Hoe uw verkoop- en marketingteams kunnen stoppen met bijdragen aan digitale vermoeidheid

Infographic over vermoeidheid bij digitale communicatie

De afgelopen jaren waren voor mij een ongelooflijke uitdaging. Persoonlijk was ik gezegend met mijn eerste kleinkind. Aan de zakelijke kant heb ik de krachten gebundeld met enkele collega's die ik zeer respecteer en we bouwen aan een adviesbureau voor digitale transformatie dat echt van de grond komt. Natuurlijk, in het midden daarvan, is er een pandemie geweest die onze pijplijn en het aannemen van personeel heeft doen ontsporen ... die nu weer op het goede spoor zit. Gooi in deze publicatie, dating en fitness ... en mijn leven is op dit moment een dierentuin.

Een ding dat je de afgelopen jaren misschien is opgevallen, is dat ik mijn podcasting heb onderbroken. Ik had een paar jaar geleden 3 actieve podcasts - voor marketing, voor lokale bedrijven en voor het ondersteunen van veteranen. Podcasting is een passie van mij, maar toen ik naar mijn leadgeneratie en bedrijfsgroei keek, zorgde het niet voor onmiddellijke omzetgroei, dus moest ik het opzij zetten. Een podcast van 20 minuten zou tot 4 uur van mijn werkdag kunnen schelen om elke aflevering te plannen, op te nemen, te bewerken, te publiceren en te promoten. Een paar dagen per maand verliezen zonder direct rendement op de investering was gewoon niet iets dat ik me op dit moment kon veroorloven. Kanttekening ... Ik zal elk van de podcasts opnieuw inschakelen zodra ik me de tijd kan veroorloven.

Digitale vermoeidheid

Digitale vermoeidheid wordt gedefinieerd als een toestand van mentale uitputting veroorzaakt door het overmatige en gelijktijdige gebruik van meerdere digitale hulpmiddelen

Lixar, omgaan met digitale vermoeidheid

Ik kan je niet eens vertellen hoeveel telefoontjes, directe berichten en e-mails ik dagelijks ontvang. De meeste zijn verzoeken, sommige zijn vrienden en familie, en - natuurlijk - in de hooiberg liggen enkele leads en communicatie met klanten. Ik doe mijn best om zo goed mogelijk te filteren en in te plannen, maar ik houd het niet bij... helemaal niet. Op een gegeven moment in mijn carrière had ik een directieassistent en ik kijk weer uit naar die luxe... maar een assistent opleiden kost ook tijd. Dus voorlopig heb ik er gewoon last van.

Samenwerkend werk binnen platforms die ik de hele dag doe, digitale communicatie vermoeidheid valt ook reuze mee. Enkele van de meer frustrerende activiteiten die me uitputten zijn:

 • Ik heb een paar koude uitgaande bedrijven die reacties letterlijk automatiseren en mijn inbox elke dag vullen met idiote berichten zoals, Dit bovenaan je inbox krijgen... of een e-mail maskeren met een RE: in de onderwerpregel om te denken dat we elkaar eerder hebben gesproken. Niets is zo irritant... Ik durf te wedden dat dit nu de helft van mijn inbox is. Zo snel als ik zeg dat ze moeten stoppen, komt er een nieuwe ronde van automatiseringen binnen. Ik heb een aantal ongelooflijke filter- en slimme mailboxregels moeten implementeren om te proberen de belangrijke berichten naar mijn inbox te brengen.
 • Ik heb een aantal bedrijven die stoppen contact met me op te nemen via e-mail en me vervolgens een bericht sturen via sociale netwerken. Heb je mijn email ontvangen? is een trefzekere manier om ervoor te zorgen dat ik je op sociale media blokkeer. Als ik dacht dat uw e-mail belangrijk was, zou ik hebben gereageerd ... stop met het sturen van meer berichten en het verstoppen van elk medium dat ik heb.
 • Het ergste zijn collega's, vrienden en familie die absoluut razend zijn en denken dat ik onbeleefd ben omdat ik niet reageer. Mijn leven is nu VOL en het is absoluut geweldig. Het feit dat ik het druk heb met familie, vrienden, werk, thuis, fitness en mijn publicatie niet waarderen, is behoorlijk teleurstellend. Ik distribueer nu mijn Calendly link naar vrienden, familie en collega's zodat ze tijd kunnen reserveren in mijn agenda. En ik bescherm mijn agenda!
 • Ik begin steeds meer bedrijven mijn sms-berichten te SPAM zien... wat meer dan irritant is. Tekstberichten zijn de meest opdringerige en persoonlijke van alle communicatiemethoden. Een koude sms naar mij is een trefzekere manier om ervoor te zorgen dat ik nooit meer zaken met u doe.

Ik ben niet de enige... volgens nieuwe onderzoeksresultaten van PFL:

 • Manager via C-Level respondenten ontvangen ruim 2.5 keer mof wekelijkse promotionele e-mails, gemiddelden 80 e-mails per week. Kanttekening ... Ik krijg meer dan dat op een dag.
 • Zakelijke professionals krijgen een gemiddeld 65 e-mails per week.
 • Hybride werknemers ontvangen slechts 31 e-mails per week.
 • Werknemers die volledig op afstand werken, ontvangen meer dan 170 e-mails per week, meer dan 6 keer meer e-mails dan de gemiddelde werknemer.

Over de helft van alle werknemers ervaren vermoeidheid door de hoeveelheid digitale promotie-uitingen die ze op het werk ontvangen. 80% van de respondenten op C-niveau is overweldigd door het aantal digitale promoties dat ze ontvangen!

Hoe ik omga met digitale communicatiemoeheid

Mijn reactie op digitale communicatiemoeheid is:

 1. stop – Als ik meerdere koude e-mails of berichten ontvang, zeg ik tegen de persoon dat hij moet stoppen en mij uit zijn database moet verwijderen. Meestal werkt het.
 2. verontschuldig je niet – ik zeg nooit “Sorry ...” tenzij ik een verwachting heb gesteld dat ik binnen een bepaalde tijd zou reageren. Dit omvat zelfs betalende klanten die ik er vaak aan herinner dat ik tijd met hen heb ingepland. Het spijt me niet dat ik het druk heb met een volledig werk en privéleven.
 3. Verwijder - Ik verwijder vaak berichten zonder zelfs maar een reactie te geven en veel mensen nemen niet de moeite om me opnieuw te SPAMmen.
 4. Filteren – Ik filter mijn formulieren, inbox en andere media op domeinen en trefwoorden waarop ik nooit zal reageren. De berichten worden direct verwijderd. Krijg ik soms belangrijke berichten door elkaar? Ja... ach.
 5. prioriteren – Mijn inbox is een reeks slimme mailboxen die sterk worden gefilterd op client-, systeemberichten, enz. Hierdoor kan ik ze allemaal gemakkelijk controleren en beantwoorden, terwijl de rest van mijn inbox vol staat met onzin.
 6. Niet storen – Mijn telefoon staat op Niet storen en mijn voicemail is vol. Ja... afgezien van sms-berichten zijn telefoontjes de ergste afleiding. Ik houd het scherm van mijn telefoon omhoog zodat ik kan zien of het een belangrijk telefoontje is van een collega, klant of familielid, maar iedereen kan me niet meer bellen.

Wat u kunt doen om vermoeidheid van digitale communicatie te helpen

Hier zijn acht manieren waarop u kunt helpen bij uw inspanningen op het gebied van verkoop- en marketingcommunicatie.

 1. Krijg persoonlijk – Laat uw ontvanger weten waarom u met hem moet communiceren, wat het gevoel van urgentie is en waarom het nuttig voor hem is. Er is naar mijn mening niets erger dan een blanco "Ik probeer je te pakken te krijgen..."-bericht. Het kan me niet schelen... Ik heb het druk en je bent gewoon naar de bodem van mijn prioriteiten gezakt.
 2. Maak geen misbruik van automatisering – sommige berichten zijn van cruciaal belang voor bedrijven. Verlaten winkelwagentjes hebben bijvoorbeeld vaak een paar herinneringen nodig om iemand te laten weten dat ze een product in het winkelwagentje hebben achtergelaten. Maar maak het niet te laat... Ik plaats deze voor klanten... een dag, een paar dagen, dan een paar weken. Misschien hebben ze gewoon niet het geld om nu te kopen.
 3. Verwachtingen instellen – Als je gaat automatiseren of opvolgen, laat het de persoon weten. Als ik in een e-mail lees dat er binnen een paar dagen een ongevraagd telefoontje volgt, laat ik ze weten dat ze zich vandaag geen zorgen hoeven te maken. Of ik schrijf terug en laat ze weten dat ik het druk heb en neem het volgende kwartaal contact op.
 4. Empathie tonen – Ik had lang geleden een mentor die zei dat elke keer dat hij iemand voor het eerst ontmoette, hij deed alsof ze gewoon een verlies in hun familie hadden. Wat hij deed, was zijn empathie en respect voor de persoon aanpassen. Zou je e-mails automatiseren naar iemand die op een begrafenis is? Ik betwijfel het. Omdat het belangrijk voor u is, betekent niet dat het belangrijk voor hen is. Wees empathisch dat ze misschien andere prioriteiten hebben.
 5. Toestemming geven – Een van de beste verkoopmethoden is om iemand toestemming te geven om te zeggen Nee. Ik heb de afgelopen maand een paar e-mails aan prospects geschreven en ik open de e-mail door hen te laten weten dat dit de enige echte e-mail is die ze ontvangen en ik ben meer dan blij om terug te horen dat ze niet in nood zijn van mijn diensten. Als u de persoon beleefd toestemming geeft om Nee te zeggen, wordt zijn inbox opgeruimd en kunt u geen tijd verspillen aan het boos maken van potentiële prospects.
 6. Aanbiedingsopties – Ik wil niet altijd een relatie van interesse beëindigen, maar ik wil misschien op een andere manier of op een ander moment een relatie aangaan. Bied uw ontvanger andere opties, zoals een maand of kwartaal uitstellen, uw agendalink verstrekken voor een afspraak of kiezen voor een ander communicatiemiddel. Uw favoriete medium of methode om te communiceren is misschien niet van hen!
 7. Fysiek worden – Nu de lockdowns verdwijnen en het reizen opengaat, is het tijd om terug te keren naar het persoonlijk ontmoeten van mensen, waar communicatie alle gevoelens omvat die mensen nodig hebben om effectief te communiceren. Non-verbale communicatie is essentieel voor het aangaan van relaties... en dat kan niet worden bereikt via tekstberichten.
 8. Probeer Direct Mail - Verhuizen naar meer opdringerige media naar een niet-reagerende ontvanger kan de verkeerde richting zijn. Heb je meer passieve media zoals direct mail geprobeerd? We hebben enorm veel succes gehad met het targeten van prospects met direct mail, omdat niet al te veel bedrijven er gebruik van maken. Hoewel een e-mail niet te veel kost om te bezorgen, wordt uw direct mail-stuk niet begraven in een mailbox met duizenden andere direct mail-stukken.

Hoewel slecht gerichte direct mail door consumenten net zo vaak wordt genegeerd als off-base digitale advertenties of e-mailexplosies, kan goed uitgevoerde direct mail echt gedenkwaardige en indrukwekkende ervaringen creëren. Indien geïntegreerd in de algemene marketingstrategie van een organisatie, stelt direct mail bedrijven in staat een hogere ROI te genereren en de merkaffiniteit onder huidige en toekomstige klanten te vergroten.

Nick Runyon, CEO van PFL

Iedereen ervaart digitale vermoeidheid

In het huidige zakelijke landschap is de concurrentie om impressies, klikken en mindshare hevig. Ondanks de steeds krachtigere en alomtegenwoordigere digitale marketingtools, hebben veel bedrijven moeite om grip te krijgen op klanten en prospects.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de moeilijkheden waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd bij het trekken van de aandacht van het publiek, heeft PFL een enquête gehouden onder meer dan 600 in de VS gevestigde zakelijke professionals. De resultaten van PFL's Enquête voor hybride doelgroepbetrokkenheid in 2022 ontdekte dat personalisatie, inhoud en fysieke marketingtactieken, zoals direct mail, een aanzienlijke impact kunnen hebben op het vermogen van merken om een ​​opgebrand publiek te bereiken.

Klik hier om de infographic te downloaden

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek onder meer dan 600 in de VS gevestigde zakelijke professionals zijn onder meer:

 • 52.4% van de werknemers van het bedrijf ervaren digitale vermoeidheid als gevolg van het grote volume aan digitale communicatie dat ze ontvangen. 
 • 80% van de respondenten op C-niveau en 72% van de respondenten op direct niveau geven aan dat ze zich overweldigd voelen door de hoeveelheid digitale promotionele communicatie ze krijgen op het werk.
 • 56.8% van de ondervraagde professionals zijn meer kans om iets te openen dat via fysieke post is ontvangen dan een e-mail.

In de huidige aandachtseconomie is het vermogen om publiek te trekken en hun betrokkenheid te verdienen een schaars goed geworden. Digitale vermoeidheid is voor veel mensen een realiteit, wat betekent dat merken nieuwe manieren moeten vinden om klanten te inspireren tot actie. Ons meest recente onderzoek werpt licht op het huidige zeer competitieve B2B-marketinglandschap en hoe bedrijven hybride strategieën kunnen gebruiken om op te vallen bij klanten en prospects.

Nick Runyon, CEO van PFL

Hier is de volledige infographic met bijbehorende onderzoeksresultaten:

digitale communicatie vermoeidheid

Openbaarmaking: ik gebruik mijn affiliate-link voor Calendly in dit artikel.