Ik kan me nog steeds abonneren op de krant als ...

krant

KrantenbootSommigen van jullie die mijn achtergrond kennen, begrijpen dat ik meer dan een decennium in de krantenindustrie heb gewerkt. Enkele van mijn grootste prestaties waren in de branche, zowel professioneel als technisch. Het maakt me echt verdrietig dat kranten vervagen ... maar ik denk niet dat het een dood is, het is echt een zelfmoord.

Kranten keken toe terwijl er advertenties liepen eBay als Craigslist. Arrogant genoeg dachten ze er niet aan om een ​​deel van hun winst te nemen en te investeren in online veilingen of advertenties. Het verbazingwekkende hieraan is dat ze de ultieme kaart hadden: geografie. Als kranten een manier hadden gevonden om online advertenties te gebruiken voor een regionale oplossing, hadden ze het volgens mij kunnen volhouden. Het is nu te laat… elk succesvol online geclassificeerd systeem heeft een regionale component.

Dus hoe kan ik me nog steeds abonneren op een krant?

Als hun uitgevers zouden stoppen met het ophalen van ladingen AP-rotzooi, stopten hun editors met bewerken, stopten ze met het loslaten van lokaal talent en begonnen ze hun verslaggevers de vrije loop te laten. Met andere woorden - als ze niet langer dom waren over het afdwingen van 'the bottom line' en het talent zouden gebruiken dat ze hebben, zou ik er voor ze zijn.

Bewijs? Lees gewoon De blog van Ruth Holloday wanneer je de kans krijgt. Ik heb een paar jaar bij de plaatselijke krant gewerkt, elke dag de krant gelezen en heb Ruth nooit echt gekend. Maar het afgelopen jaar heb ik haar blog gelezen en ik word er versteld van. Haar integriteit, eerlijkheid, botheid en absolute passie om bij het verhaal te komen, heb ik nooit herkend toen ze voor de ster schreef. Sterker nog, ik wist niet eens wie ze was bij de Star!

Hoe hebben ze voorkomen dat talent zoals zij explodeerde? Ik heb geen idee ... Ik kan alleen maar raden dat het politiek en montage was. Ik las de artikelen op IndyStar nu en de meeste van hen lezen als politierapporten of overlijdensberichten… helemaal geen leven erin. Het maakt me gek dat ze dit niet kunnen zien en er iets aan kunnen doen.

Ik had lang geleden een baas en mentor, Skip Warren. Hij zei dat medewerkers je altijd zouden verrassen als je ze de kans zou geven om succesvol te zijn. Bij kranten is dit niet anders. Monsterbedrijven, politiek en middenkader hebben de krant vernietigd. Ruths blog zal verder aan kracht winnen… en iedereen met een nieuwslezer zal deze ex-krantjournalisten vinden en hun blogs gaan lezen!

Ruth heeft geen advertentiebudget om te proberen haar aan de top te houden zoals de ster dat doet, maar maak je geen zorgen - ik denk dat de site van de ster genoeg van zijn interne talent zal doden om mensen naar meer informatieve sites zoals die van Ruth te duwen! Ik heb van insiders gehoord dat de groeigebieden op de site van Star zich in feite hebben geconcentreerd op door gebruikers gegenereerde inhoud, niche (lokaal) nieuws en bloggen. Huh! Stel je voor dat!

IndyStar.com

2 reacties

 1. 1

  Weet je Doug, ik ben geneigd te vergeten dat mensen nog steeds kranten lezen. Ik weet dat dat raar klinkt, maar het is zo lang geleden dat mijn referentiekader is veranderd.

  Als die verkopers van deur tot deur komen om abonnementen te verkopen, weet ik dat ik er altijd uitzie alsof ze vroegen of ik een blok ijs moest kopen voor mijn koelbox of wat petroleumdestillaat voor mijn paardenloze koets.

  Een blik die zegt: "... echt ... doen mensen dat nog steeds?" 🙂

 2. 2

  Ik weet wat je bedoelt, Tony. Google Feedreader heeft mijn krantenabonnement volledig vervangen. Ik lees nog steeds enkele tijdschriften ... misschien waar het talent is verhuisd. En ik ben een boekenknobbel. Ik denk dat de geur en het gevoel van papier voor mij nog steeds natuurlijk is.

  Wat ik het meest mis, is het talent, hoewel ... dat is wat ik echt probeerde te zeggen. Ik hoop dat journalisten steeds vaker gaan bloggen (buiten de kranten waarvoor ze werken). Sterker nog, ik zou graag 'gesponsorde' blogsites zien met echte journalisten die geen grenzen hebben waar ze naartoe kunnen schrijven.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.