Marketing Buzzwords van Mashable

marketing modewoorden

De mensen van Mashable hebben deze infographic samengesteld 30 dagen aan Marketing Buzzwords. Als een man die niet kan staan marketing spreken, Ik waardeer het altijd als we er goed naar kijken marketing BS. Ik zal echter eerlijk zijn en toegeven dat ik denk dat deze infographic er misschien wel vol mee staat.

Termen als behendige marketing, infographic en gamification niet marketing modewoorden, het zijn werkelijke termen die elke marketeer volledig moet begrijpen. En mijn grootste probleem is met de term Return on Investment wordt vermeld als een modewoord. ROI is geen modewoord ... het is een absolute noodzaak. We zien nog steeds dat bureaus en bedrijven die hun investeringsrendement niet controleren, mislukken. En als hun ROI mislukt, gaat hun bedrijf kapot, niet alleen hun marketing.

Sommige van de andere termen zijn buzzworthy, maar nog steeds niet zo slecht. Ik hou van de term snackable content… we verwijzen vaak naar minigraphics - infographics die erg gericht zijn op een enkel stukje data in plaats van het hele verhaal. Snackbare content klinkt iets beter en wijst op het gedrag van hoe ze worden geconsumeerd. Waardeproposities en KPI's kunnen ook modewoorden zijn, maar zijn belangrijk omdat marketeers hun boodschap focussen en de resultaten meten.

Marketingmodewoorden

2 reacties

  1. 1
  2. 2

    Uitstekende en vermakelijke lijst Doug. De meesten van ons maken zich schuldig aan overmatig gebruik van ten minste een handvol van deze zinnen. Het doet me een beetje denken aan het bedrijfsspel van de laatste jaren 90, genaamd Buzzword Bingo. Perfect voor lange verkoopgesprekken of bedrijfsbrede vergaderingen. Sommigen herinneren het zich misschien. Laat me nog steeds grijnzen als ik erover nadenk. Ik ben het met u eens dat ROI een noodzaak is, maar ik ben weliswaar bevooroordeeld 🙂

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.