De waarde van een connector versus de beïnvloeder

Connectoren

We blijven worstelen binnen de influencer-industrie met ijdelheidscijfers en hoge cijfers. Ik ben kritisch geweest over de branche sinds het begin op sociale media die de meeste statistieken en platforms niet echt meten beïnvloeden, ze meten alleen de grootte van het netwerk, het publiek of de gemeenschap.

Ik heb persoonlijk een heel groot netwerk… zo erg zelfs dat het vaak weerbarstig is en ik het moeilijk vind om goede contacten te onderhouden met veel mensen die ik respecteer. Na verloop van tijd hebben mensen en bedrijven de neiging om in en uit de aandacht te raken als we onze aandacht op het bedrijf richten. Soms verbinden we ons doelbewust weer terwijl ik ze zoek als een vertrouwde bron voor een onderwerp waarover ik geen expertise heb. Andere keren ben ik misschien gewoon op een conferentie of evenement en zijn ze daar toevallig en steken we onze relatie weer aan.

Binnen mijn netwerk heb ik soms beïnvloeden aankoopbeslissingen voor sommige mensen die verbinding maken of mij volgen ... maar dat aantal is eigenlijk vrij laag. Ik heb een handjevol klanten die me impliciet vertrouwen en misschien neem ik zelfs de beslissing voor hen. Ik heb andere mensen in mijn netwerk die contact hebben opgenomen en hebben gezegd dat ik heb geholpen om verder te gaan met een platform en een strategie zonder persoonlijk in te grijpen. En dan, nog steeds, heb ik enkele loeren die ik heb beïnvloed, maar dat niet publiekelijk heb gedeeld en ik ben me helemaal niet bewust van de invloed. Ik hoor regelmatig van oplossingen die ik heb geschreven over wie me bedankte en zei dat het leidde tot bewustwording of zelfs een geweldige klant. Als ze het me niet zouden vertellen, zou ik er eerlijk gezegd niets van weten.

Vaker dan het beïnvloeden van een aankoopbeslissing, I connect mensen in mijn netwerk met mensen van beïnvloeden. Gisteren ontmoette ik bijvoorbeeld een platform dat ik in contact breng met een influencer in de social media-advertentie-industrie. Ik vertrouw zowel door de influencer als ik heb vertrouwen in het platform, dus het is een geweldige verbinding om te maken. Ik weet zeker dat het zal leiden tot meer bekendheid en extra inkomsten.

Dus, ben ik een influencer of een connector? Terwijl ik heb beïnvloed sommige aankoopbeslissingen, ik denk dat ik meer een connector. Ik ken de platforms, ik ken de mensen, ik begrijp de processen ... dus ik kan de juiste prospects met de juiste mensen verbinden om hen te helpen bij het nemen van hun aankoopbeslissing.

Het probleem daarmee is natuurlijk dat er geen tastbare attributie voor is in relatiedatabases of vanaf welk influencer-platform dan ook. Ik weet dat mijn waarde aanzienlijk is - een verband dat ik heb gelegd, resulteerde in de directe overname van een bedrijf. Ik ben ook betrokken geweest bij meer dan een miljard dollar aan investeringen en overnames in de Martech-industrie. Ik heb ook tientallen klanten geholpen met hun leverancierselectie… wat honderden miljoenen dollars aan directe inkomsten heeft beïnvloed.

Ik zeg dit niet om op te scheppen ... Ik ben vaak een van de tientallen mensen in deze teams die helpen bij het nemen van de aankoopbeslissing. En ik doe dit al een paar decennia, dus ik ben een paar keer in de buurt geweest en weet wat ik doe. Ik ben een geweldige verbinder.

Verbinders versus beïnvloeders

Laat me ter zake komen. We verwarren invloed absoluut met connectiviteit en het werpt twee verschillende uitdagingen op:

  • Influencers zijn soms echt verbinders - er zijn bedrijven die mensen zoals ik zoeken met een aanzienlijke aanhang in een branche of regio. Soms is het invloed, soms wordt het gezien als micro-invloed (als de cijfers kleiner zijn en het onderwerp een niche is). Maar misschien beïnvloeden ze de aankoopbeslissing niet ... ze zijn gewoon een ongelooflijke connector. Bedrijven zijn vaak teleurgesteld in deze investeringen… aangezien ze wellicht niet de verwachte directe inkomsten opleveren.
  • Connectoren hebben ook een ongelooflijke waarde - er zijn individuen met omvangrijke netwerken online die fantastische bronnen zijn om de punten met elkaar te verbinden - van investeerders tot platforms, tot klanten - maar er zijn weinig middelen om enige waarde aan die verbindingen toe te kennen. Als ik bijvoorbeeld je bedrijf zou introduceren bij een influencer en je investeerde in die relatie ... dat zou kunnen leiden tot succesvolle groei ... en eventuele inkomsten zouden (terecht) aan die influencer worden toegeschreven. Zonder de verbinding was het echter nooit gebeurd.

Als iemand die mijn zaken doet met de kennis van mijn branche en een aanzienlijke investering in mijn netwerk heeft gedaan, heb ik moeite om deze kracht die ik heb volledig te gelde te maken. Hoe verdien je geld als een connector? Sommige van mijn klanten erkennen de waarde nadat we langdurige relaties hebben gehad en ze de downstream-resultaten hebben gerealiseerd.

Veel meer platforms benaderen mij op zoek naar onmiddellijke resultaten. Ik stel de verwachtingen zo goed als ik kan dat het verkopen van hun product of dienst niet het meest waardevolle bezit is dat ik meebreng… en ze stoppen vaak met het aangaan van een engagement met mij. Als ik het potentieel zie, is het teleurstellend ... maar ik begrijp de druk waarmee ze worden geconfronteerd en de moeilijkheid om waarde toe te kennen aan de relatie.

Als je het ziet grote aantallen, kunt u in de verleiding komen om de persoon met die nummers aan te nemen als invloed. Houd er rekening mee dat de waarde die die grote cijfers opleveren, niet beperkt is tot het verkopen van uw producten of diensten ... het kunnen de connecties zijn die ze u brengen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.