen. Ik heb altijd gedacht dat het veilig was voor kleine letters (in plaats van hoofdletters), maar sommige van deze services zijn erg kieskeurig.

   Bedankt!
   Doug

 6. 7

  Ik heb een manier gevonden om dit werkend te krijgen.

  Ik heb een klein freewareprogramma (xt.exe) gevonden dat werkt met een XSL-bestand dat de niet-werkende XML kan omzetten in een werkend KML-bestand.

  In het XSL-bestand (een stylesheet) biedt de basis van een werkende xml. Ik kan de tags in kleine letters transformeren met tags in hoofdletters. Met een hernoemingsactie op het werkende xml-bestand (xml naar kml) krijg je een werkend kml-bestand 🙂

 7. 8

  als je het om de een of andere reden niet hebt gezien, kun je met het nieuwe google mymaps-dingetje een kaart maken en het kml-bestand exporteren.

  en aangezien u met de google api een kaart op uw site kunt maken die is opgebouwd uit een gehost kml-bestand ... nou, het wordt allemaal eenvoudiger.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.