Hoe een domeinnaam te kopen

Een domeinnaam zoeken, kiezen en kopen

Als u een domeinnaam probeert te vinden voor persoonlijke branding, uw bedrijf, uw producten of uw services, biedt Namecheap een geweldige zoekopdracht om er een te vinden:

Zoek een domein vanaf $ 0.88

Mogelijk gemaakt door Namecheap


Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Hier zijn mijn persoonlijke meningen over het kiezen van een domeinnaam:

 • Hoe korter hoe beter - hoe korter uw domein, hoe beter het te onthouden is en gemakkelijker te typen, dus probeer voor een kort domein te gaan. Helaas zijn de meeste domeinen van minder dan 6 tekens al lang gereserveerd. Als je geen enkele korte naam kunt vinden, zou ik proberen het aantal lettergrepen en woorden tot een minimum te beperken ... nogmaals, om te proberen gedenkwaardig te blijven. Als voorbeeld, Highbridge werd op elk hoofddomein overgenomen, maar we waren een adviesbureau, dus ik kon beide kopen Highbridgeadvies en highbridgeconsultants… lange domeinnamen met veel lettergrepen, maar gedenkwaardig omdat er maar twee woorden zijn.
 • Verschillende TLD's worden geaccepteerd - Het gedrag van gebruikers op internet en het gebruik van domeinnamen blijft veranderen. Toen ik een .zone-topleveldomein (TLD) koos, adviseerden sommige mensen me voorzichtig te zijn ... dat veel mensen die TLD misschien niet vertrouwen en denken dat ik een soort kwaadaardige site was. Ik koos het omdat ik martech als domein wilde, maar alle andere TLD's waren al bezet. Op de lange termijn denk ik dat het een geweldige zet was en mijn verkeer stijgt, dus het was het risico waard. Houd er rekening mee dat als iemand een domein typt zonder een TLD, er een rangorde van pogingen is ... als ik martech typ en op enter druk, zal de .com de eerste poging zijn.
 • Vermijd koppeltekens - vermijd koppeltekens bij het kopen van een domeinnaam… niet omdat ze negatief zijn, maar omdat mensen ze vergeten. Ze typen constant uw domein in zonder hen en bereiken hoogstwaarschijnlijk de verkeerde mensen.
 • trefwoorden - er zijn verschillende combinaties die voor uw bedrijf zinvol kunnen zijn:
  • Locatie - Als uw bedrijf altijd lokaal eigendom is van en wordt geëxploiteerd, kan het gebruik van de naam van uw stad in de naam een ​​goede manier zijn om uw domein te onderscheiden van uw concurrenten.
  • Merk - Merken zijn altijd voordelig om te gebruiken omdat ze vaak uniek gespeld zijn en waarschijnlijk niet al in gebruik zijn.
  • Actueel - Onderwerpen zijn een andere geweldige manier om u te onderscheiden, zelfs met een solide merk. Ik bezit nogal wat actuele domeinnamen voor toekomstige projectideeën.
  • Taal - Als u een Engels woord gebruikt, probeer dan andere talen. Het gebruik van een Frans of Spaans woord in uw domeinnaam kan wat pit toevoegen aan de algehele branding van uw bedrijf.

Wat als uw domein bezet is?

Het kopen en verkopen van domeinnamen is een lucratieve zaak, maar ik denk niet dat het een geweldige langetermijninvestering is. Naarmate er meer en meer TLD's beschikbaar komen, wordt de mogelijkheid om een ​​kort domein op een nieuwe TLD te kopen steeds beter. Eerlijk gezegd waardeer ik sommige van mijn domeinen niet eens zoals ik ooit deed en ik zou ze tegenwoordig voor centen van de dollar laten gaan.

Als u echter een bedrijf bent dat onvermurwbaar is over het kopen van een kort domein dat al in gebruik is, zijn de meeste beschikbaar voor biedingen en verkoop. Mijn advies is gewoon geduldig te zijn en niet te gek te worden met uw aanbiedingen. Ik heb onderhandeld over de aankoop van verschillende domeinen voor grote bedrijven die niet wilden worden geïdentificeerd en ik heb ze gekocht voor een fractie van de kosten die de verkoper vroeg. Ik kijk ook altijd of er ook sociale kanalen voor hen beschikbaar zijn om te reserveren. Als u uw Twitter, Instagram, Facebook en andere sociale bijnamen kunt krijgen die bij uw domein passen, is dat een geweldige manier om een ​​consistent merk te behouden!

Openbaarmaking: deze widget gebruikt mijn partner-ID voor Namecheap.