Ik heb mijn Basecamp-account vandaag geannuleerd

basiskamp1

BasecampIn het verleden ben ik er fan van geweest 37 Signalen. Ik geloof dat ze hun tijd ver vooruit waren in het ontwerp en de eenvoud van de gebruikersinterface. Hun boek, Echt worden, heeft nog steeds invloed op de manier waarop ik productvereisten ontwikkel, ontwerp en bouw. Ik gebruik een Basecamp account en volgde een aantal van mijn projecten en klanten daar sinds afgelopen zomer.

Tijdens het lezen van het 37 Signalen blog het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat de toon van de blog drastisch is veranderd en meer oordelend en eindiger is dan nieuwsgierig en verkennend. Voorbeeld: dit bericht. 37 Signals verwerpt online / offline applicaties volledig op de veronderstelling dat connectiviteit iets is dat we allemaal zullen hebben, overal. Hier is mijn opmerking die ik op de blog schreef:

Het perspectief dat je hier naar kijkt is zo smal dat ik oprecht geschokt ben als fan van 37 signalen. U combineert online en offline functionaliteit met internetconnectiviteit.

Dit is niet een kwestie van verbonden zijn, het is een kwestie van resource management. Als ik een applicatie kan hebben die de bronnen van een laptop net zo effectief gebruikt als die van een server, en het gebruik van bandbreedte tussen de twee in evenwicht brengt, kan dat een fantastische gebruikerservaring creëren voor alle betrokkenen.

Ik heb ook een opmerking toegevoegd dat het gebruik van de f-bom absoluut niet nodig was. In een enquête die ik op mijn blog deed, zei ongeveer 40% van de reacties dat ze het gebruik van vloeken op internet niet leuk vonden. In veel berichten heb ik het op een humoristische manier zien gebruiken ... maar in de 37 signalen blog was het confronterend ... voor mij, de lezer die het misschien niet met hen eens is. Het was respectloos. Begrijp me niet verkeerd, ik vloek (te veel). Maar ik doe het niet op mijn blog, waar ik probeer contact te maken met mijn lezers in plaats van ze te vervreemden.

Vloeken is niet de reden waarom ik mijn Basecamp Account vandaag echter. Van de 12 gebruikers die ik had, was ik de enige die Basecamp daadwerkelijk gebruikte. Ik denk dat een andere vriend van mij een enkel actiepunt heeft toegevoegd, behalve dat ik het afgelopen jaar de enige gebruiker was (en ik betaalde voor het account). naar mijn bescheiden mening, de echte test van de bruikbaarheid van een applicatie is of mensen het wel of niet gebruiken. Mijn klanten en collega's niet. Ik denk zelfs dat ze het gebruik hebben vermeden omdat het niet zo gebruiksvriendelijk was.

Dat is echter ook niet de reden waarom ik heb opgezegd. Een paar dagen geleden introduceerde hun blog nog een brok onwetendheid: Mensen scrollen niet… e-mails. Misschien hadden ze moeten praten met de 6,000 klanten die we bedienen, die ongelooflijke conversie- en klikfrequenties krijgen voor goed ontworpen e-mails die moeten worden gescrolld. 'Above the fold'-theorie blijft bestaan ​​- de informatie die lezers zien wanneer ze voor het eerst een e-mail openen, is wat hen boeit. Dat betekent echter NIET dat ze niet scrollen! Dus - zonder enige gegevens om hun belachelijke bewering te ondersteunen, zullen lezers van de Signals vs. Noise blog hen nu geloven en e-mails schrijven die niet informatief, nuttig, goed ontworpen, enz. Zijn ... allemaal omdat een blog hen vertelde dat dit de definitieve antwoord.

De reden waarom ik mijn Basecamp-account heb opgezegd, is dat ik het vertrouwen in 37 Signals heb verloren. Ik weet niet zeker of het arrogantie is van de groei en het succes van hun bedrijf, maar hun glans is weggespoeld. Ik ben nog steeds een fan van enkele van de eenvoudige functionaliteit van hun applicaties ... maar de applicaties als geheel lijken het landschap niet te veranderen zoals ze in het verleden hadden gedaan. Zie je later, 37! Het was leuk zolang het duurde.

Ironisch genoeg schakelde ik over naar iGTD, een desktop-app.

88 reacties

 1. 1
 2. 2

  Ik ben het ermee eens dat het niet nodig is om in blogs te vloeken, als je je punt niet kunt overbrengen zonder te vloeken, dan is het niet zo'n sterk punt.

  Het lijkt erop dat het daar is geplaatst om een ​​reactie te krijgen, want ik merkte dat er bijna 200 reacties waren in de 37 signalen-blog.

  • 3

   Stephen - overeengekomen. Wat vloeken betreft, het is het respectgedeelte dat ik niet begrijp. Met een beetje talent kun je nog steeds iemand shockeren, eerlijk en transparant zijn, maar toch respectvol blijven. Ik begrijp niet hoe vloeken ooit echt ten goede kan komen aan een bedrijfsblog.

 3. 4

  Ik las de 37Signals-blog regelmatig, maar raakte er te gefrustreerd door en de mensen erachter. Slimme mensen, en ik waardeer hun focus op eenvoud en focus op de gebruiker. Maar - vergelijkbaar met wat je opmerkte - werd de nadruk op de blog meer exclusiviteit en absolutisme ("we hebben gelijk, de rest is gewoon dom"), en ik vond het neerbuigend en vervelend.

  IMHO, de mensen achter 37Signals bezweken voor iets dat tegenwoordig al te vaak voorkomt ... de veronderstelling dat, nou ja, omdat ONS bedrijf is geslaagd, onze manier van doen de juiste manier is EN iedereen kan ons succes repliceren door onze methoden te leren.

  Onzin. Er zijn schrikbarend veel buitengewoon briljante mensen en wonderlijke bedrijven die door pech of slechte timing zijn uitgevlamd, evenals verbluffend idiote mensen en walgelijke bedrijven die succes hebben gehad dankzij puur geluk en goede timing. Gewoon te veel mensen gaan ervan uit dat er correlaties en causaliteit zijn waar er logischerwijs geen bestaat.

  Ik geef de voorkeur aan de meer bescheiden benadering: dit is wat we deden, dit is wat ons bedrijf deed ... neem ervan wat je wilt. Misschien zou het geweldig voor u werken, misschien is het een vreselijke optie voor uw bedrijf ... u weet het het beste.

  • 5

   Grote punten, Adam.

   Ik denk dat een van de lessen hiervan is dat een blog zowel een zegen als een vloek voor je bedrijf kan zijn. Als je een eikel bent ... dan zal je blog dat waarschijnlijk onthullen. Mensen werken niet graag met schokken. De toon van hun blog heeft me echt uitgeschakeld voor hun hele bedrijf.

   Wat interessant is, is het lezen van de inzendingen van de laatste maand en ze vergelijken met het boek Getting Real. De toon is zo anders in hun bescheiden begin.

 4. 6

  Ik ben blij te zien dat ik niet de enige persoon ben die ontdekte dat hun klanten Basecamp niet alleen nooit hebben gebruikt, maar er ook nooit bij zouden inloggen.

 5. 7

  @Adam:

  Het is alsof je mijn gedachten leest, en die vervolgens veel beknopter opschrijft dan ik had kunnen doen.

  Ik heb me ook een paar maanden geleden afgemeld van 37s vanwege hun 'we hebben gelijk, alle anderen hebben ongelijk - kijk naar ons, zijn we niet fantastisch' houding. Triest eigenlijk. Het zijn ongetwijfeld getalenteerde mensen.

 6. 8

  Merk ook op dat ze in het verleden Mark Hurst / Good Experience hebben geciteerd, en ik geloof dat ze hebben gesproken op zijn Gel Conference. De Good Experience-nieuwsbrief is een van de langste e-mails die ik ontvang ... en ik blader meestal door elk woord ervan.

 7. 9

  Enkele punten: ik ben het volledig eens met de verandering van toon, en ben er ook boos over geworden. Ik lees SvN zeker niet elke dag met het enthousiasme dat ik vroeger deed. Ik wil echter enkele tegenpunten aanbieden:

  1. Je klinkt niet als de beoogde Basecamp-klant, vooral niet als je de functionaliteit ervan kunt vervangen door een zelfstandige desktop-app. En als uw klanten niet inloggen, krijgen ze waarschijnlijk hun PM-behoeften elders ingevuld.

  2. Re: vloeken, het is hun blog. Wat mij betreft heb ik liever eerlijke inhoud dan de witgekalkte onzin die je overal leest.

  3. Dacht dat ze niet duidelijk waren, ik denk dat ze specifiek verwijzen naar registratie- / introductie-e-mails, niet naar e-mailmarketing in het algemeen. Onthoud dat een van hun doelen is om zo winstgevend mogelijk te zijn en de frustratie van gebruikers te verminderen door ondersteuningsbehoeften waar nodig te elimineren. Als ze dit posten, hebben ze waarschijnlijk veel ondersteuningsverzoeken gezien van mensen die de naar hen verzonden e-mails niet volledig hebben gelezen. Ik weet niet zeker welke motivatie ze hebben om hier te liegen. En je antwoord lijkt me * licht * defensief en afkomstig uit de POV van een e-mailmarketeer (corrigeer me als ik het mis heb).

  - SirZ

  • 10

   Hoi SirZ! Alle goede punten, laat me te reageren:

   1. Misschien. Ik ging alleen naar een desktop-app totdat ik een andere tool voor gedeeld projectbeheer / productbeheer kan vinden. Ik geloof echt dat er een geweldige app moet zijn om met klanten te delen - ik ben er gewoon zeker van dat Basecamp het niet oordeelt op de reactie van mijn klanten. E-mail was nog steeds het belangrijkste middel om to-do's, projectdoelen, documenten enz. Te communiceren.

   2. Ik ben helemaal voor transparantie, maar je kunt je punt duidelijk maken zonder te vloeken. Mijn punt hierover is dat het niet nodig is en wil vervreemden sommige mensen die van uw producten en uw bedrijf houden. Het is gewoon een beleefdheid uit respect.

   3. Je hebt helemaal gelijk, mijn reactie is defensief als e-mailmarketeer. De IT-wereld heeft de neiging e-mailcommunicatie in twee groepen te verdelen: operationeel en marketing. Als hun punt is dat operationele e-mails niet moeten worden gescrolld, dan zouden ze een basis voor die mening moeten bieden. Gewoon zeggen dat het niet waar is.

   Op basis van onze klanten lijkt de realiteit heel anders. Ik heb geen solide gegevens om mijn oppositie te ondersteunen, maar mijn persoonlijke ervaring is precies het tegenovergestelde. Een operationele e-mail over hoe u zich kunt registreren is een perfect plaats om HTML met lange kopieën te gebruiken met schermafbeeldingen, beschrijvingen en andere geweldige ontwerppraktijken. Ik zou kunnen zeggen dat een operationele e-mail een veel betere plek is om te scrollen dan een marketing-e-mail, aangezien de abonnee eigenlijk verwacht de communicatie te krijgen!

   Het is ook de perfecte gelegenheid voor upsell- en cross-sell-mogelijkheden. U heeft een betrokken klant die mogelijk extra producten of services op prijs stelt op basis van de inhoud van de e-mail die u verzendt.

   Bedankt voor het reageren!

   • 11

    Een geweldige online oplossing die u zelf kunt hosten (of hun gehoste service kunt gebruiken) is Copper Project. Het heeft drie smaken die stapsgewijs duurder worden, afhankelijk van uw behoeften. Ik vind dat in 90% van mijn gevallen de standaardversie prima werkt.

    Ik heb de Basecamp-proef gedaan en eerlijk gezegd voldeed het niet aan de belofte dat alle hype me deed geloven dat het zou gebeuren. Ik heb nog steeds moeite om ze te stoppen met het factureren van mijn creditcard en ze zijn niet erg behulpzaam van hun kant.

    Klantenservice maakt geen deel uit van het 37Signals-lexicon, wat ik een beetje triest vind omdat ze zo'n grote golf van geweldige PR en algemene goodwill hadden. Bij het lezen van deze blog en anderen lijkt het erop dat ze hun perceptie op de markt zijn gaan uithollen. gewoon verdrietig.

    • 12

     Gewoon een update. David Heinemeier Hansson betaalde op zeer genadige wijze de twee maanden aan creditcardkosten terug die ik betwistte. Ik denk gewoon dat het proces veel moeilijker was dan nodig was.

     Ik hoop dat ze begrijpen wat ze voor ons betekenen. 37Signals werd echt een van de affiches van kinderen / bedrijven voor de web2.0-beweging en het zou zonde zijn om dat beeld vervuild te zien.

     Hier zijn een paar stellingen uit het Cluetrain Manifesto die bijzonder relevant lijken ...

     18 Bedrijven die hun markten niet beseffen, zijn nu van persoon tot persoon genetwerkt, worden daardoor slimmer en gaan diep in gesprek, missen hun beste kans.

     21 Bedrijven moeten lichter worden en zichzelf minder serieus nemen. Ze hebben gevoel voor humor nodig.

     89 We hebben echte kracht en we weten het. Als je het licht niet helemaal ziet, komt er een andere outfit langs die attenter, interessanter en leuker is om mee te spelen.

     95 We worden wakker en verbinden ons met elkaar. Wij zijn aan het kijken. Maar we wachten niet.

     ... en van Nordstroms ...

     Maak het goed met klanten, anders blijf je achter

  • 13
 8. 14

  Ik ben een groot voorstander van 37Signals sinds hun boek en vond hun keynote speech vorig jaar op SXSW uitstekend. Dat gezegd hebbende, dacht ik dat ik de enige was die Basecamp minder dan perfect vond. Ik gebruik het nog steeds elke dag, maar ik begin er tegen op te zien in plaats van opgelucht te zijn dat ik de ketenen van mijn desktop-apps heb verbroken. Wat de toon van hun blog betreft, kan ik niet echt commentaar geven, aangezien ik maar een semi-regelmatige lezer ben, maar ik heb sterk het gevoel dat iedereen die vloekt in een 'professionele' setting te hard probeert te spelen met de coole kinderen.

 9. 15

  Ik was zelf verrast om te zien dat ze de F-bom op hun post gebruikten. Zoals u zo terecht hebt opgemerkt, is het overduidelijk niet nodig, en uiteindelijk gewoon jeugdig. De "coole" factor om anti-establishment te zijn, begon lang geleden dun te worden. In dezelfde vergeefsheid dat het hun blog is, zoals SirZ opmerkte, denk ik zeker niet dat iemand beweert dat ze het recht niet hebben om dat te doen, maar dat maakt het niet verstandig, en dat is ook niet zo. Ik moet het persoonlijk accepteren.

  Hun boek was een grap voor mij. Retoriek van individuen die brutaal waren omwille van hun moed. Zeker, de meeste pioniers in alle industrieën lopen niet mee met de mainstream, maar de f-off-houding is belachelijk. Nee, simpel zijn om simpel te zijn, is NIET ALTIJD een goed idee.

  Ik heb ook altijd last gehad van hun aspiraties voor Rails, of het gebrek daaraan trouwens. 37 Signals heeft meerdere keren verklaard dat ze niet willen dat Rails mainstream of "te succesvol" is, en de fanboys eten het op. Zeker ... op een principieel niveau is dat misschien leuk ... maar laten we pragmatisch zijn. Een van de grootste uitdagingen waarmee Ruby en vooral Rails-ontwikkelaars worden geconfronteerd, is de relatieve zeldzaamheid van omgevingen die gemakkelijk kunnen worden gebruikt. Ruby heeft gewoon niet de alomtegenwoordigheid die PHP, of zelfs Python, heeft. Hoewel ontwikkeling misschien een hobby is, doe ik het vooral om geld te verdienen. Ik heb het geluk dat ik kan doen waar ik van hou, maar ik moet nog steeds de rekeningen betalen en de kinderen eten geven. Mensen vragen om zoveel geloof, moeite en middelen in iets te steken, en ze dan te vertellen dat je niet wilt dat het zo succesvol is als het zou kunnen zijn ... waardoor de winstgevendheid van het gebruik ervan wordt gemaximaliseerd ... lijkt me onzin.

  37 Signalen werden lang geleden vergiftigd door overmoed. Het verbaast me dat het zo lang heeft geduurd voordat mensen het begonnen te zien. Ze bestaan ​​voornamelijk als marketingmachine voor zichzelf.

 10. 16

  Nog een ding waar ik SirZ op wilde wijzen. Ongeacht de hoedanigheid van Karr als e-mailmarketeer, zou ik zijn mening niet ronduit in diskrediet brengen. Besef ook dat hij daardoor inzicht in en kennis heeft van de branche en wat meer effectief is dan anderen, inclusief uzelf, en mogelijk 37 Signalen. Meningen alleen leveren u geen geld op, resultaten leveren u geld op ... en als meneer Karrs methoden resultaten opleveren, wie bent u dan om ze buiten beschouwing te laten?

 11. 17

  Ik ben het ermee eens dat de toon van hun blog te 'alles weet' wordt en dat verlangen om alles goed te krijgen, verliest. Ik voelde dat ook bij de introductie van Highrise, dat was te hyped en overschat nu we het hebben gezien. Ik heb nog steeds mijn Basecamp-account, maar let goed op.

 12. 18

  Een ding dat me echt irriteerde aan 37signals, is hun marketingcampagne voor 1,000,000 Basecamp-gebruikers. Het is gewoon niet erg eerlijk, aangezien ik er zeker van ben dat een groot percentage daarvan geen actieve gebruikers zijn.

  Ik heb minstens 4 verschillende Basecamp-accounts en heb er de afgelopen maanden maar één gebruikt. Net als jij Doug, zie ik dat er bij elk project een handjevol gebruikers was die nog nooit had ingelogd, of slechts één of twee keer had ingelogd om het te bekijken.

  En aangezien er geen live demo is, weet ik zeker dat veel mensen zich aanmelden voor het gratis account om de software te bekijken en het uiteindelijk niet voor iets echts gebruiken.

  • 19

   Ade,

   Dat is een heel interessant punt, dat doet me denken aan het aantal abonnees van kranten;). Ik ben oprecht verrast door de enorme reacties op dit bericht! Het lijkt erop dat nogal wat mensen wachtten op een forum om hun ontevredenheid te ventileren.

   Trouwens… die andere persoon waar ik het over had was jij. 😉

 13. 20

  Interessante punten. Bedankt voor het artikel. Altijd interessant om het alternatieve perspectief te zien (de meeste dingen die je online over 37signals leest, zijn lovende kritieken).

  Ik heb uiteindelijk ook mijn Basecamp-account opgezegd, maar meer had te maken met het feit dat de functionaliteit gewoon niet was wat ik nodig had.

  Misschien vindt u dit artikel interessant:

  37Signals: Business Bloat vs. Feature Bloat

 14. 21
 15. 22
 16. 23

  Ik heb het ook zojuist geannuleerd.

  Ik heb het zelden gebruikt, en mijn klanten ook niet (zoals blijkt uit de laatste inlogdata). Ik heb ze vanmorgen gebeld met de vraag of ik door moest gaan. Tot mijn verbazing (?) Zeiden ze allemaal (4) NEE!

  John.

  PS, mijn e-mail aan hen:

  "Het heeft niets te maken met de hele 'f-woord'-controverse,
  je kunt alles vervloeken wat je wilt, ik ook ...

  Het probleem is dat ik mezelf betrapte tijdens het gebruik van
  uw gereedschap en ik vond het erg moeilijk om te krijgen / te houden
  mijn klanten om BackPack te gebruiken.

  Onlangs verloor ik een project / klant halverwege vanwege een slechte
  communicatie (en BackPack speelde hierin een grote rol).

  Een informeel interview vanmorgen onthulde dat AL mijn andere klanten het ook vervloekten, dus de beslissing was gemakkelijk ...

  Ter info, enkele van mijn / hun twijfels:

  - Integratie met e-mail en 'normale' projectstroom is slecht /
  niet-bestaand (het lijkt erop dat de cc-e-mail van HighRise
  enigszins een oplossing)

  - De site is gewoon te traag

  - Bestandsversiebeheer is onvoldoende en te basaal

  - Tools zijn niet goed geïntegreerd (schrijfborden, 1 jaar later, nog steeds een friggin 'meta-refresh ?, dus een simpele browser terug knop werkt niet)

  - Writeboards, mijn favoriete onderdeel van uw site, lijdt aan buggy, simplistische opmaakhulpmiddelen (een klant vertelde me dat ze uren bezig was om de ingesprongen lijsten met opsommingstekens goed te krijgen)

  - Last but zeker not least, zoals ik net heb ontdekt, is gegevensexport BELACHELIJK SLECHT. WTF geeft om een ​​XML-export, maar ik moet nog steeds alle bestanden apart downloaden, de schrijfborden apart opslaan, enz. Enz. "

  Je liep ooit voorop, maar dit zijn snelle tijden en ik denk dat het tijd is voor een oprechte introspectie. "

 17. 24

  Voor de goede orde, we hebben nooit gezegd "we hebben gelijk, alle anderen hebben ongelijk" en we geloven niet "we hebben gelijk, alle anderen hebben ongelijk"

  We delen gewoon wat voor ons heeft gewerkt. Als het allemaal voor jou werkt, geweldig. Als een deel ervan voor u werkt, geweldig. Als niets van het voor jou werkt, geweldig. Neem de waarde die je vindt en laat de rest achter.

  Misschien wil je dit hoofdstuk uit ons boek doornemen:
  http://gettingreal.37signals.com/ch01_Caveats_disclaimers_and_other_preemptive_strikes.php

  Concreet:

  "Je kijkt te veel in zwart-wit."
  Als onze toon te betweterig lijkt, geduld met ons. We denken dat het beter is om ideeën in gedurfde streken te presenteren dan er flauw over te doen. Als dat overkomt als eigenwijs of arrogant, het zij maar. We zijn liever provocerend dan alles af te zwakken met "het hangt ervan af ...". Natuurlijk zullen er momenten zijn waarop deze regels moeten worden uitgerekt of overtreden. En sommige van deze tactieken zijn mogelijk niet van toepassing op uw situatie. Gebruik uw oordeel en verbeeldingskracht.

  • 25

   Jason,

   Allereerst - heel erg bedankt voor het reageren. Ik had nooit gedacht dat deze kleine post zo van de grond zou komen. Ik hoop echt dat je verder kunt kijken dan de disclaimer waarnaar je in je boek verwijst en kunt luisteren naar wat nogal wat mensen in dit bericht zeggen.

   Aangezien u uw boek citeert, zal ik een paar verwijzingen toevoegen:

   1. Het lijkt erop dat je dat niet hebt gedaan neem de juiste klanten aan.
   2. Uw persoonlijkheid van uw product kan enkele gebreken hebben die moeten worden onderzocht.
   3. Op de bloggolf rijden heeft zijn ups EN downs.

   Zoals ik in mijn oorspronkelijke post al zei: Getting Real heeft de tand des tijds doorstaan ​​en ik ben nog steeds een grote fan. Ik zou je team echter echt uitdagen om het perspectief van je blog te herzien. Het is echt hard en ik ben ervan overtuigd dat het kan worden afgezwakt om anderen te leren en niet tegen hen te schreeuwen.

 18. 26

  Voor mezelf ben ik op basis van de ondersteuningservaring geen klant van 37S meer. Nadat ik problemen had gehad met het opzetten van enkele Basecamp-projecten, schreef ik me in om te vragen waarom de projecten werden getoond als eigendom van mijn klanten in plaats van mijzelf. Het antwoord was een oneliner in de trant van “Hallo Todd. Het project wordt geassocieerd met de klant, want dat is met wie het project wordt geassocieerd 'of iets dat daar redelijk dicht bij ligt. Cirkelvormig, onbehulpzaam en mijlenver verwijderd van de echte behoefte, namelijk weten hoe je het moest veranderen (duh).

  Een tweede ondersteuningsverzoek kreeg een vergelijkbare behandeling - een snelle, to the point reactie die niets hielp, in de trant van "het is zoals het is, want zo is het." Een verzoek om een ​​wijziging in de software aan te brengen uit die ondersteuningscommunicatie, bleef onbeantwoord.

  De take-away voor mij was een gevoel van 'als je problemen hebt met ons ontwerp, ga dan ergens anders heen', of schrijf ze op zijn minst niet op.

 19. 27

  Douglas, onze blog is hetzelfde sinds 1999. Onze blog heeft dezelfde stem die we gebruiken om onderling te praten. We verzinnen geen das-dragende persona voor onze openbare communicatie. We zijn wie we zijn - zowel op als naast het podium. We verzinnen geen excuses. Daar zijn we erg trots op. Ik wou dat meer mensen en bedrijven zo waren.

  We delen onze ideeën zonder filter. Dat is hoe we dingen altijd hebben gedaan en zullen blijven doen. Wij geloven dat het beter is om jezelf te zijn dan om iemand anders te zijn - ongeacht de omstandigheden. Soms zweren we. Grote deal. Soms noem je ons "onwetend". Grote deal. Beide zijn even beledigend als je op zoek bent naar een kans om beledigd te worden.

  We hebben nooit geprobeerd om iedereen gelukkig maken. We begrijpen dat sommige mensen het niet leuk vinden hoe we praten of hoe we denken of handelen. Dat is prima. Er zijn genoeg mensen die jou ook niet mogen. Dat is prima. Zo is het leven.

  Aangezien u feedback voor ons heeft, heb ik feedback voor u. U zei: "Een paar dagen geleden introduceerde hun blog nog een brok onwetendheid." Betreft: http://www.37signals.com/svn/posts/357-people-dont-scrollemails

  Zijn de mensen die het met ons eens zijn in de commentaren ook onwetend? Vind je het prettig om al deze mensen ook onwetend te noemen? Is Richard Bird onwetend? Is Steven Bao onwetend? Is Ben Richardson onwetend? Is Amie Gillingham onwetend? Is Dave Rosen onwetend? Is Scott Meade van Concept Share onwetend? Is Anthony Casalena van SquareSpace ook onwetend? Is Josh Williams van BlinkSale onwetend? Zou je een opmerking op je blog of die van ons plaatsen en zeggen dat al deze mensen ook onwetend zijn? Of sta je niet achter je woorden? Bedoel je wat je zegt?

  Weet Ryan niet dat hij dit heeft gepost?
  http://notrocketsurgery.com/articles/2007/04/02/the-mile-high-club-37signals-fuck-yeahs-and-productivity-stock-art

  Misschien wilt u "onwetend" reserveren voor opmerkingen die het verdienen, zoals racisme, onverdraagzaamheid, xenofobie - niet iemands mening over de lengte van een e-mail.

  • 28

   Jason,

   Natuurlijk zijn die mensen niet onwetend. Ze hebben niet de kansel voor pestkop die je blog heeft. Ze geven gewoon commentaar en ondersteunen op basis van hun persoonlijke mening. Ryan is ook niet onwetend. Hij geeft ook zijn mening. Ik respecteer dat. En voor sommigen is die perceptie natuurlijk de realiteit. Misschien hebben die mensen die methodologie getest en succes gevonden.

   Uw post werd niet gepresenteerd als mening, maar als feit. Ik geloof echt dat het onwetend was. Onwetend wordt gedefinieerd als gebrek aan kennis of informatie over een bepaald onderwerp of feit. Het heeft niets te maken met racisme of onverdraagzaamheid, enz.

   Eerlijk gezegd hoef je niet te reageren, Jason. Afgaande op uw reactie zijn mijn beweringen allemaal waar. De toon is veranderd. Dat is gewoon jammer. Veel succes voor u en uw bedrijf.

 20. 29

  Ik denk dat het vloeken geen probleem is. In dit geval heeft het de juiste nadruk gelegd. We zijn geen kinderen. We praten zo. Of dat doe ik tenminste.

  Maar de blog van 37 Signals lijkt me pretentieus. Soort van deze "we zijn erachter gekomen hoe verkeerd jullie zijn over dit spul" -sfeer.

 21. 30

  Douglas, je klinkt nu als een slechte verliezer. Jason komt naar je blog om zijn opmerkingen achter te laten en nu vertel je hem dat hij niet moet reageren? Wat voor kinderachtig gedrag is dat?

  Je bereikt ook door te suggereren dat de post van Jason als feit werd vermeld. Het is een advies op basis van zijn ervaring. Het is een op / ed (opinie / redactioneel) stuk. Wetenschappelijk onderzoek is een feit. Ik denk niet dat Jason zijn post ooit als wetenschappelijk, als feit of iets anders zou beschouwen dan alleen zijn mening op basis van zijn ervaring.

  En voordat u kritiek geeft, waarom vraagt ​​u hem dan niet vriendelijk of het zijn mening of feit is? Ik weet zeker dat hij je graag zal antwoorden. Dan krijg je meer informatie over zijn voornemen. U kunt aannames doen of u kunt de waarheid weten.

  Ten slotte zie ik niet in hoe je logisch kunt beweren dat de ene persoon onwetend is, maar andere mensen die het met hem eens zijn dat niet zijn. Het maakt niet uit wie het eerst zei of waar ze het zeiden. Ze zijn het er allemaal over eens. De commentatoren steunen Jasons standpunt. Dus je gelooft of ze allemaal onwetend zijn, of geen van hen is onwetend. Je kunt geen cherry picks maken als ze het allemaal eens zijn.

  • 31

   Nog een Michael,

   1. Re: pijnlijke verliezer - pijnlijke? Ja. Ik heb een bericht geschreven om een ​​aantal zorgen van mij als eerdere klant naar voren te brengen en de eigenaar van het bedrijf komt naar mijn blog en wijst ze af. Hij wijst ook alle anderen af ​​die negatief hebben gereageerd. Dat is jammer - ik had op meer gehoopt. Verliezer? Ja. Ik heb tijd en geld verloren door te investeren in een tool die ik niet meer kan gebruiken.

   2. Jason verklaarde dat dit een mening was, en vervolgde dat in hoofdstuk 1 van zijn boek staat dat de blog mening is. Mijn perceptie (dat is mijn mening) was anders en ik drukte het zo uit.

   3. Jason zei dat het hier een mening was, ik hoef het hem niet te vragen. Onthoud ook dat mijn reden om te vertrekken niet alleen deze post was - het was een evolutie van toon en verlies van respect voor SvN, evenals het niet gebruiken van de software die me ertoe bracht om te vertrekken. Het was niet een enkele gebeurtenis, het waren er veel.

   4. Re: Onwetendheid: je steunt mijn argument zonder het te beseffen. Als SvN een algemene verklaring uitbrengt dat niemand een e-mail scrollt, kunnen mensen dat nu als feitelijk beschouwen als het op die manier wordt gepresenteerd. SvN is onwetend van die presentatie, de supporters niet. Ze zijn misschien verkeerd geïnformeerd, maar ze zijn niet onwetend. Het is precies de reden waarom ik de theorie van SvN uitdaagde - blogs moeten worden aangesproken wanneer hun 'meningen' als feit worden gepresenteerd.

   Bedankt voor het bezoeken!

 22. 32
  • 33

   Bedankt, Lupe. Hoewel ik niet voor al mijn antwoorden naar Wikipedia kijk, vind ik het citaat wel leuk:

   Een andere definitie stelt dat onwetendheid de keuze is om niet te handelen of zich te gedragen in overeenstemming met bepaalde informatie om aan de eigen behoeften of overtuigingen te voldoen.

   Dit is naar mijn mening de reden waarom de blogpost van Email Scrolling op SvN onwetend was. Ze kozen ervoor om niet te onderzoeken of geldige gegevens te verstrekken om hun theorie te ondersteunen. En dat past in feite bij hun behoeften, aangezien ze hun nieuwe e-mailformaat aan het aansluiten waren.

 23. 34

  Hallo Douglas,

  Ik steun uw standpunt… en hier is nog een versnapering uit mijn dagen bij American Express - om de "gebruikers niet scrollen" -theorie te testen. Ik had verschillende URL's gecodeerd in links bovenaan de e-mail en links onderaan, nou ja, 'onder de vouw'. En de knoppen onderaan werden net zo goed aangeklikt als die bovenaan. Het spreekt over de kwaliteit en relevantie van de inhoud. Als uw inhoud niet relevant is, weet de gebruiker het binnen de eerste schermafbeelding en verlaat deze daarom zonder ooit meer te hoeven lezen. In mijn e-mails die bronnen, tips en instructies voor kleine visitekaartjes bevatten, in plaats van platte advertenties of advertorials, zag ik altijd dat een groot deel (dat wil zeggen tot 70%) van de klikken afkomstig was van links onderaan de e-mail.

  Ik heb ook basecamp geprobeerd voor een klantproject, en hoewel we veel documenten naar de bibliotheek / repository hebben gepost, heb ik uiteindelijk de klant gewijzigd in google-documenten. Dank u voor uw reacties.

  beste,
  Augustinus

 24. 35

  Waarom iemand ONWETEND bellen over zijn mening over de lengte van een e-mail? Vrij zware woorden daar voor iemands persoonlijke mening. Als je iemands mening niet leuk vindt, welke waarde heeft het dan om er een lange post over te schrijven en de aandacht te vestigen op je vreemde obsessie om te wijzen op de onwetendheid van mensen? KRIJG HET nu al.

  Je maakt een enorme beproeving over één persoon die een punt maakt vanuit zijn persoonlijke ervaring! Wees alsjeblieft de grotere persoon en ga verder.

 25. 37

  Bent u mensen gek ?! Ik investeer veel energie in het vinden van manieren waarop mijn personeel minder tijd besteedt aan het lezen van e-mails in plaats van meer. Om ter zake te komen: e-mails zijn momenteel een oncontroleerbare afleiding. Waarom zou iemand in hemelsnaam voorstellen dat e-maildiepte een wenselijke functie is?

  • 38

   Richard,

   Het personeel dat minder tijd aan e-mail besteedt en meer tijd aan de telefoon of persoonlijk contact doorbrengt, is veel productiever, daar ben ik het mee eens.

   Ik zou graag het aantal e-mails dat ik heb halveren, maar de lengte van de inhoud in die e-mails is niet zo kort en droog. Ik denk dat er geldige redenen zijn om een ​​lange kopie versus een korte kopie te hebben. html versus tekst, etc.

   Als we tijd willen besparen bij het lezen, laten we dan de contracten en andere legale mumbo jumbo afschaffen. Dat papierwerk kost veel meer tijd en kost ons veel meer per uur om advocaten te betalen om het te ontcijferen!

   Bedankt voor het langskomen!

 26. 39

  Nou, ik heb geprobeerd Basecamp te gebruiken bij een van de projecten en geen van mijn teamgenoten kocht het. Misschien was het de zakelijke aard van het project, maar ik ontdekte dat hoewel ik bereid was om de tijd te nemen om de eigenzinnige interface te begrijpen, de meeste mensen in mijn team dat niet waren.

  Het was erg moeilijk om de mijlpalen te veranderen en als bepaalde taken van elkaar afhingen, en je een paar dingen hebt gemist, was er geen manier om taken opnieuw te ordenen enz.

  Ik ben blij dat ik zojuist de gratis versie ervan heb gebruikt en me er niet aan heb verbonden door een betaalde versie te kopen. Na een tijdje was ik de enige die het whiteboard enz. Gebruikte en bepaalde andere functies van het IM-systeem gebruikte (nog een van hun product). Ons experiment met het basiskamp als een quasi-projectmanagementtool was een grote mislukking. De interface is nogal eigenzinnig en niet erg consistent (sinds 8 maanden geleden - ik denk dat ik de laatste tijd niet heb ingelogd)

  Ik denk dat ze te veel van hun eigen koolaid proeven en dit hele mijn weg of de snelweg ding zal op de lange termijn niet werken. Ik bedoel, als je beweert je klanten op de eerste plaats te stellen, hoe kun je ze dan bijna elke bocht kleineren en over alles pontificeren alsof je de hele waarheid kent en alle anderen gewoon een idioot zijn. ?

 27. 40

  De "f-bom"? Welke advertentie ** che.

  Ik weet zeker dat het 37signals kan schelen dat een of andere stront met heldere ogen in een pak niet meer wil likken.

  Maak je geen zorgen ... ik weet zeker dat je een nieuwe bandwagon zult vinden om op te springen nu 37signals niet meer in de mode is.

 28. 42

  Ik heb Basecamp gebruikt bij mijn beide laatste werkgevers. Ik ben er behoorlijk kritisch over geweest, vooral omdat Jason Fried & co ultra-pretentieus zijn en eerlijk gezegd al hun apps dezelfde database mungeren met een iets andere achterwaartse gebruikersinterface. Terwijl ik erover klaagde, was ik ook de grootste gebruiker van basecamp. Vaak kreeg ik de vraag "waar is de documentatie hiervoor?" en ik antwoordde: "in Basecamp ... waar het hoort ... toch?" Uiteindelijk liet de tweede me een lokale wiki opzetten, die een lot meer gebruik omdat het blijkbaar moeilijker is om kennis te vergaren in een blog-geformatteerde opslagplaats van informatie. 🙂

  Sinds ik begon met freelancen, blijf ik denken dat ik een basecamp-account moet gaan halen en het moet uitstellen, wachtend tot het nodig wordt. Het is nog niet nodig geworden… en nu denk ik dat het waarschijnlijk ook niet zal gebeuren.

 29. 43

  Ik ben hier niet helemaal zeker van, maar het f-woordgebruik is misschien enigszins geïnspireerd door de film Snakes on a Plane waarin dit specifieke woord overdreven werd gebruikt. Om deze reden wordt er soms naar de film verwezen als "Snakes on af ****** g plane".

  Ik vind het niet erg dat mensen vloeken op internet, zolang het binnen de grenzen en in de context is. Zo niet, dan negeer ik het gewoon.

  • 44

   Op 24, een show voor het hele gezin, mogen ze niet vloeken. De enige toegestane uiting van frustratie is "Verdomme" - wat sommige studenten ertoe aanzette een spelletje te beginnen met een shotje elke keer dat agent Bauer die zin gebruikt.
   Toen de schrijvers hier achter kwamen, begonnen ze lijnen te voeren die "verdomd verdomme verdomme" waren, gewoon om te zien hoe die kinderen drie schoten achter elkaar legen.

   Gewoon om wat humor terug te brengen in deze discussie.

 30. 45

  Mijn reactie op "Getting Real" was misschien voorbarig, maar begint toepasselijk te worden: het thema is hoe cool het is om 37signalen te zijn en een pdf van $ 19 te verkopen aan de grote ongewassen.

  Houd ORGware in de gaten
  voor een aankondiging, soooon. Het is de bron die u zoekt.

  Hier is onze raad van adviseurs.

 31. 46
 32. 47

  F *** jij Douglas Karr. Ik geloof geen minuut dat de 'f-bom', zoals je het zo belachelijk subtiel uitdrukte, niet de reden was dat je de software liet vallen. U hebt het grootste deel van het artikel besteed aan het proberen ons ervan te overtuigen dat dit niet het geval was en u heeft duidelijk gefaald. Ik denk dat elke minimaal mondige man, laat staan ​​een heilige blogger over 'marketingtechnologie', de inhoud van zijn bezorgdheid zou hebben gecommuniceerd als die er was.

  Als 'marketingtechnologie-expert' bent u zeer waarschijnlijk een verkoper van slangenolie. Voor zover ik weet, moet je er heel slecht in zijn.

  F *** jij Douglas Karr. Je ziet er ook heel maf uit.

  • 48
  • 49

   ... nou, ik denk dat de welsprekendheid van dit antwoord voor zichzelf spreekt.

   Als een lange tijd lezer van Dougs blog moet ik meedoen om te zeggen dat hij nog nooit zo maf is overgekomen.

   Jeetje, ik ben nog nooit in 37 signalen geweest, maar door de agressieve manier waarop ze worden verdedigd, word ik niet bepaald aangetrokken door een verlangen om meer te weten te komen ...

 33. 50

  @John Beeler: Je weet dat dit taakfreak-ding best interessant is. Ik vraag me af waarom alle rails-apps er bijna hetzelfde uitzien en ernstige bruikbaarheidsproblemen hebben. (En je moet het gewoon "nemen" omdat DHH of een andere pontif-wannabe je dat heeft verteld ..)

  @verdedigers van de sekte: SvN en anderen van deze corpo-sekte hebben in feite tegen mensen gesproken. D.Karr heeft een punt? waar zijn de ondersteunende gegevens of het document? Ja, ik begrijp het punt dat het voor REGISTRATIE-E-MAILS helpt om ze beknopt en ter zake te maken, maar weet je, registratie-e-mails zijn ook belangrijk en mensen hebben genoeg verstand om erachter te komen en prioriteiten te stellen op basis daarvan.

  Persoonlijk, als ik een registratie-e-mail ontvang van, bijvoorbeeld, een hostingprovider, en het is 3 pagina's lang, geen probleem, ik wil geen 4 verschillende e-mails, een die me vertelt dat het account is ingesteld, een ander die me vertelt dat mijn shell-ID een ander is die me vertelt waar ik hulp en klantenservice kan vinden en een ander vertelt me ​​de url naar de webgui om mijn account te beheren. Dat is gewoon veel te veel cruft.

  Wat me opviel aan 37S is dat ze hun eigen regels overtreden en dit doordringt tot Rails en SvN en alle andere trawanten die ze ondersteunen (TextDrive en Textmate iemand?) En pushen zonder hun financiële banden met deze ondernemingen bekend te maken.

  Rails beweert DROOG te zijn, maar het is een vreselijke grap! elke app heeft zijn eigen exemplaar van het framework nodig! beseft u de implicaties hiervan? Bekijk RailsDay2006 enteries. Een paar honderd inzendingen nemen bijna 1.5 GB aan ruimte in beslag!

  Dit is de meest flagrante schending van het DRY-principe.

 34. 51

  Ik zie dat er hier al veel discussie is, maar ik dacht dat ik mijn twee cent erbij zou doen. Ik geef niet om het vloeken. Ik hou eigenlijk van het idee. Het hele idee dat bepaalde woorden aanstootgevend zijn dan andere, is behoorlijk dom.

  Maar dat is niet het belangrijkste probleem. Ik kan het probleem zeker zien bij de SvN-jongens. Als je iets zegt, zeg het dan met overtuiging en niet met deze afgezwakte s *** die normaal lijkt te zijn. Als je ergens van overtuigd bent, zeg dat dan op die manier en zeg het niet anders.

  Ik zou echter iets willen toevoegen aan wat ik denk dat in deze situatie ontbreekt. Als je ergens het mis had, geef het dan toe en ga verder. Er is niets slechts aan het fout hebben. Het prikt misschien een beetje, maar het is de moeite waard om te ontdekken wat goed is. Als je van mening bent dat 'we gelijk hebben en dat is dat', heb je het pad van de rede verlaten en het rijk van het dogma betreden. Ik zeg niet dat de SvN-jongens dat hebben gedaan. Het is duidelijk dat ze erg eigenwijs zijn over wat ze doen, wat goed voor hen werkt.

  Het andere punt dat je in je oorspronkelijke bericht hebt gemaakt, waarvan ik denk dat het voor herhaling vatbaar is, is het doen van beweringen zonder gegevens om het te staven. Het is uiterst belangrijk dat er gegevens beschikbaar zijn. Gezond verstand is niet gebruikelijk, en zoals de ervaring ons heeft geleerd, kan het soms ook heel verkeerd zijn. Een van de belangrijkste vragen die iemand kan stellen is: "Ja, dit is logisch, maar weerspiegelt het de realiteit (zijn de gegevens aanwezig)?"

  Het is me niet gelukt om de mensen met wie ik werk basecamp te laten gebruiken, maar ik weet niet zeker of het per se een probleem van Basecamp is, of dat de meeste mensen niet gewend / klaar zijn om een ​​online applicatie in die hoedanigheid te gebruiken. Natuurlijk gebruiken mensen e-mail en andere applicaties zonder er echt over na te denken, maar om het te gebruiken is voortdurend een echte training nodig, en tenzij je eraan vasthoudt, zal het onnatuurlijk lijken. Ik werk op een universiteit en de faculteit / staf hier zijn daar zeker representatief voor. Ze zijn gewoon niet gewend om over de beschikbare middelen te beschikken die nu beschikbaar zijn, en ze zullen niet de tijd nemen om ze echt te leren. En vaak hoeven ze dat niet eens.

 35. 52
 36. 53

  Douglas - als u op zoek bent naar een omgeving zonder vloekwoorden en HTML-e-mail, kunt u ons product voor leadbeheer en verkoop bekijken - http://LeadsOnRails.com. Hoewel het geen desktop-app is, is het en wordt het nog steeds gebouwd op basis van feedback van klanten uit de echte wereld en echt luisteren naar gebruikers zoals jij.

 37. 54

  Ik denk dat een deel ervan met 37s DHH is.

  Ongeveer een jaar geleden stond er een bericht op zijn persoonlijke blog (loudthinking.com) in wezen elke programmeur die liever een 9-5-taak heeft dan zich bij een startup aan te sluiten en Rails te gebruiken. Het was dezelfde impliciete houding (voor zover je de toon kunt afleiden uit een webpost) - als je het niet met me eens bent, ben je een idioot.

 38. 55

  Goede post.

  Ik herinner me dat ik deze post een jaar geleden zag, maar niet de furore die daarop volgde. Destijds had ik andere dingen in mijn hoofd, maar nu ik hier weer naar ben afgedreven, moet ik zeggen dat 37 Signalen-acties een slechte smaak in de mond hebben achtergelaten.

  Er is iets met hun houding. Ja, pretentieus kan een goede omschrijving zijn. Ik ben aan de ontvangende kant geweest van een aantal vreemd onbehulpzame en beknopte e-mails van Jason en ik ben maar een gewone gebruiker.

  Hun kracht zit zeker in de branding en daarvoor feliciteer ik ze. Maar dergelijke acties zijn schadelijk voor hen en duidelijk meer dan ze beseffen of willen toegeven.

  Wat Matt van 37S niet lijkt te beseffen, is dat acties / dingen / objecten * betekenis * hebben. Ja, alleen maar iemand citeren kan worden opgevat als een aanval, spot of wat dan ook. Zeggen "we hebben nooit gezegd ...." is niet goed genoeg. Het is ongelooflijk oneerlijk en bloederig. Enige nederigheid gaat ver. U kunt dat hebben en doorgaan met "anders zijn".

  Wat betreft hun producten, ik stopte serieus met Basecamp, omdat ik, net als veel mensen, ontdekte dat anderen niet echt geïnteresseerd waren. Ik denk dat de "eenvoudige" presentatie een belemmering kan zijn. Mensen zien de kracht niet in of waarom dit beter is dan een reeks e-mails. En ik heb het over gewone mensen hier die er echt baat bij zouden hebben om de e-mailstroom te stoppen. Het is een goed product, maar het heeft een opfrisbeurt nodig, waarvan Jason zei dat het komt als antwoord op mijn uitbundige lof over Highrise.

  Ik hoop echter dat ze niet weer op hun lauweren rusten. Er zijn een paar duidelijke gebieden in Highrise die ze moeten aanpakken en als betalende klant - nogmaals - zal ik ze nauwlettend in de gaten houden.

 39. 56

  Goede post! Ook ik heb onlangs mijn basecamp-account opgezegd. Schakel echter niet te snel over naar een desktop-app, er zijn nu enkele goede basecamp-alternatieven beschikbaar: Goplan en OnStage om er maar een paar te noemen.

 40. 57

  Beste SirZ, laten we eerlijk zijn: we zouden de tool nooit op hun blog willen bespreken als we er helemaal tevreden mee waren. Ik heb basecamp geprobeerd en vond het helemaal verkeerd voor onze projecten. Het is tenslotte geen projectmanagementtool. Bekijk dit artikel op PCworld.com. Ik denk erover om hierop over te schakelen Wrike tool, het lijkt echt interessant.

 41. 58
  • 59

   Ironisch genoeg ben ik een klant van een bedrijf dat momenteel Basecamp gebruikt. Ik weet niet of ik ooit heb gezegd dat het waardeloos was ... Ik had gewoon het gevoel dat het veel hype kreeg en het niet helemaal waar maakte.

   Zoals ik het nu gebruik, zit de grootste kloof bij taakbeheer en opdrachten. Ik zou graag taken prioriteren, ze toewijzen, schattingen krijgen bij voltooiing (uren en datum) en er vervolgens de status van krijgen (50%, 75%, 100%). Met de huidige functies kan iedereen prioriteiten stellen en toewijzen.

   Bedankt!
   Doug

 42. 60

  Ik ben wat langer bij ze gebleven, maar ik heb het eindelijk gehad met deze jongens. In feite heb ik vandaag mijn laatste bericht op hun bord gezet (hieronder weergegeven):

  'Nou, ik heb eindelijk mijn account moeten annuleren. Als je kijkt naar de functionaliteit van HR en de beperkingen die ze op de lagere accounts stellen, zijn er voor mij gewoon te veel gratis of goedkope opties om hier door te gaan. Het is zelfs nog duurder als je het wilt gebruiken met andere 37s-producten zoals Backpack en / of Basecamp. In plaats van één product te nemen en het beter te maken (bijv. Door HR-functionaliteit toe te voegen aan Backpack) lijkt 37s een pad te hebben gekozen waarbij je uiteindelijk zo veel betaalt dat het niet meer concurrerend wordt en er nauwelijks enige integratie tussen de producten is. Ik ben ook moe geworden van de "we weten wat de beste houding is" versus de klanten die suggesties doen. Het is jammer, want sinds Backpack beschikbaar kwam, waren 37's veel belovend voor mij, maar dat is helaas vervaagd. "

 43. 61

  Hallo Doug:

  Dit bericht speelt al een tijdje, maar ik wilde mijn 2 cent erin krijgen. We zijn erg afhankelijk van onze PM-software. Het is chaos als we onze klanten en ons team niet betrekken. Vanwege die afhankelijkheid gebruiken we Vertabase. Ze geven ons geweldige klantenservice, training en zijn op ons gericht - zoals goede SaaS-producten zouden moeten zijn.

 44. 62
 45. 63

  Bijna twee jaar na dit bericht ben ik benieuwd wat u vandaag gebruikt voor projectbeheer / werkregistratie.

  Blijft u tevreden (vanuit een oplossingsperspectief) met uw beslissing om weg te gaan uit Basecamp?

  We hebben nogal wat mensen onze kant op zien komen (http://www.smartsheet.com) van Basecamp in het afgelopen jaar, waarbij sommigen soortgelijke redenen aanhalen als wat u oorspronkelijk hebt gepost. Anderen lijken op zoek te zijn naar een online oplossing die minder click-to-edit is.

  • 64

   Dit zal een vraag zijn die ik binnenkort zal moeten beantwoorden, Mark. Ik ben er vrij zeker van dat het geen Basecamp zal zijn - ik voel me meer aangetrokken tot SaaS-oplossingen die agressief meer functies en integratie in hun applicaties aansturen. Momenteel doe ik geen projectmanagement, maar dat zou snel moeten veranderen.

 46. 65
 47. 66
 48. 67

  Ik voel je pijn over projectmanagement, ik vind het geweldig en het helpt me veel bij het maken van een evenwichtsoefening in webontwikkeling. Joomla heeft een geweldige versie die aan de achterkant van de site staat en via de voorkant toegankelijk is. Ik heb het opgegeven om dit op sites voor klanten in te stellen, ze lijken het gewoon niet te gebruiken. Het is zo geweldig om site-assets bij elkaar te houden!

  Ik zal de iGTD bekijken waarnaar ik op zoek was naar zoiets als dit en ik ben enthousiast over deze tool

  bedankt

 49. 68

  Sorry voor uw frustratie. Software is meer dan technologie… het draait allemaal om mensen in de knoppenlijn. Als werknemer en gebruiker moedig ik u aan om een ​​kijkje te nemen naar Clarizen, bekroonde 2010 online projectbeheersoftware.
  http://www.clarizen.com/
  Een krachtige projectsoftware met veel elementen zoals tijdbeheer, resourcebeheer, financieel beheer en integratie met SalesForce, Attask, Google….
  De moeite waard om naar te kijken ...

 50. 69
  • 70

   Doug heb je een van deze waardige concurrenten geprobeerd die hieronder zijn gepost voordat je terugging naar het basiskamp. Persoonlijk was ik erg gefrustreerd door het gebrek aan organisatie en het gebrek aan grip toen ik Mac-mensen aan Basecamp toevoegde. Ik kwam eindelijk op een geïntegreerde oplossing uit. Ik zal het een zakelijk ecosysteem noemen dat collega's, klanten, consultants, verkopers, freelancers en bestuursleden in staat stelt samen te werken in de cloud.
   Het product dat ik gebruik heeft een geweldige component voor project- / taakbeheer, een planningskalender, werkstroombeoordelingsproces, contactbeheer, forums, livechat, webcamconferenties, schermdeling als functies die kunnen worden toegewezen aan gebruikers en groepen, het is zo stoer. Probeer het uit een http://www.same-page.com

 51. 71
 52. 72
 53. 73

  Persoonlijk gebruik ik Basecamp omdat het gemakkelijker was voor mijn team om te adopteren. Ik denk dat het essentieel is om cloudgebaseerde projectbeheersoftware te hebben.

  Misschien wil je mijn opmerkingen over Basecamp bekijken, en over de meer verbeterde Teamwerk PM

 54. 74

  We gebruiken basecamp bij Social Media Magic om ideeën te delen en klantcontact bij te houden. We hebben er geen problemen mee gehad. Ik ben niet echt iemand die hun blog veel leest, maar het is mogelijk dat dat gewoon de mening van die bepaalde schrijver was. Ik zou niet toestaan ​​dat de mening van een schrijver me van zo'n nuttige toepassing afwendt. Hoe werkt de nieuwe applicatie voor jou? Ik kijk ernaar uit om in de toekomst met je te netwerken!

  J. Souzac
  SocialMediaMagic.Com

 55. 75

  Er zijn veel verbeteringen in de bruikbaarheid die kunnen worden aangebracht in Basecamp. Het verbaast me dat er niet meer organisatie in is ingebouwd. De manier waarop het werkt, er is geen duidelijke plaats waar specifieke dingen terechtkomen, dus nieuwe gebruikers die in een bestaand project komen, moeten contact opnemen met iemand anders om uit te zoeken waar ze dingen kunnen vinden. (Ja, SOMS kunt u dingen vinden op zoek, maar niet altijd.)

  Ik sta bij je in het gebruik van het 'f'-woord. Hoewel zelfs ik soms een vloekwoord laat glippen, is er geen excuus om dat niet op te vangen als je aan het schrijven bent. Ik vind het respectloos voor je lezers en ongepast voor gemengd gezelschap. Er is zeker ruimte voor een verschil tussen hoe je praat als je uit bent met je dronken vrienden en wat je in het openbaar deelt.

 56. 76

  Er zijn veel verbeteringen in de bruikbaarheid die kunnen worden aangebracht in Basecamp. Het verbaast me dat er niet meer organisatie in is ingebouwd. De manier waarop het werkt, er is geen duidelijke plaats waar specifieke dingen terechtkomen, dus nieuwe gebruikers die in een bestaand project komen, moeten contact opnemen met iemand anders om uit te zoeken waar ze dingen kunnen vinden. (Ja, SOMS kunt u dingen vinden op zoek, maar niet altijd.)

  Ik sta bij je in het gebruik van het 'f'-woord. Hoewel zelfs ik soms een vloekwoord laat glippen, is er geen excuus om dat niet op te vangen als je aan het schrijven bent. Ik vind het respectloos voor je lezers en ongepast voor gemengd gezelschap. Er is zeker ruimte voor een verschil tussen hoe je praat als je uit bent met je dronken vrienden en wat je in het openbaar deelt.

 57. 77

  Er zijn veel verbeteringen in de bruikbaarheid die kunnen worden aangebracht in Basecamp. Het verbaast me dat er niet meer organisatie in is ingebouwd. De manier waarop het werkt, er is geen duidelijke plaats waar specifieke dingen terechtkomen, dus nieuwe gebruikers die in een bestaand project komen, moeten contact opnemen met iemand anders om uit te zoeken waar ze dingen kunnen vinden. (Ja, SOMS kunt u dingen vinden op zoek, maar niet altijd.)

  Ik sta bij je in het gebruik van het 'f'-woord. Hoewel zelfs ik soms een vloekwoord laat glippen, is er geen excuus om dat niet op te vangen als je aan het schrijven bent. Ik vind het respectloos voor je lezers en ongepast voor gemengd gezelschap. Er is zeker ruimte voor een verschil tussen hoe je praat als je uit bent met je dronken vrienden en wat je in het openbaar deelt.

 58. 78

  Er zijn veel verbeteringen in de bruikbaarheid die kunnen worden aangebracht in Basecamp. Het verbaast me dat er niet meer organisatie in is ingebouwd. De manier waarop het werkt, er is geen duidelijke plaats waar specifieke dingen terechtkomen, dus nieuwe gebruikers die in een bestaand project komen, moeten contact opnemen met iemand anders om uit te zoeken waar ze dingen kunnen vinden. (Ja, SOMS kunt u dingen vinden op zoek, maar niet altijd.)

  Ik sta bij je in het gebruik van het 'f'-woord. Hoewel zelfs ik soms een vloekwoord laat glippen, is er geen excuus om dat niet op te vangen als je aan het schrijven bent. Ik vind het respectloos voor je lezers en ongepast voor gemengd gezelschap. Er is zeker ruimte voor een verschil tussen hoe je praat als je uit bent met je dronken vrienden en wat je in het openbaar deelt.

 59. 79

  Whoa! Ik heb net dit bericht gezien en de meeste reacties gelezen. Veel slipjes in een hoop. Ik ben net begonnen met het gebruik van Basecamp en er zijn een aantal kleine dingen die me er dwars door zitten. Een daarvan is dat ik niet kan geloven dat ik niet zomaar een datum kan typen, ik moet een datum kiezen uit een pop-up. Werkelijk? Doe ik iets fout? We zullen zien hoe het gaat.

 60. 80

  eh, die blogposts waren van 2007 blijkbaar… wat me naar iets leidt dat me echt irriteert. Wanneer is DIT bericht geschreven? 2007, 2008, gisteren? zonder een naamregel voor een datum, hoe moet ik weten of de informatie die ik lees vandaag de dag nog steeds relevant is.

  Ik weet zeker dat er goede redenen zijn om de datum niet in een bericht op te nemen, maar vanuit het oogpunt van de gebruiker is het waardeloos.

  trouwens, ik gebruik nog steeds basecamp - ik ben het ermee eens, het heeft zijn nadelen, maar wanneer je het met een aantal andere externe apps gebruikt, kun je de meeste problemen omzeilen. Nooit klachten gehad van klanten dat ze ook moeilijk te gebruiken waren. alleen mijn 2 cent

 61. 82

  Ik ben nog steeds een grote fan van 37signals, al heb ik ook mijn Basecamp-account opgezegd. Ze creëerden een echt uniek en intuïtief product… die tijd. Nu verwacht ik meer. Ik ben onlangs begonnen met het gebruik van KanbanTool - ik ben helemaal weg van de interface. Ik hoop dat ik op een dag hetzelfde weer over Basecamp zal vertellen.

 62. 83

  We gebruikten Basecamp al enkele jaren, maar onlangs (ongeveer een jaar geleden) hebben we in ons bedrijf een andere software-oplossing voor het bijhouden van taken van comindware geïmplementeerd. Meer functionaliteit, meer opties en meer innovatieve flexibele technologie ElasticData. Als je het nog niet hebt geprobeerd, probeer het dan. 

 63. 84
  • 85

   Ik heb niet geconverteerd omdat er enkele beperkingen zijn aan de conversie. Maar in alle video's die ik heb gezien, lijkt het erop dat er een aantal zeer coole verbeteringen in de bruikbaarheid en gebruikerservaring zijn doorgevoerd die het leuk en gemakkelijk maken om tussen projecten heen en weer te springen.

  • 86
   • 87

    Ik denk niet dat ze ooit een Gantt-diagram zullen toevoegen en om eerlijk te zijn hoop ik van niet. We gebruiken ze voor kleine projecten, met kleine teams en het toevoegen van Gantt-grafieken zou ertoe leiden dat we hun platform verplaatsen naar een van hun concurrenten.

 64. 88

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.