Hoe u uw Zoom H6 kunt gebruiken als audio-interface voor een Mevo

Mevo

Soms is het gebrek aan documentatie op websites erg frustrerend en vereist het een hoop vallen en opstaan ​​voordat iets correct werkt. Een van mijn klanten is de grootste datacenter in het middenwesten en ze leiden het land op het gebied van certificeringen. Hoewel we af en toe content pushen, wil ik hun mogelijkheden uitbreiden, zodat ze via andere media meer waarde kunnen bieden aan prospects en klanten.

Het livestreamen van uitleg over nieuwe regelgeving, het interviewen van enkele professionals uit de industrie of het af en toe geven van wat compliance- of beveiligingsadvies kan behoorlijk waardevol zijn. Dus hielp ik ze een studio uit te bouwen voor het opnemen van podcasts, het opnemen van video's en live-streaming.

Ze hebben een enorme directiekamer waar ik een regio heb afgesneden en die heb vastgemaakt met audiogordijnen om de echo te verminderen. Ik besloot om te gaan met een semi-draagbare opstelling van een Mevo live streaming camera, een Zoom H6-recorder en draadloze Shure lavalier-microfoons. Dit betekent dat ik in ontelbare ruimtes kan opnemen om op te nemen - van de bordtafel tot de zithoek en alles daartussenin.

Natuurlijk, toen ik alle apparatuur binnen had, kwam ik problemen tegen. Het Zoom H6- en Shure-systeem werken probleemloos, maar ik heb een hele tijd geprobeerd om erachter te komen hoe ik de Zoom H6 als de audio-interface voor de Mevo kon gebruiken.

Zoom H6 en Mevo Boost

Een opmerking hierover is dat je absoluut de Mevo Boost wilt gebruiken, die de mogelijkheid biedt om via een netwerk verbinding te maken voor streaming, evenals USB voor audio, en zowel stroom als een uitgebreide batterij heeft. Ik heb het systeem op een tiental verschillende manieren getest ... proberen wat informatie te verzamelen Mevo's beperkte documentatie die de Zoom H4n laat zien en niet de H6 ... die aanzienlijke verschillen heeft.

Het was eigenlijk veel minder complex dan ik me had voorgesteld:

  1. Verbind de Zoom H6 via USB met de Mevo Boost. Opmerking: Dit zal de Zoom H6 (Boo!) NIET van stroom voorzien, dus je moet batterijen gebruiken.
  2. Zet de Mevo aan en vervolgens de Zoom H6.
  3. Op de Zoom H6 moet u door het menusysteem navigeren en dit instellen als een audio interface heeft gewacht multi-track opname heeft gewacht Pc / Mac met batterijvoeding.

Hier zijn de schermen op volgorde (let niet op het gemarkeerde menu-item, ik heb deze foto's uit de Zoom H6-handleiding gehaald).

Gebruik uw Zoom H6 als audio-interface

Zoom H6 audio-interface

Selecteer Multi Track zodat u al uw microfooningangen kunt gebruiken

Zoom H6 multi-track audio-interface

BELANGRIJK: Selecteer pc / Mac met batterijvoeding

Zoom H6 pc / Mac met batterijvoeding - audio-interface

Mevo USB-ingang

Nu kunt u USB als audio-ingang op de Mevo zien! Tik gewoon om verbinding te maken en u bent klaar om te gaan.

mevo usb-audio

Kanttekening, de documentatie voor de Zoom H4n stelt dat de audio-uitvoer 44 kHz moet zijn in plaats van 48 kHz. Op de Zoom H6 kon ik de frequentie van de output niet wijzigen toen deze werd gebruikt als een USB-audio-interface. Als je weet hoe, laat het me weten! Het klonk geweldig op 48 kHz, dus ik weet niet zeker of het nodig is.

Disclosure: Ik heb mijn Amazon-partnercodes gebruikt in dit bericht.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.