Het verbergen van uw uitschrijving is geen retentiestrategie

Annuleren knop

We evalueren veel diensten zodat we erover kunnen schrijven op de blog of ze kunnen gebruiken voor onze klanten. Een techniek die we steeds meer beginnen te zien, zijn services waarmee u gemakkelijk een account kunt starten, maar die geen enkele manier hebben om het te annuleren. Ik denk niet dat dit een vergissing is ... en het windt me meteen op naar het bedrijf.

Annuleren knopIk heb vanmorgen ongeveer 15 minuten besteed om precies dat te doen. Een social media monitoring service bood een gratis trial dus ik heb me aangemeld. Na ongeveer 2 weken kreeg ik e-mails die me waarschuwden dat mijn proces bijna voorbij was. Na 30 dagen begon ik dagelijkse e-mails te ontvangen die me vertelden dat mijn termijn was verstreken en een link had naar waar ik kon upgraden naar een betaald account.

De e-mail uitschrijven link bracht me naar een inlogpagina voor een account. Grrr… moeten inloggen om uit te schrijven is een andere ergernis van mij. Omdat ik toch inlogde, dacht ik dat ik het account zou annuleren. Ik ging naar de pagina met accountopties en de enige opties waren verschillende upgrade-opties - geen annuleringsoptie. Zelfs in de kleine lettertjes.

Natuurlijk was er ook geen mogelijkheid om ondersteuning te vragen. Gewoon een FAQ. Een kort overzicht van de veelgestelde vragen en geen informatie over het annuleren van het account. Gelukkig bood een interne zoektocht naar de veelgestelde vragen de oplossing. Een annuleringslink begraven in een onduidelijk tabblad in het gebruikersprofiel.

Dit doet me denken aan de krantenindustrie… waar je je vaak online kunt aanmelden, maar je moet bellen en in de wacht staan ​​om met een medewerker van de klantenservice te spreken om je abonnement op te zeggen. En… in plaats van het op te zeggen, proberen ze u andere abonnementsopties en geschenken aan te bieden. Ik heb met deze mensen aan de lijn gezeten waar ik zo van streek was dat ik steeds maar weer 'mijn account annuleren' herhaalde totdat ze gehoorzaamden.

Mensen, als dit van jou is retentiestrategie, je hebt wat werk te doen. En u maskeert problemen met uw product of dienst door uw echte klantenbehoud te verdoezelen. Hou op! Het annuleren van een product of dienst zou net zo eenvoudig moeten zijn als het aanmelden voor een product of dienst.

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.