iElegance? De eerste week van mijn migratie naar een MacBook Pro

Inmiddels ben je al overspoeld met de Mac vs. pc-advertenties:

De waarheid is dat ik niet zeker weet of ze weten wat Mac-gebruikers leuk vinden. Ongetwijfeld zijn alle iLife, iMovies, iTunes, etc. geweldig om te gebruiken. Het is ook geen verrassing dat creatieve mensen graag een Mac gebruiken. Een deel ervan kan zijn dat mensen zoals Adobe en programma's zoals Quark hun start hebben gemaakt op een Mac.

Het element dat Apple volgens mij mist in deze commercials is de elegantie van de gebruikersinterface. Hoewel Windows is geëvolueerd en veel van Apple's eigenschappen heeft nagebootst, moeten ze het gebruiksgemak nog steeds echt vastleggen.

Ik ga hier mijn leeftijd laten zien, maar ik begon in deze branche met het programmeren van ladderlogica in Programmable Logic Controllers (PLC's), verhuisde naar DOS, geïntegreerde PLC's naar DOS en ontwikkelde, geïntegreerde en implementeerde applicaties op Microsoft Windows, IBM OS2 Warp/Warp Server, enz. Het is nooit eenvoudig geweest, maar ik heb mezelf altijd uitgedaagd bij het lezen en experimenteren om steeds meer te automatiseren en te integreren. Ik heb veel ervaring en je zou kunnen zeggen dat ik een 'Microsoft Guy' ben, omdat ik het mijn hele carrière als mijn belangrijkste hulpmiddel in mijn werk heb gebruikt.

OSX (Mac's Operating System), is minder rommelig, eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te manipuleren, aan te passen, te integreren, enz. Om je de waarheid te zeggen, een van de grappigste momenten die ik had, was dat ik niet wist hoe ik een programma. Ik wist niet dat ik het gewoon naar mijn map Programma's kon slepen. Zou je niet willen dat het op Windows zo eenvoudig was? Shees.

Wat betreft interactiviteit op het werk (we zijn een Microsoft-winkel), heb ik geen problemen gehad. Geen problemen om op het netwerk te komen, draadloos toegang te krijgen, Office te gebruiken en bestanden te verzenden en te delen. Het is vrij pijnloos geweest. Ik heb Parallels draaien 'voor het geval dat' ik XP moet draaien... maar ik draai het vanuit een venster op de Mac (het is geweldig). Daar heb ik Microsoft Access en Microsoft Visio.

Dus... mijn eerste woord zou iElegance moeten zijn. Apple doet fantastisch werk met een mooie, eenvoudige interface die redelijk perfect werkt. Als ik in het verleden van pc naar pc ben overgestapt, kost het eerlijk gezegd meer tijd dan nodig is om naar de Mac over te schakelen. Ik ben onder de indruk.

Een reactie

  1. 1

    Welkom in de wondere wereld van Mac 🙂

    Ik heb mijn eerste Mac-blootstelling gehad in de vroege jaren 80, toen ik een demo zag die benadrukte dat Macs vriendelijk waren (zoals in "Please insert the disk" in tegenstelling tot "insert disk"). Toen ik in 1986 een jaar in de VS doorbracht, had de school alleen Macs. Ze waren zo gemakkelijk te netwerken, en wat een charme om afbeeldingen te maken (tegenwoordig zou je dat "afbeeldingen" noemen). Ik heb een aantal jaren met pc's gewerkt, vooral omdat je als student op dat moment geen Mac kon betalen. Aan de andere kant had ik een prachtige Mac (5200), die een voorganger was van de iMac, hoewel niet zo succesvol. Maar toen Windows XP uitkwam, kwam ik in de verleiding om een ​​Sony-laptop te kopen. Niet alleen was de technische ondersteuning slecht, op dat moment begon ik geld te verdienen met video, en het was geen goede ervaring om je pc elk uur opnieuw op te starten met de client naast je. Dus sprongen we op de Final Cut-bandwaggon, al met 1.25-versie. Ik heb er geen enkele keer spijt van gehad. Vandaag zijn we met 2 op kantoor en hebben we 5 Macs; alles van een kleine Mac mini, een ouwe G4-toren (kun je je een 7 jaar oude pc voorstellen die er nog steeds goed uitziet en nog steeds werkbaar is?) tot een G5 met 4 processors.
    Kort gezegd: Macs kosten misschien meer in de beginfase, maar ze besparen zoveel op productiviteitskosten, zijn leuk om mee te werken en zijn veilig voor virussen. Ze werken gewoon.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.