De kracht van personalisatie in e-mailmarketing

Depositphotos 53656971 s

Ik heb onlangs mijn 9-jarige dochter meegenomen gerechtigheid, een kinderkledingwinkel. Vanaf het begin bombardeerde de manager me met tussenpozen van 5 minuten met productaanbevelingen en promoties. Dit ging 30 minuten door totdat ik haar moest leren over klantinzicht en voorkeuren.

Een slecht e-mailprogramma lijkt veel op een ineffectieve verkoper. In plaats van de desinteresse op de gezichten van uw klanten te moeten lezen, moet u de negatieve impact op de verkoop voelen, of in mijn geval de hardheid van hun woorden horen; e-mailmarketing kan u bijna alles vertellen wat u moet weten over uw klanten en u helpen meer te verkopen.

Verder gaan dan 'Hallo FNAME'

Het inzicht dat nodig is om uw e-mailprogramma winstgevender te maken, is al binnen handbereik en het is niet duur. Het komt naar je toe in de vorm van gegevens. Ik bedoel niet open- en klikgegevens, hoewel dat u veel zal vertellen, ik heb het over gegevens waarmee u de ervaring voor elk van uw klanten kunt personaliseren.

Natuurlijk worden persoonlijke begroetingen vaak goed ontvangen, maar zoals ik al zei in een recente Chief Marketeer dit artikel, waren de opvallende Valentijnsdag-campagnes dit jaar campagnes die diepere data, zoals aankoopgeschiedenis en klantprofielen, gebruikten om hun aanbiedingen persoonlijker en dus relevanter te maken. In het artikel had ik het grotendeels over retailers, maar ook servicebedrijven hebben een hele reeks gemakkelijk toegankelijke gegevens om de koopintentie van hun klanten te volgen (of zelfs te voorspellen) en om cross- en up-sell-kansen te identificeren.

Waar moet je mee werken?

De bronnen met bruikbare gegevens zijn schijnbaar eindeloos, maar hier zijn enkele categorieën en specifieke voorbeelden:

  • Profiel: Stel je voor dat je een reisbureau runt en ik ben je 65-jarige prospect, denk je dat ik beter zou reageren op een aanbieding die de populairste seniorenbestemmingen weerspiegelde? Stel je nu voor dat de afbeeldingen in het aanbod die van de zilverharige overtuiging waren. Of misschien ben ik aan de westkust en is uw webinar gepland voor 1 uur oost. Zou ik dan eerder mijn stoel reserveren als de e-mail 11 uur Pacific leest?
  • Aankoop geschiedenis: Als ik op of rond de datum van vandaag, twee jaar op rij, cadeaus zou kopen, zou ik dan dit jaar weer een andere willen kopen? Wat als de nieuwe cadeau-aanbevelingen in overeenstemming waren met mijn eerdere aankopen van die van andere cadeaukopers? Omgekeerd, wat als ik uw primaire product al heb gekocht, denkt u dan dat ik wil horen hoeveel geld ik had kunnen besparen als ik maar had gewacht? Zou ik in plaats daarvan niet liever weten wat uw secundaire aanbod is?
  • Activiteit: Misschien heb ik in 30 dagen drie opeenvolgende whitepapers gedownload, maar ik moet nog iets kopen. Zou het een goed idee zijn om mij uit te nodigen voor een gesprek over mijn specifieke behoeften? Of misschien heb ik al een tijdje niet op uw aanbiedingen gereageerd, ben ik perfect voor een heractivatieaanbod of tevredenheidsonderzoek?
  • Voorkeuren: Stel dat u 10 verschillende producten heeft, maar ik ben een wederverkoper die alleen geïnteresseerd is in de producten 1-5. Moet ik niet in een segment met andere wederverkopers worden geplaatst? Wat als ik een directe gebruiker ben, maar ik wil alleen educatieve informatie ontvangen, in tegenstelling tot promotionele informatie, ik zal eerder een liefhebber blijven en uw informatie delen als ik alleen krijg wat ik echt wil?

Het is gemakkelijk en goedkoop uit te voeren

Ik ben altijd verbaasd als MKB-marketeers zeggen dat het gebruik van gegevens op dit niveau alleen voor de grote jongens is. Dat was in de afgelopen jaren misschien waar, maar tegenwoordig kan elke ESP die zijn zout waard is, eenvoudig worden geïntegreerd met uw CRM- of e-commerceoplossingen en internet. analytics. Het enige dat u hoeft te doen, is het integreren en vooral testen.

Een reactie

  1. 1

    Nee, het is niet gemakkelijk en goedkoop om consumentenaankopen enz. Bij e-mailmarketingprogramma's te voegen. Bijna alle self-service ESP's bieden niet eens een heleboel integraties. Het is altijd de verantwoordelijkheid van de POS-app of uw online app om relevante "segmentatie" -informatie te integreren en te pushen in het ESP-contact.

    Het MKB wil iets eenvoudigs en zelfbediening.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.