Internet Explorer heroverweegt zijn bruikbaarheid

IE7 heeft een aantal sterke punten, maar ik heb ook geschreven waarom ik denk dat het marktaandeel verliest en frustrerend is voor de gemiddelde gebruiker om te gebruiken... met name het menusysteem dat uiterst links en uiterst rechts van de applicatie omvat.

Ik schreef over IE7 en het is verschrikkelijke bruikbaarheid iets meer dan een maand geleden. Het lijkt de Het IE-team heeft hun strategie heroverwogen met de aanstaande onderhoudsrelease van IE7. De menubalk wordt nu standaard weergegeven.

Voordat je denkt dat ik mezelf een schouderklopje geef, moet je weten dat ik am blij dat IE buiten de normale grenzen is getreden en een nieuw gebruikersparadigma heeft geprobeerd. Mijn probleem is dat ik niet zeker weet of ze dat paradigma ooit volledig hebben getest voordat ze het uitbrachten.

Ik denk dat het een ongelooflijke strategie zou zijn voor het team om de lintinterface en de 'Office-knop'-functionaliteit te introduceren, dat wil zeggen, naar mijn bescheiden mening, een fantastische stap voorwaarts in bruikbaarheid in Office 2007. Het zou niet alleen de bruikbaarheid van de browser verbeteren, het zou het ook onderscheiden van de concurrentie, mensen kennis laten maken met de lintinterface - misschien wat extra adoptie krijgen, en het zou het Microsoft-product meer in lijn met de rest van de familie.

Natuurlijk geloof ik nog steeds dat de browser die de concurrentie het eerst zal verslaan, de browser die de meest 'out of the box' gebruikersinterfacecomponenten introduceert. Zonder enige vereiste voor een download, als ik zou kunnen programmeren in een datagrid, HTML-editor, kalendercomponent, beeldmanipulatie… met native aangepaste xhtml-tags en stijlen, zou ik eerder applicaties voor die browser ontwikkelen!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.