Een visuele kijk op klantreizen tijdens de vakantie

Klantreizen voor vakantieaankopen

Als je je nog niet hebt aangemeld, zou ik het Denk met Google site en nieuwsbrief. Google publiceert geweldig materiaal om winkeliers en bedrijven te helpen hun bedrijf online te laten groeien. In een recent artikel hebben ze uitstekend werk geleverd door het visualiseren van 3 veelvoorkomende klantreizen die worden gezien vanaf Black Friday:

  1. De weg naar een onverwachte winkel - beginnend met een mobiele zoekopdracht, geeft de reis inzicht in een specifieke persona die online koopjes kopen.
  2. De beslissing om te repareren of te vervangen - een andere persoon zoekt via desktop en vervolgens mobiel en reageert op advertenties om uiteindelijk tot een aankoopbeslissing te komen.
  3. De epische game-zoektocht - een gamer doet onderzoek naar zijn volgende consoleaankoop, doet zoekopdrachten via mobiel en desktop, bezoekt winkelsites en industriesites om onderzoek te doen naar zijn volgende aankoop.

Google biedt een aantal belangrijke afhaalrestaurants, waaronder de hoeveelheid onderzoek die de consumenten doen, de afhankelijkheid van mobiel en het feit dat deze consumenten niet gefocust zijn op geschenken.

Ik zou graag willen dat u zich concentreert op een aantal aspecten die niet onopgemerkt mogen blijven:

  • Mensen stuiterden tussen apparaten en mediums - Ik heb onlangs een nieuwe PlayStation gekocht. Ik zat nogal wat op mijn telefoon terwijl ik televisie keek, recensies las en bundels bekeek. Als ik dan aan mijn bureau zat, keek ik naar video's en bekijk ik recensievideo's. Ik ben zelfs een paar keer bij BestBuy geweest om te zien wat ze hadden. Een vriend van mij is een enorme gamer, dus ik heb met hem gepraat via Facebook en de beslissing genomen over wat ik zou kopen. Uiteindelijk heb ik een geweldige prijs gevonden en deze online via Wal-mart gekocht. Dus ... mobiel, desktop, zoeken, sociaal, recensies en detailhandel speelden allemaal een rol in mijn reis.
  • Mensen besteden veel tijd aan onderzoek - Deze reizen zijn niet in een enkele sessie, ze duren weken en maanden. Het is belangrijk om te onthouden dat cookies verlopen, campagnes verschuiven, zoekresultaten veranderen ... terwijl een consument onderzoek doet naar zijn volgende aankoopbeslissing. Om uw product of dienst zichtbaar te houden, moet u onophoudelijk zichtbaar en waardevol zijn voor hen.
  • Mensen consumeren een hoop inhoudsonderzoek - Ik kan je niet eens vertellen hoeveel ik heb gelezen, bekeken en besproken voordat ik mijn systeem kocht. Ik zal je vertellen dat mijn aankoopbeslissing enorm is toegenomen terwijl ik doorging met onderzoek. Ik heb uiteindelijk de Pro- en VR-kits bij mijn PlayStation gekocht na het zien van de recensies en het bekijken van video's over de mogelijkheden. En toen ik het systeem eenmaal had, ging ik winkelen weer om meer accessoires te krijgen! Inhoud dreef niet alleen mijn beslissing, het zorgde ook voor extra verkopen.

Hier is de volledige infographic, Binnen het aankooptraject van drie dagelijkse kopers:

Vakantie winkelen Klantreizen

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.