Sociale beïnvloeders

sociale beïnvloeders

Ik denk dat te veel marketeers naar sociale invloed kijken alsof het een nieuw fenomeen is. Ik geloof niet dat het zo is. In de begindagen van de televisie gebruikten we de nieuwslezer of de acteur om items aan het publiek te pitchen. De drie netwerken waren eigenaar van het publiek en er was vertrouwen en autoriteit gevestigd... dus de commerciële reclame-industrie was geboren.

Terwijl sociale media een tweerichtingsverkeer bieden, zijn influencers op sociale media nog steeds vaak eenrichtingsbeïnvloeders. Ze hebben het publiek, hoewel veel kleiner en niche voor de branche of het onderwerp dat voorhanden is. Voor marketeers is het probleem echter hetzelfde. De marketeer wil een markt bereiken en de influencer beïnvloedt en is eigenaar van die markt. Dus net zoals bedrijven adverteerders kochten en door woordvoerders werden gepitched, kunnen wij hetzelfde doen met social influencers.

Deze infographic van MBA in marketing spreekt over hoe men social influencers kan vinden en gebruiken. Ik weet niet zeker of ik het eens ben met de term Mega-beïnvloeders binnen de infographic, dat wel. Ik zou ze in plaats daarvan noemen sociale media sociale beïnvloeders. Er zijn nog steeds specifieke onderwerpen waar ik die autoriteiten over vertrouw ... maar niet allemaal. Ik ga Gary Vaynerchuk vertrouwen op wijn en ondernemerschap, Scott op auto's en Mari op Facebook Marketing ... maar ik ga ze niet vertrouwen om mijn aandelenportefeuille te regelen!

Sociale beïnvloeders

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.