Bouwautoriteit voor zoeken

autoriteit gebouw machine infographic

Ik ben er al heel lang voorstander van zoekmachine optimalisatie al geruime tijd, maar mijn eigen ervaringen onlangs met Martech hebben mijn opwinding eerlijk beteugeld. Ik dacht altijd dat SEO het ideale middel was om meer bezoekers te trekken, omdat je er controle over had. Dat is tot op zekere hoogte waar, maar het kan u slechts zover brengen als het aantal zoekopdrachten voor een bepaald onderwerp. Ik ontdekte dat zodra we de hoogste rangen bereikten, de resultaten vaak teleurstellend waren. Ik heb het vertrouwen verloren in de overdreven zoekvolumecijfers van Google en ik heb het vertrouwen verloren in de inspanning die nodig is om beter te scoren.

Betekent dit dat ik stop met SEO? Nee. De eerste stap die ik bij elke klant zet, is ervoor zorgen dat hun inhoud dat ook is gebouwd op een geoptimaliseerd platform, dat hun thema's correct zijn opgezet en dat ze de trefwoorden en concurrentie kennen. Wat ik heb gedaan, is extra moeite gedaan en gepusht tot promotie in plaats van optimalisatie. Ik heb het niet over back-linking ... wat echt grip verliest in de industrie. Ik heb het over het promoten van fantastische inhoud - met of zonder link - via media en sociale kanalen.

Een bedrijf kan het hele jaar door honderden backlinks plaatsen en toch niet op een ranglijst komen die relevant verkeer genereert. Als het bedrijf echter evenveel moeite heeft gedaan om ongelooflijke inhoud te schrijven, die inhoud te promoten en te pitchen, zien we een ongelooflijke toename van het aantal relevante bezoekers… en de daaropvolgende conversiepercentages. Een diepere verklaring van mij is dit ... denk ik zoekmachineoptimalisatie is al een uitstervende industrie. Als er niets anders is, zijn de dagen geteld.

Deze infographic van Verticale maatregelen spreekt over de stappen die bedrijven nemen om de autoriteit van sites op te bouwen. Ik moedig je aan om het gedeelte van de zoekmachine te negeren en gewoon te werken aan het bouwen van geweldige inhoud en deze te promoten via de kanalen die ze beschrijven autoriteit opbouwen… Met of zonder zoeken!

bouwautoriteit seo

Internetmarketing Infographic by Verticale maatregelen.

4 reacties

 1. 1
  • 2

   Ik las onlangs dat minder dan 30 procent van de bedrijven ook daadwerkelijk een blog heeft (ik denk dat het misschien zelfs minder is). Aan de andere kant van de schaal heeft ongeveer 70 procent van de Fortune-bedrijven een blog. Nog steeds veel ruimte voor bedrijven die geweldige inhoud kunnen schrijven om echt een verschil te maken in hun bedrijfsresultaten.

 2. 3

  Ik schreef vroeger content voor een zakelijk sociaal netwerk. Het technische team wilde meer SEO, meer zoekwoorden (nee, het was recent, maar ik weet waarom je dat denkt), meer verouderde pogingen om zoekmachines voor de gek te houden.

  Mijn plan was om 2-4 keer per week nieuwe inhoud toe te voegen, of het nu 300 of 3000 woorden waren, het deed er niet toe - het enige dat ertoe deed, was dat het geïnformeerd, relevant en boeiend was. Mijn plan was om daar dingen op te zetten die mensen zouden willen delen. 

  Het trieste is dat we een eigen CMS gebruikten, dus we hadden geen blog, alle CMS-wijzigingen die ik wilde waren een ontwikkelingsprobleem en de site had moeite om grip te krijgen.
  Zoekmachineoptimalisatie = goed
  Maatschappelijk betrokken organisaties = beter

  Het verbaast me niet dat zoveel bedrijven geen blogs hebben - hun technische mensen leven nog steeds voor het zoeken en het voor de gek houden van Google, terwijl ze social zouden moeten zien als een manier om hun klanten en klanten te betrekken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.