Gore geeft commentaar op het veranderende medialandschap

Van Ruth Holladay blog vandaag wijst op een dit artikel op een interview met Al Gore en vraagt ​​zijn mening over de media. Concreet stelt de interviewer Gore vragen over de centralisatie van de media, hetzij door bedrijven, hetzij door regeringen (internationaal). Gore zegt:

Democratie is een gesprek en de belangrijkste rol van de media is het faciliteren van dat gesprek over democratie. Nu is het gesprek meer gecontroleerd, het is meer gecentraliseerd. - Al Gore

Al GoreWauw. Omdat ik geen fan ben van Gore, ben ik echt verrast en oprecht blij met zijn bericht hier. Ik ben eigenlijk een van die jongens die echt gelooft dat de media doet probeer ons politieke landschap te beïnvloeden.

Begrijp me niet verkeerd ... Ik denk niet dat de media een stelletje linkse noten is in geheime telefoontjes die Republikeinen proberen te verdrijven, ik denk gewoon dat veel mensen in het media- en entertainmentlandschap een heel ander leven leiden dan de rest van ons. Als gevolg hiervan neigt hun kijk op de wereld er anders uit. Bovendien, het feit dat ze goed opgeleid zijn en een positie van uitgesproken autoriteit hebben, hebben ze een kansel om de mening van mensen te beïnvloeden.

Bloggen en internet veranderen dat landschap. Na meer dan een decennium lang geabonneerd te zijn op 2 kranten, pak ik het eerlijk gezegd niet meer op. Ik las al mijn nieuws online en las de reactie van de blogosfeer op het nieuws. Vaker wel dan niet, begin ik meer nieuws te zien dat door bloggers wordt opgepikt dan door de kranten. Ik denk dat een van de redenen is dat bloggen het 'filteren' van het bericht elimineert.

Ruth's blog is daar een fantastisch voorbeeld van. Ruth is vrijgelaten uit de banden van een redacteur en haar blog baant zich een weg naar de voorhoede van het bloglandschap in Indiana. Ik hou ervan. Na jarenlang de artikelen van Ruth te hebben gelezen, kreeg ik de passie en vlammen in haar bericht pas te zien toen ze met pensioen ging en begon te bloggen. Ruth is als de stier die uit de porseleinkast is ontsnapt! Ik ben het soms niet eens met haar bericht, maar ik kan niet wachten om haar volgende bericht te lezen.

Ik hoop dat internet een nieuwe weg zal blijven zijn om "die conversatie over democratie te vergemakkelijken". Ik hoop dat het een megafoon is voor de stemlozen in onze wereld en hier in onze eigen samenleving. Woorden op een pagina zijn echt krachtig ... vooral als ze niet worden gecontroleerd.

Lang leve de vrijheid van meningsuiting!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.