We hebben allemaal een hekel aan spam en cold-calling ... totdat we dat niet doen

Verkoop Hook

Op 15 mei ontving ik een ongevraagde e-mail (ook bekend als SPAM) van een bureau in Atlanta waarin stond wat een uitlegvideo was. Ik wist wat het was, we hebben geschreven over uitlegvideo's uitgebreid en publiceerde er nogal wat van onszelf. Ik heb niet op de e-mail gereageerd. Een week later krijg ik weer een e-mail met een soortgelijk bericht. Een week later nog een. Ik reageer ook niet op. Vier e-mails waarop ik niet heb gereageerd of zelfs maar op een link heb geklikt.

We zijn begonnen met een nieuwe klant en hebben hun merkvereisten aangescherpt voor een of ander onderpand dat we opnieuw ontwerpen. Een van de toekomstige projecten waarvan we weten dat we ze gaan aanpakken, is een uitlegvideo voor hen. Dus, terwijl ik reageer op wat feedback over het nieuwe onderpand dat we hebben ontworpen, ontvang ik weer een e-mail van het uitlegvideo-bedrijf.

Er waren geen afmeldingslinks in de e-mail, noch waren die links Mogelijk gemaakt door logo's… maar ik ben er vrij zeker van dat hij een verkoopautomatiseringstool gebruikte. De verkoopvertegenwoordiger voegde enkele links van hun laatste werk in de e-mail toe en zei dat ze een korting wilden aanbieden om met mij samen te werken aan het eerste project. Ik zweef een paar seconden met mijn vinger over de voorbeeldlink en vroeg me af of het geweldig zou zijn of niet ... en ik klikte.

De bestemming waarop ik klikte, was een fantastische uitlegvideo van 1 minuut. Het was volledig geanimeerd, had een geweldige soundtrack en er waren zelfs geluidseffecten tussengekomen. De snelheid was helemaal niet gehaast en het was van uitzonderlijke kwaliteit. Dit kan een deal zijn die ik niet moest laten liggen, dus reageerde ik met de informatie van mijn nieuwe project en klikte op verzenden.

Binnen een minuut ging mijn telefoon en was het de man die me elke week een ongevraagd bericht had gestuurd. Hij belde gewoon om wat meer details te weten te komen en was opgewonden om te zien of ze konden helpen. Hij was niet opdringerig, probeerde me niet te sluiten en bracht enige tijd door met het leren van mijn bedrijf en onze capaciteiten. We beëindigden het gesprek met hem en beloofden 's ochtends een citaat te zullen geven.

We haten het ... maar het werkt!

Ik weet zeker dat ik online virtueel gegeseld zal worden omdat ik de e-mailmarketeer ben die publiekelijk toegeeft:

  1. Reageren op sPAM
  2. Eigenlijk het onvoorstelbare doen en op een link klikken op de SPAM-e-mail.

Oké, je hebt me. Maar weet je wat? Dit bureau heeft misschien net een nieuwe klant gevonden die hen doorlopend werk in deze arena zal bieden. En ik heb misschien een geweldige partner gevonden die animatie voor ons kan opschalen tegen een zeer redelijke prijs. Als ik uiteindelijk maar een paar uitlegvideo's voor hen zou maken, was de beloning zoveel meer dan het risico voor beide bedrijven.

We schreeuwen en schreeuwen allemaal over SPAM en ongevraagde telefoontjes ... maar we moeten echt eerlijk zijn over de effectiviteit ervan. Bij marketing draait alles om product, plaatsing en prijs. In dit geval is het product wat ik nodig had, was de plaatsing correct getimed en was de prijs goed.

Dit betekent niet dat ik mijn klanten ga aanmoedigen om mensen te SPAMMEN ... maar ik begrijp absoluut waarom bedrijven het doen.

Het werkt.

Een reactie

  1. 1

    Ik ben het met je eens. De sleutel hierbij is dat het onderzoek belangrijk is. We moeten dat onderzoek ijverig doen en onze potentiële kopers begrijpen. Ik denk dat we vaak een beetje chagrijnig worden omdat we misschien hebben ervaren dat we als SPAM worden gemarkeerd en een kleine trigger krijgen om anderen als SPAM te markeren. Dit soort dingen kan bedrijven schade berokkenen; voor een lange tijd. Ik kreeg gisteravond een koude e-mail van iemand die me probeerde te verkopen via inhoudsdiensten, ik wilde het aanvankelijk als spam markeren, maar ik kon mezelf er niet toe brengen om het te doen. Hij had ook geen unsublink. Ik wees erop en zei: "Nee, bedankt." Ik denk dat we het verschil tussen de phishy-spam moeten erkennen. Degenen die zeggen, "neem dit nieuwe supplement" of "verdien $ 1,000 per dag, vanuit huis"; Dit zijn duidelijk spam, er is geen doelwit. Ik denk dat als een verkoper genoeg onderzoek heeft gedaan om te weten dat je in marketing zit en je een e-mail bezorgt met een marketingservice, dat oké is. Wees gewoon eerlijk en zeg "nee, bedankt" en dat is voldoende. E-mail verdwijnt niet, noch koud bellen.

    Geweldig artikel!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.