Hoe ik mijn reputatie heb geschaad met sociale media ... en wat u ervan moet leren

Hoe ik mijn reputatie op sociale media heb beschadigd

Als ik ooit het genoegen heb gehad u persoonlijk te ontmoeten, ben ik er vrij zeker van dat u mij persoonlijk, humoristisch en medelevend zult vinden. Als ik je echter nog nooit persoonlijk heb ontmoet, ben ik bang voor wat je van me zou denken op basis van mijn aanwezigheid op sociale media.

Ik ben een gepassioneerd persoon. Ik ben gepassioneerd door mijn werk, mijn familie, mijn vrienden, mijn geloof en mijn politiek. Ik hou absoluut van dialoog over elk van die onderwerpen ... dus toen sociale media meer dan tien jaar geleden opkwamen, greep ik de gelegenheid te baat om mijn standpunten over vrijwel elk onderwerp te geven en te bespreken. Ik ben er oprecht nieuwsgierig naar Waarom mensen geloven wat ze doen en leggen ook uit waarom ik geloof wat ik doe.

Toen ik opgroeide, was mijn gezinsleven ongelooflijk divers. Dit omvat alle perspectieven - religie, politiek, seksuele geaardheid, ras, rijkdom… enz. Mijn vader was een uitstekend rolmodel en vroom rooms-katholiek. Hij verwelkomde de mogelijkheid om met iedereen brood te breken, zodat ons huis altijd open was en de gesprekken altijd levendig maar ongelooflijk respectvol waren. Ik ben opgegroeid in een huis waar elk gesprek welkom was.

De sleutel tot het breken van brood met mensen was echter dat je ze in de ogen keek en dat ze de empathie en het begrip herkenden die je naar de tafel bracht. Je hebt geleerd waar en hoe ze zijn opgegroeid. Je kon begrijpen waarom ze geloofden wat ze deden op basis van de ervaringen en context die ze in het gesprek brachten.

Sociale media hebben mijn reputatie niet verpest

Als je me het afgelopen decennium hebt verdragen, ben ik ervan overtuigd dat je getuige bent geweest van mijn gretigheid om deel te nemen aan sociale media. Als je er nog bent, ben ik dankbaar dat je er nog steeds bent - omdat ik onwetend in de sociale media sprong, opgewonden over de mogelijkheid om betere verbindingen op te bouwen en anderen beter te begrijpen. Het was op zijn zachtst gezegd een ondiep zwembad.

De kans was groot dat als je me op een evenement had zien spreken, met me had gewerkt, of zelfs maar van me had gehoord en me als vriend had toegevoegd op een socialemediakanaal ... Ik heb ook online contact met je gehad. Mijn sociale mediakanalen waren een open boek - ik deelde over mijn bedrijf, mijn persoonlijke leven, mijn familie ... en ja ... mijn politiek. Allemaal met de hoop op connectiviteit.

Dat is niet gebeurd.

Toen ik erover nadacht om dit bericht te schrijven, wilde ik het echt een titel geven Hoe sociale media mijn reputatie hebben verpest, maar dat zou me een slachtoffer hebben gemaakt terwijl ik maar al te graag deelnam aan mijn eigen ondergang.

Stel je voor dat je wat geschreeuw hoort vanuit een andere kamer waar medewerkers gepassioneerd debatteren over een specifiek onderwerp. Je rent de kamer binnen, begrijpt de context niet, kent de achtergronden van elk individu niet en je roept je sarcastische mening. Hoewel een paar mensen het misschien op prijs stellen, zouden de meeste waarnemers gewoon denken dat je een eikel was.

Ik was die eikel. Opnieuw en opnieuw en opnieuw.

Om het probleem nog erger te maken, waren platforms zoals Facebook maar al te bereid om me te helpen bij het vinden van de luidste kamers met de meest intense argumenten. En ik was eerlijk gezegd niet op de hoogte van de gevolgen. Nadat ik mijn verbindingen met de wereld had geopend, observeerde de wereld nu de ergste van mijn interacties met anderen.

Als ik een update had geschreven (ik tag #goede mensen) die een verhaal deelde over iemand die een ander mens opofferde en hielp ... zou ik een paar dozijn views krijgen. Als ik een weerhaak in de politieke update van een ander profiel gooide, kreeg ik er honderden. Het grootste deel van mijn Facebook-publiek zag maar één kant van mij, en het was vreselijk.

En natuurlijk waren sociale media meer dan blij om mijn ergste gedrag te herhalen. Ze noemen dat engagement.

Welke sociale media ontbreken

Wat sociale media missen, is welke context dan ook. Ik kan je niet altijd vertellen dat ik een opmerking maakte en meteen het tegenovergestelde kreeg van wat ik werkelijk geloofde. Elke sociale media-update die de algoritmen promoten, duwen en trekken in de stammen van beide doelgroepen die de aanval ondernemen. Helaas draagt ​​anonimiteit alleen maar bij.

Context is van cruciaal belang in elk geloofssysteem. Er is een reden waarom kinderen vaak opgroeien met dezelfde overtuigingen als hun ouders. Het is niet indoctrinatieis het letterlijk dat ze elke dag worden opgeleid en blootgesteld aan een overtuiging van iemand van wie ze houden en die ze respecteren. Die overtuiging wordt in de loop van de tijd volledig ondersteund door duizenden of honderdduizenden interacties. Combineer die overtuiging met ondersteunende ervaringen en die overtuigingen zitten vast. Dat is moeilijk - zo niet mogelijk - om te veranderen.

Ik heb het hier niet over haat ... hoewel dat ook tragisch genoeg kan worden geleerd. Ik heb het over simpele dingen ... zoals geloof in een hogere macht, onderwijs, de rol van de overheid, rijkdom, zaken, enz. Het is een feit dat we allemaal overtuigingen in ons hebben, ervaringen die die overtuigingen versterken, en onze percepties van de wereld zijn anders vanwege hen. Dat is iets dat moet worden gerespecteerd, maar staat vaak niet op sociale media.

Een voorbeeld dat ik vaak gebruik, is zakelijk, omdat ik in loondienst was tot ik ongeveer 40 jaar oud was. Totdat ik mijn bedrijf begon en mensen in dienst nam, was ik echt onwetend van alle uitdagingen bij het starten en runnen van een bedrijf. Ik begreep de voorschriften, de beperkte assistentie, de boekhouding, de cashflow-uitdagingen en andere eisen niet. Simpele dingen… zoals het feit dat bedrijven vaak (erg) te laat zijn met het betalen van hun facturen.

Dus, zoals ik zie dat andere mensen nog nooit iemand hebben aangenomen die hun mening online geeft, ben ik er helemaal voor om de mijne te verstrekken! Een medewerker die zijn eigen bedrijf ging runnen, belde me maanden later op en zei: "Ik wist het nooit!". Het is een feit totdat je in andermans schoenen staat, jij alleen denken je begrijpt hun situatie. De realiteit is dat je dat niet zult doen totdat je er bent.

Hoe ik mijn reputatie op sociale media herstel

Als je mij volgt, zul je nog steeds zien dat ik online een betrokken, eigenwijs persoon ben, maar dat mijn delen en gewoonten de afgelopen jaren drastisch zijn veranderd. Dat is het moeilijke resultaat geweest van het verliezen van vrienden, het van streek maken van familie, en… ja… zelfs daardoor zaken verliezen. Hier is mijn advies om verder te gaan:

Facebook-vrienden zouden echt Frien moeten zijnds

De algoritmen op Facebook zijn naar mijn mening het ergst. Op een gegeven moment had ik bijna 7,000 vrienden op Facebook. Hoewel ik me op mijn gemak voelde bij het bespreken en debatteren van kleurrijke onderwerpen met goede vrienden op Facebook, stelde het mijn ergste updates bloot aan alle 7,000 mensen. Dat was vreselijk, want het overweldigde het aantal positieve updates dat ik deelde. Mijn Facebook vrienden zag gewoon de meest partijdige, vreselijke, sarcastische updates van mij.

Ik heb Facebook teruggebracht tot iets meer dan 1,000 vrienden en zal dat aantal in de toekomst blijven verminderen. Voor het grootste deel behandel ik alles nu alsof het openbaar wordt - of ik het nu zo markeer of niet. Mijn engagement is drastisch gedaald op Facebook. Ik wil ook graag erkennen dat ik ook de ergste van andere mensen zie. Ik klik vaak door naar hun profiel om echt te kijken naar de goede persoon die ze zijn.

Ik ben ook gestopt met het gebruik van Facebook voor zaken. De Facebook-algoritmen zijn voor u gebouwd betalen om uw pagina-updates zichtbaar te maken en ik denk dat het echt slecht is. Bedrijven hebben jaren besteed aan het opbouwen van volgers en daarna scheurde Facebook alle behalve betaalde posts van hun volgers… de investering die ze hadden gedaan in het samenstellen van een community volledig verloren. Het kan me niet schelen of ik meer zaken op Facebook zou kunnen krijgen, ik ga het niet proberen. Bovendien wil ik nooit zaken riskeren met mijn persoonlijke leven daar - wat maar al te gemakkelijk is.

LinkedIn is alleen voor bedrijven

Ik sta nog steeds wijd open om met iemand in contact te komen LinkedIn omdat ik daar alleen mijn bedrijf, mijn bedrijfsgerelateerde artikelen en mijn podcasts zal delen. Ik heb daar andere mensen persoonlijke updates zien delen en zou het afraden. Je zou niet een directiekamer binnenlopen en tegen mensen gaan schreeuwen ... doe het niet op LinkedIn. Het is uw online directiekamer en u moet dat niveau van professionaliteit daar behouden.

Instagram is mijn beste hoek

Gelukkig is er op Instagram weinig of geen discussie. In plaats daarvan is het een blik in mijn leven die ik zorgvuldig wil samenstellen en met anderen wil delen.

Maar zelfs op Instagram moet ik voorzichtig zijn. Mijn uitgebreide bourboncollectie heeft mensen met me in contact gebracht uit bezorgdheid dat ik misschien een alcoholist ben. Als mijn Instagram 'Mijn bourboncollectie' heette, zou een rij bourbons die ik heb verzameld prima zijn. Mijn pagina ben ik echter… en mijn beschrijving is leven boven de 50. Als gevolg daarvan, te veel bourbonfoto's, en mensen denken dat ik een dronkaard ben. Oy.

Als gevolg daarvan ben ik opzettelijk in mijn pogingen om mijn Instagram-foto's te diversifiëren met foto's van mijn nieuwe kleinzoon, mijn reizen, mijn kookpogingen en een zorgvuldige blik in mijn persoonlijke leven.

Mensen ... Instagram is niet het echte leven ... Ik ga het zo houden.

Twitter is gesegmenteerd

Ik deel openlijk op mijn persoonlijke Twitter maar ik heb er ook een professionele account voor Martech Zone en Highbridge dat ik strikt segmenteer. Ik laat mensen regelmatig het verschil weten. Ik heb ze dat laten weten Martech ZoneIk ben nog steeds het Twitter-account van mij ... maar zonder de meningen.

Wat ik waardeer aan Twitter is dat de algoritmen een evenwichtig beeld van mij lijken te geven in plaats van mijn meest controversiële tweets. En… debatten op Twitter maken misschien wel de trending-lijst, maar dringen niet altijd door de stream. Ik heb de meest bevredigende gesprekken op Twitter ... zelfs als ze in een gepassioneerd debat voeren. En ik kan een gesprek dat emotioneel wordt, vaak laten leeglopen met een vriendelijk woord. Op Facebook lijkt dat nooit te gebeuren.

Twitter wordt een moeilijk kanaal voor mij om mijn mening te geven ... maar ik realiseer me dat het nog steeds mijn reputatie kan schaden. Eén reactie die voor het hele gesprek van mijn hele profiel uit de context wordt gehaald, zou een puinhoop kunnen zijn. Ik besteed meer tijd aan het beslissen over wat ik op Twitter deel dan in het verleden. Vaak klik ik nooit op publiceren op de tweet en ga verder.

Is de beste reputatie om er geen te hebben?

Ondertussen heb ik ontzag voor leiders in mijn branche die gerespecteerd worden en die gedisciplineerd genoeg zijn om nooit een standpunt in te nemen op sociale media. Sommigen vinden dat misschien een beetje laf... maar ik denk dat er vaak meer moed voor nodig is om je mond te houden dan om jezelf open te stellen voor kritiek en de cultuur die we online zien versnellen, te annuleren.

Het beste advies, helaas, misschien om nooit iets controversieels te bespreken dat verkeerd kan worden voorgesteld of uit de context kan worden gehaald. Hoe ouder ik word, hoe meer ik zie dat deze mensen hun bedrijf laten groeien, meer aan tafel worden uitgenodigd en populairder worden in hun branche.

Het is een simpel feit dat ik vervreemde mensen had die me nooit persoonlijk hadden ontmoet, nooit getuige waren van mijn medeleven en die nooit waren blootgesteld aan mijn vrijgevigheid. Daarvoor heb ik spijt van wat ik in de loop der jaren op sociale media heb gedeeld. Ik heb ook contact opgenomen met verschillende mensen en persoonlijk mijn excuses aangeboden en ze uitgenodigd voor een kopje koffie om me beter te leren kennen. Ik wil dat ze me zien voor wie ik ben en niet de kwade karikatuur waaraan mijn profiel op sociale media hen blootlegde. Als je een van die mensen bent ... bel me, Zou ik graag bijpraten.

Is het niet triest dat de sleutel tot sociale media misschien is om het helemaal niet te gebruiken?

OPMERKING: ik heb seksuele voorkeur geüpdatet naar seksuele geaardheid. Een opmerking wees terecht op het gebrek aan inclusiviteit daar.

6 reacties

 1. 1

  "Dit omvat alle perspectieven - religie, politiek, seksuele voorkeur, ras, rijkdom ... enz."

  Je wordt gezien als actueler en inclusief als je seksuele geaardheid gebruikt in plaats van voorkeur. We kiezen er niet voor om hetero, homo of iets anders te zijn. Het is onze identiteit.

 2. 3

  Ik vind het ECHT geweldig dat je dit hebt geschreven. Het laat zien dat je eigenlijk niets hebt geleerd. Uw complottheorieën, haat en algehele domheid waren het probleem. Sociale media is niet de vijand (zoals je al aangaf), maar eigenlijk dat je gewoon een hatelijk persoon bent ... Herinner je je die tweet nog waar je luchthartig zei: "haal ze wat gorillalijm" over een radioactief lek in Japan? Ik herinner me ... het was 10 dagen geleden. Hoop dat uw reputatie dit traject voortzet.

  • 4

   Zack, bedankt voor je reactie. Ik denk dat het mijn artikel en kijk op sociale media goed ondersteunt, omdat je duidelijk een vreselijke kijk op mij hebt, terwijl mijn collega's, klanten en vrienden dat niet doen. Ik wens je het beste.

 3. 5

  Wauw! Doug wat een geweldig artikel dat vol zit met inzichten over dingen waarvan we ons allemaal meer bewust zouden moeten zijn. Maar zoals je al zei, is het belang van dat te doen als je probeert een evenwicht te vinden tussen het persoon zijn en het runnen van een online bedrijf, nog uitdagender en bochtiger is!

  Het lijkt erop dat jij en ik nu zoveel jaren geleden aan deze online en offline verbinding met elkaar zijn begonnen, het lijkt erop dat het altijd zo is geweest. Zoveel kopjes koffie onderweg in verschillende cafés en bedrijven. Geen belediging voor al mijn andere vriendschappen uit de Circle City-dagen, die van jou in de tijd waar ik waarschijnlijk het meest spijt van heb dat ik zo ver weg ben van geografisch gezien dat we niet meer koffie, discussies, debatten, gelach en ja, misschien zelfs wat bourbon kunnen delen met op een meer regelmatige basis.

  Hier is voor jou, onze bedrijven en sociale media. Mogen we zelf zorgvuldig door deze wateren blijven navigeren en ook helpen om onze klanten veilig tussen de kusten te begeleiden!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.