Hyperlinktelefoonnummers voor mobiel browsen

Depositphotos 41021729 s

Mijn vrienden zullen hier een kick van krijgen, aangezien ik zelden mijn telefoon opneem ... maar hey ... dit gaat over helpen jouw bedrijf, niet het mijne! Met de enorme toename van iPhones, Droids en andere smartphones, wordt het echt tijd dat u begint met het optimaliseren van uw site voor gebruik in een mobiele browser. We hebben onlangs een geheel andere gebruikerservaring voor een klant gemaakt, door een mobiele versie van de webtoepassing die we hebben gebouwd uit te brengen en deze te optimaliseren voor gebruik op iPhone en Droid.

Hoewel uw bedrijf zich misschien geen volledige herontwikkeling van uw site voor mobiel gebruik kan veroorloven, is er één eenvoudig ding dat u onmiddellijk kunt implementeren: hyperlink uw telefoonnummers zodat mobiele gebruikers er eenvoudig op kunnen klikken en een telefoongesprek kunnen starten. De syntaxis is vrij eenvoudig:

3177594940

Een typische anker-tag met een weblink gebruikt een URL in de waarde, een e-maillink gebruikt mailto... de syntaxis voor een telefoonnummer is eenvoudig tel. Ik heb de waarde getest met en zonder haakjes, punten en streepjes en alles lijkt te werken op zowel iPhone als Droid. Ik zou het telefoonnummer echter nog steeds beperken tot alleen de werkelijke nummers in de href-waarde.

Bedenk eens van hoeveel auto-ongelukken u mensen zou kunnen redden, zodat ze niet hoeven te proberen het nummer te onthouden of op te schrijven!

35 reacties

 1. 1

  Genie Doug! Plan om dat te gaan gebruiken op al mijn klantensites. Oké als ik dit op mijn blog plaats? Natuurlijk krijg je volledig auteurschap. Heel cool! 😎

 2. 2

  Dus is er een reden om GEEN haakjes, punten of streepjes in een telefoonnummer te plaatsen? En werkt het html-telefoonnummer als een title-tag? Is er enig SEO-voordeel aan het doen van een title-tag binnen de href-code?

 3. 3

  @edeckers De RFC3966-standaard lijkt geen haakjes te ondersteunen, maar ondersteunt wel een heleboel andere opties en symbolen voor internationaal bellen, extensies, enz.:
  http://www.ietf.org/rfc/rfc3966.txt

  Wat SEO betreft, ik zie niet in waarom niet! Misschien is de bedrijfsnaam + "telefoonnummer" een goede manier om te implementeren!

 4. 4

  Hallo, dat is een coole truc, maar ik heb dit geprobeerd en Firefox gaf me een lelijke foutmelding dat het niet wist hoe hij de link moest lezen. Voor mij is het geen lelijke foutmelding waard wanneer iemand op de link op een desktop klikt, alleen om een ​​mobiele telefoon toegang te geven tot de link. "Druk lang" op het telefoonnummer op Android en het probeert automatisch toch een nummer te bellen. Heb ik het fout? Is er een werk rond?

 5. 7
 6. 8

  Hartelijk bedankt. eenvoudig zoals je zei, maar toch efficiënt. U kunt een paar stappen verder gaan en het naar een pictogram laten linken en een titel in de ankertag maken om uw telefoonnummer en verdere instructies weer te geven voor gebruikers die hun muis over het pictogram bewegen. Nogmaals bedankt!

 7. 9
 8. 11
 9. 12
 10. 14
 11. 15

  Gewoon een simpele correctie ... je zei dat je aanbeveelt dat we "alles behalve de werkelijke getallen IN de href-waarde houden"

  Ik weet zeker dat je bedoelt "bewaar alles behalve de werkelijke getallen OUR OF the href value"

  Of anders zou je gewoon een aantal interpunctie kiezen

 12. 16
 13. 17
 14. 19

  Ik weet uit deze column nog steeds niet hoe ik een telefoonnummer moet e-mailen - naar een mobiele telefoon, dus mijn baas kan erop tikken en bellen.

  • 20

   Hallo Dee, uw e-mailsoftware moet HTML ondersteunen en de mogelijkheid om de hyperlink toe te voegen die we hierboven beschrijven. Dit artikel ging meer over hoe je dit op een mobiele website kunt doen, niet over een e-mail.

 15. 21

  Hallo Douglas, hoe goed werkt dit voor internationale bellers? Denk je dat het het beste is om een ​​internationaal (bijv. +44) nummer of een lokaal netnummer te gebruiken?

 16. 23

  Hallo, kan een hashtag worden gebruikt als een hyperlink om een ​​telefoongesprek te starten? Ik hoorde het laatst genoemd maar heb het niet gezien. Dank je!

 17. 25
 18. 26
 19. 28
 20. 29
 21. 30
 22. 31
 23. 32
 24. 33
 25. 34

  Zeer informatieve tutorial! Eigenlijk vind ik het aspect van een "click-to-call-widget" in plaats van een "klikbaar telefoonnummer" beter. Nadat ik de Callback Tracker-plug-in op mijn site heb geprobeerd, zie ik veel meer resultaten met de mogelijkheid om mijn leads te bellen, in plaats van dat ze mij bellen. Persoonlijk vind ik het op de meeste sites nodig. Hier is de link naar plug-in https://callbacktracker.com/plugins/wordpress-click-to-call-plugin-install-tutorial/

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.