Hoe Single-Task

Iedereen praat over hoe je moet multitasken ... gisteren had ik een gesprek met David van de Carrièrehulpmiddel bij Brown County centrum en we hebben besproken enkele taak. Dat wil zeggen ... je telefoon uitschakelen, je twitter-desktopapp, je e-mail sluiten, waarschuwingen uitschakelen - en echt wat werk verzetten.

tijd.pngWe hebben tegenwoordig te veel afleiding en dat heeft invloed op de kwaliteit van ons werk.

Ik ben geen fan van multitasken. Collega's van eerdere banen zullen het feit bevestigen dat ik een koppige kerel ben. Ik vind het leuk om een ​​hoek te vinden, me te concentreren op wat ik aan het doen ben en uit te voeren. Soms liepen ze naar me toe en bespraken een ander project, en ik keek naar ze als een zombie... zich nauwelijks herinnerend dat ze me zelfs maar een vraag hadden gesteld.

Mijn dochter vindt dit trouwens geweldig… dit is meestal wanneer ze toestemming vraagt ​​om dingen te doen waar ik misschien nee tegen zeg. 🙂

Hoe dan ook... probeer het! Als je een Blackberry hebt, zet hem dan op stil (niet trillen) en draai hem om op het bureau, zodat je het gezicht ervan niet kunt zien oplichten wanneer een nieuw bericht binnenkomt. Als je naar een vergadering gaat, laat je telefoon dan op je bureau liggen en concentreer je op de vergadering. Als u een directiekamer met leidinggevenden in een vergadering heeft, kan die vergadering uw bedrijf duizenden dollars kosten. Leg de telefoon neer en ga aan de slag!

Probeer het volgende week eens: reserveer 2 tot 3 uur recht in je agenda op maandag. Bepaal het project waaraan je gaat werken. Sluit je deur, schakel alle bureaubladmeldingen uit en ga aan de slag. Je zult versteld staan ​​hoeveel werk je krijgt.

6 reacties

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Heel goed advies .. Ik denk dat ik dit vandaag echt kan proberen met wat huiswerk. Maar ik zie wel waar Emma Adams vandaan komt. Ik kan de klas nauwelijks doorkomen zonder de braam te checken.

  Hoe dan ook, geweldige post ..

 4. 4

  Doug ... Ik was op zoek naar een goede techniek voor een enkele taak en kwam een ​​goede tegen ... Ik gebruik de Pomodoro-techniek ( http://www.pomodorotechnique.com/ ) wanneer ik me moet concentreren op het krijgen van iets gedaan en ik het gedurende een constante hoeveelheid tijd moet doen. Ik kan het blijkbaar niet gebruiken tijdens vele dagen vol vergaderingen, maar als ik veel te doen heb, is het de beste techniek die ik heb gevonden ... Kortom, een Pomodoro is een werkperiode van 25 minuten voor een individuele taak en 5 minuten van pauze. 4 pomodoros en jij neemt een pauze van 30 minuten… Ik heb veel gedaan met deze techniek….

 5. 5
 6. 6

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.