De juiste tool voor influencers of journalisten

vind influencers

Meltwater is een geweldige sponsor geweest voor onze blog. We hebben met hen een internationaal webinar over sociaal luisteren gedaan dat bomvol zat en veel reacties kreeg. En we zijn bijna klaar om onze eerste infographic met hen uit te brengen! De sponsoring is gericht op hun News- en Buzz-producten voor respectievelijk traditioneel en sociaal luisteren, maar ik wilde een aspect van hun News-product voor PR-professionals ter sprake brengen dat mijn leven als een invloed een ton gemakkelijker ...

De meeste pitches die ik van Public Relations-professionals ontvang, zijn afkomstig van hun persoonlijke adres en zijn irriterende stoffen voor batches en explosies die mijn inbox verstoppen. Deze mensen gebruiken traditionele PR-opzoektools die mijn e-mailadres vermelden en ze SPAM de rotzooi uit me. Ze snappen niet hoe pitch een blogger en ik ben ervan overtuigd dat journalisten hun tactieken nog minder waarderen.

Ik reageer botweg op slechte of irrelevante pitches, zodat de persoon 5 minuten nodig heeft om te zien of mijn inhoud relevant is voor de klant. Ik denk niet dat de meesten van hen dat doen, omdat ze haast hebben en ze denken niet dat er gevolgen zijn voor hun acties. Maar daar zijn. Mensen zoals ik rapporteren ze onmiddellijk als Junk, zodat we nooit meer een pitch in onze inbox zien. Dat is echt jammer voor die PR-persoon - die op een dag misschien een geweldige pitch voor onze blog heeft gehad.

Gisteren ontving ik een pitch-e-mail van een PR-bureau dat gebruikmaakt van De PR-outreach-tools van Meltwater. Ik zal de afzender niet noemen omdat deze niet relevant waren - maar de e-mail was HTML met afbeeldingen en had de beste optie ter wereld erop - een uitschrijven link. Door op die link te klikken, werd ik naar een ander scherm geleid:

smeltwater-uitschrijven

Wauw, een optie om je uit te schrijven voor deze pitches of zelfs voor de hele mediadatabase! Dat is krachtig, transparant en houdt het PR-bureau en Meltwater verantwoordelijk voor iedereen die hun systeem misbruikt. Nog interessanter is de mogelijkheid dat de e-mail afkomstig is van Meltwater of wordt doorgestuurd naar uw e-maildienst. Dat is een extra niveau van verantwoording, aangezien de meeste e-mailclients de mogelijkheid bieden om e-mailadressen automatisch te routeren of zelfs te blokkeren.

Als je een professioneel PR- of outreach-bureau leidt en echt wilt dat je team relaties opbouwt (zoals het hoort) en hen verantwoordelijk houdt, dan is dit het soort hulpmiddel dat je nodig hebt voor outreach. Laat staan Meltwater heeft meer dan 350,000 mediacontacten in hun database met een heleboel informatie over elk om u te helpen de juiste influencers en journalisten te vinden.

smeltwater-influencer-database

Openbaarmaking: dit bericht is NIET gevraagd door Meltwater, ik was het allemaal.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.