Het is geen inspanning die mensen verbaast

DrukEen senior ontwikkelaar op mijn werk heeft vandaag een nieuw rapport onthuld dat hij in het weekend had geschreven. Het is een indrukwekkend rapport, gebouwd met SQL-rapportageservices, het presteert geweldig, het is nauwkeurig en het is goed georganiseerd.

Terwijl we dit naar onze interne mensen uitrollen, zei de ontwikkelaar dat de mensen bij het bedrijf versteld zouden staan, maar dat de andere ontwikkelaars zouden lachen omdat ze weten hoe gemakkelijk het was om het rapport te programmeren. Die andere ontwikkelaars lachen misschien, maar zij krijgen niet de aandacht.

Ik antwoordde de ontwikkelaar dat het niet de inspanning is die onze klanten of onze medewerkers verbaast. Ze hebben geen idee wat er achter de schermen voor nodig is om dingen te laten werken. En het kan ze echt niets schelen (wat ze ook niet zouden moeten doen) zolang het werkt. Het zijn ideeën, initiatief en vooral de impact die mensen verbazen. Hard werken hoort erbij, begrijp me niet verkeerd. Naarmate ik ouder word, zie ik echter meer mensen die gepromoveerd, succesvol of rijk zijn - niet omdat ze hard hebben gewerkt, maar omdat ze geweldige ideeën, geweldig initiatief of grote impact hadden.

Het zijn IDEEËN, INITIATIEF en vooral IMPACT die mensen verbazen - geen inspanning.

Dat betekent niet dat ik niet hard werk. Ik werk constant - mijn blog is eigenlijk een dagelijkse pauze voor mij. Met lunch en een middagwandeling ben ik de rest van mijn tijd aan het werk, in bed, lezen of tijd met mijn kinderen. Ik hou van werk, daarom doe ik het. Ik denk gewoon niet dat het is zoals de goede 'oude dagen' waar 'hard werken loont'. Die dagen liggen ver achter ons! Hard werken kan de rekeningen betalen, maar op de lange termijn loont het niet. Het enige dat je aan het einde van je leven hebt, is een hele hoop werk.

Het werk van deze ontwikkelaar heeft misschien niet veel moeite gekost, maar zijn idee, zijn initiatief om het uit te voeren en de impact die het op onze klanten zal hebben, zullen iets zijn waar het hele bedrijf van profiteert.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.