Hoe u een podcast voor uw bedrijf start (met lessen die van mij zijn geleerd!)

Hoe u een podcast voor uw bedrijf start

Toen ik jaren geleden met mijn podcast begon, had ik drie verschillende doelen:

 1. Autoriteit - door leiders in mijn branche te interviewen, wilde ik mijn naam bekend maken. Het werkte zeker en heeft tot een aantal ongelooflijke kansen geleid, zoals het helpen als co-host van Dell's Luminaries-podcast, wat resulteerde in de top 1% van meest beluisterde podcasts tijdens het draaien.
 2. Vooruitzichten – Ik schaam me hier niet voor… er waren bedrijven waarmee ik wilde werken omdat ik de culturele fit zag tussen mijn strategieën en die van hen. Het werkte, ik werkte met een aantal geweldige bedrijven, waaronder Dell, GoDaddy, SmartFOCUS, Salesforce, Angie's List... en meer.
 3. Stem - Naarmate mijn podcast groeide, bood het me de kans om de schijnwerpers te delen met andere leiders in mijn branche die getalenteerd waren en in opkomst waren, maar niet zo bekend. Ik ben niet verlegen dat ik de podcast inclusiever en diverser wil maken om de zichtbaarheid en het bereik te verbeteren.

Dat gezegd hebbende, het is niet gemakkelijk! Les geleerd:

 • Inspanning - de inspanning om de inhoud te onderzoeken, te produceren, te publiceren en te promoten duurt veel langer dan het feitelijke interview. Dus een podcast van 20 minuten kan 3 tot 4 uur van mijn tijd in beslag nemen om deze voor te bereiden en te publiceren. Dat is een kritieke tijd uit mijn schema en heeft het voor mij moeilijk gemaakt om het momentum vast te houden.
 • stuwkracht - Net zoals bloggen en sociale media werken, doet podcasting dat ook. Terwijl je publiceert, krijg je een paar volgers. Dat volgende groeit en groeit ... momentum is dus cruciaal voor uw succes. Ik herinner me dat ik honderd luisteraars had, nu heb ik er tienduizenden.
 • Planning - Ik geloof echt dat ik mijn bereik zou kunnen maximaliseren als ik ook meer opzettelijk was in het schema van mijn podcast. Ik zou graag een inhoudskalender ontwikkelen, zodat ik me het hele jaar door op een specifiek onderwerp concentreerde. Stel je voor dat januari oktober een e-commerce maand is, zodat experts zich aan het voorbereiden waren op het komende seizoen!

Waarom zou uw bedrijf een podcast moeten starten?

Buiten de voorbeelden die ik hierboven heb gegeven, zijn er enkele overtuigende statistieken over adoptie van podcasts waardoor het een medium is dat het ontdekken waard is.

 • 37% van de mensen in de VS luisterde de afgelopen maand naar een podcast.
 • 63% van de mensen kocht iets dat een podcast-host in hun show promootte.
 • Geschat wordt dat het luisteren naar podcasts tegen 2022 alleen al in de Verenigde Staten zal groeien tot 132 miljoen mensen.

Bedrijfsfinanciering.nl, een uitgever van websites voor bedrijfsfinanciering en leningen voor onderzoek en informatie in het VK, doet geweldig werk door u te begeleiden bij alles wat u nodig hebt om uw podcast op de markt te brengen. De infographic, Een gids voor kleine bedrijven voor het starten van een podcast doorloopt de volgende cruciale stappen ... vergeet niet door te klikken naar hun bericht waar ze een hoop bronnen toevoegen!

 1. Kies een onderwerp alleen jij kunt leveren ... zoek in iTunes, Spotify, SoundCloud en Google Play om te zien of je kunt concurreren.
 2. Krijg het goede microfoon. Kijk naar mijn thuisstudio en apparatuuraanbevelingen hier.
 3. Leer hoe u Bewerk uw podcast met behulp van bewerkingssoftware zoals vermetelheid, Garageband (alleen Mac), Adobe Audition (wordt geleverd met Adobe's creatieve cloud-suite). Er is ook een groeiend aantal online platforms en apps!
 4. Neem uw podcast op als een video- zodat je het kunt uploaden naar YouTube. Het zou je verbazen hoeveel mensen luisteren op Youtube!
 5. Krijgen Hosting speciaal gebouwd voor podcasts. Podcasts zijn grote, streaming-bestanden en uw typische webserver zal stikken in de benodigde bandbreedte.

We hebben een diepgaand artikel over waarheen uw podcast hosten, syndiceren en promoten dat beschrijft alle verschillende hosts, syndicatie- en promotiekanalen waarvan u kunt profiteren.

Een andere bron voor mij (met een geweldige podcast) is Brassy Broadcasting Company​ Jen heeft duizenden mensen geholpen bij het starten en opbouwen van hun zakelijke podcasting-strategie.

Oh, en zorg ervoor dat u zich abonneert op Martech Zone Interviews, mijn podcast!

Hoe een podcast te starten

Openbaarmaking: ik gebruik in dit artikel gelieerde links.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.