Hoe u een voordelige propositie ontwikkelt

Hoe u een voordelige propositie schrijft

Een van de constante strijd die ik met bedrijven heb, is om niet meer aan te denken wat ze doen en begin erover na te denken waarom mensen hun product of dienst gebruiken. Ik zal je een snel voorbeeld geven ... van dag tot dag zul je me vinden om podcasts op te nemen en te bewerken, integratiecode te schrijven, oplossingen van derden te implementeren en mijn klanten te trainen. Bla, bla, bla ... dat is niet waarom mensen mijn diensten contracteren. Ze zouden al die diensten kunnen krijgen Fiverr voor honderd dollar per baan. Mijn klanten nemen mij in dienst omdat ik in staat ben om hun digitale marketinginspanningen te transformeren en hun resultaten substantieel te laten groeien voor een bescheiden investering.

Er is een analogie die ik vaak gebruik. Ik heb een auto die ik ongeveer elke maand voor onderhoud binnenbreng. Het is om mijn auto in goede staat te houden en me heen en weer naar mijn werk te laten gaan. Ik ben niet die monteur. Als ik mijn auto wil laten aanpassen en upgraden om races te winnen, zou ik hem dan naar die monteur brengen? Nee. Mijn bureau is geen oliewinkel, het is de de wedstrijd winnen winkel.

Klinkt makkelijk, toch? Nee ... omdat bedrijven denken dat ze op zoek zijn naar een olieverversing, maar ze moeten echt de race winnen.

Wat is een waardepropositie?

Ook wel bekend als Unique Value Propositions (UVP), uw waardepropositie is een korte verklaring die de voordelen van de door u geleverde diensten omvat, evenals hoe u zich onderscheidt van uw concurrenten.

Pro-tip: voordat u verder gaat met wat jij denkt is uw unieke waardepropositie ... vraag het uw huidige klanten of klanten! Het zal je misschien verbazen dat het niet is wat je echt denkt dat het is.

Jouw waarde voorstel moet vier dingen bereiken:

  1. Het moet trekken de aandacht van de bezoeker. Uw bedrijf krijgt niet de resultaten die het van uw marketinginvestering verwacht - daarom huren mensen mij in.
  2. Het moet zijn makkelijk te begrijpen. Ik deel dat een zakelijke relatie met mij minder kost dan de kosten van een fulltime werknemer, terwijl ik tientallen jaren aan expertise bied.
  3. Het moet onderscheid je van uw concurrenten online. Als uw lijst met waardeproposities vergelijkbaar is met die van uw concurrenten, concentreer u dan op een voorstel waarop zij niet gefocust zijn. In mijn voorbeeld zijn we geen bureau dat zich op één kanaal richt, mijn expertise omvat een groot aantal technologieën en strategieën, zodat ik bedrijfsleiders kan adviseren over hoe ze hun bedrijf kunnen verbeteren en tegelijkertijd met hun bronnen kan communiceren over hoe ze het kunnen uitvoeren.
  4. Het moet verleidelijk genoeg zijn om daadwerkelijk de aankoopbeslissing van de bezoeker beïnvloeden. Voorbeeld: Wij bieden 30 dagen uit voor onze sponsors omdat we in onze waarde geloven en het succes van onze klant willen verzekeren.

In de e-commerce-industrie zijn er verschillende gemeenschappelijke unieke waardeproposities ... snelheid van levering, verzendkosten, retourbeleid, lage prijsgaranties, transactiebeveiliging, voorraadstatus. Die worden allemaal gebruikt om het vertrouwen te vergroten en de bezoeker naar een uitverkoop te krijgen zonder dat ze de site verlaten en ergens anders winkelen. Voor uw product of dienst moet u creatief zijn ... zijn het uw middelen? Plaats? Ervaring? Klanten? Kwaliteit? Kosten?

Nadat u de unieke waardepropositie hebt bepaald, moet u deze intern communiceren en deze consequent insluiten in elke verkoop- en marketingboodschap die u implementeert.

Een goed voorbeeld zijn Lifeline Data Centers, een midwest colocatie faciliteit en klant van ons. Ze hebben meer ruimte voor schaalvergroting dan enige andere concurrent in het middenwesten. Ze zijn gecertificeerd voor federale topgeheime gegevens. En… ze bouwen momenteel kantoorruimte in hun faciliteiten. De combinatie is zo uniek dat we met ze werken aan een herontwerp van site en merk dat zal de differentiatie volledig omvatten!

Uw UVP leidt misschien niet tot een volledige rebranding ... maar het moet duidelijk zijn aan de hand van uw aanwezigheid op internet, social media en zoekopdrachten wat uw waardevoorstel is! Hier is een geweldige infographic van QuickSprout, Hoe u een voordelige propositie schrijft.

Hoe u een voordelige propositie schrijft

2 reacties

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.