Ik heb een nieuwe drone gekocht voor klanten ... en het is geweldig

Autel Robotics EVO-drone

Een paar jaar geleden adviseerde ik een grote dakdekker over hun online aanwezigheid. We hebben hun site opnieuw opgebouwd en geoptimaliseerd, een doorlopende infuuscampagne gestart om beoordelingen te verzamelen en begonnen hun projecten online te publiceren. Een ding dat echter ontbrak, waren voor en na foto's van de eigendommen.

Met een login op hun offerte- en projectbeheersysteem kon ik zien welke eigendommen werden gesloten en wanneer projecten werden afgerond. Na het lezen van een heleboel recensies online, kocht ik een DJI Mavic Pro-drone.

Hoewel de drone fantastische foto's maakte en gemakkelijk te besturen was, was het behoorlijk lastig om het echt op te zetten en te bedienen. Ik moest inloggen op DJI dacht een iPhone-applicatie, de telefoon verbinden met de controller, en erger nog ... inloggen op elke vlucht. Als ik me in een beperkte regio bevond, moest ik ook mijn vlucht registreren. Ik gebruikte de drone voor een tiental projecten en verkocht hem vervolgens aan de klant toen ik het contract met hen afrondde. Het is een goede drone, ze gebruiken hem nog steeds. Het was gewoon niet gemakkelijk te gebruiken en ik had geen andere klant waar het logisch was.

Een jaar vooruitspoelen en mijn datacenter in het Midwesten opende een nieuw, state-of-the-art datacenter in Fort Wayne, Indiana met een EMP-schild. Het werd tijd dat ik wat drone-opnames ging maken, dus ik kreeg een aantal fotografen en videografen in de regio te pakken.

De offertes die ik voor het werk ontving, waren vrij duur ... de laagste was $ 3,000 om video en foto's van de 3 locaties van het bedrijf te maken. Gezien de rijtijd en weersafhankelijkheid was dat niet astronomisch ... maar ik wilde nog steeds niet dat soort kosten maken.

Autel Robotics EVO

Ik ging erop uit en las meer recensies online en ontdekte dat een nieuwe speler op de markt enorm in populariteit aan het stijgen was, de Autel Robotics EVO. Met een ingebouwd scherm op de controller en ik hoef niet in te loggen, ik kon gewoon de drone eruit halen, ermee vliegen en de video's en foto's maken die ik nodig had. Het heeft een plafond dat hoog genoeg is, dus er is geen FAA-registratie of vergunning nodig om ermee te vliegen. Geen installatie, geen verbindingskabels ... zet hem gewoon aan en vlieg ermee. Het is geweldig ... en was eigenlijk minder duur dan de Mavic Pro.

autel robotica evo

Productdetails voor de drone:

  • Uitgerust aan de voorkant biedt EVO een krachtige camera op een 3-assige gimbal die video opneemt met een resolutie van 4K tot 60 frames per seconde en een opnamesnelheid tot 100 Mbps in een H.264- of H.265-codec.
  • Met behulp van optiek van echt glas maakt EVO verbluffende foto's van 12 megapixels met een breed dynamisch bereik voor meer details en kleur.
  • Geïntegreerde geavanceerde computer vision-systemen zorgen voor het vermijden van obstakels naar voren, detectie van obstakels aan de achterkant en bodemsensoren voor nauwkeurigere landingen en stabiele vluchten binnenshuis.
  • EVO biedt vluchttijden tot 30 minuten met een bereik van 4.3 km (7 mijl). Bovendien biedt EVO failsafe-functies die u laten weten wanneer de batterij bijna leeg is en het tijd is om naar huis terug te keren.
  • EVO bevat een afstandsbediening met een 3.3-inch OLED-scherm dat u essentiële vluchtinformatie biedt of een live 720p HD-videofeed, zodat u de cameraweergave kunt zien zonder dat u een mobiel apparaat nodig hebt.
  • Download de gratis Autel Explorer-app die beschikbaar is voor Apple iOS- of Android-apparaten en maak verbinding met de afstandsbediening en krijg toegang tot meer geavanceerde instellingen en autonome vluchtfuncties zoals Dynamic Track, Viewpoint, Orbit, VR first person view en Waypoint-missieplanning.
  • De Evo heeft een Micro SD-sleuf voor eenvoudige overdracht van de bestanden.

Ik heb wel extra batterijen en een draagtas gekocht om de drone in te vervoeren. Hij vouwt netjes op en is gemakkelijk mee te nemen.

Koop de Autel Robotics EVO Drone-bundel

We hielden een open huis in het nieuwe datacenter en ik pakte de drone op, nam wat foto's en video's en ze kwamen er prachtig uit. De lokale pers was aanwezig en ik kon ze de video's sturen die ze vervolgens in hun nieuwsverhaal gebruikten. Een paar weken later interviewde een andere nieuwsshow de eigenaren en nam ook de video op. En ik heb hun website geoptimaliseerd, inclusief de afbeeldingen en video erin. Hier zijn de afbeeldingen:

Het was de beste $ 1,000 die ik ooit heb uitgegeven ... ik kreeg al een geweldig rendement op de investering en een heel, heel gelukkige klant. Het beste van alles is dat er helemaal geen scherpzinnigheid voor nodig was om te opereren… lees gewoon de instructies en je maakt binnen enkele minuten perfecte foto's. Ik heb hem er zelfs uitgehaald en getest terwijl ik hem buiten bereik had gevlogen ... en hij keerde binnen enkele minuten terug. Een andere keer vloog ik het eigenlijk in een boom en kon ik het eruit schudden. En toch, een andere keer, vloog ik het tegen de zijkant van een huis ... en het had verrassend genoeg geen enkele schade. (Oef!)

Kanttekening: Autel heeft de nieuwste versie van deze drone aangekondigd, de Autel Robotics EVO II ... maar ik heb hem nog niet op Amazon gezien.

Koop de Autel Robotics EVO Drone-bundel

Disclosure: Ik gebruik mijn partnercodes voor zowel DJI als Amazon in dit artikel.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.