Inspiratie: Tom Peters

Ik had een zware dag. Ik heb een zware week gehad. Misschien is het een maand geleden. Ik had wat inspiratie nodig. Vandaag heb ik een flink aantal dia's bekeken van Tom Peters, hier zijn enkele favorieten om te delen:

Als je niet van verandering houdt, ga je nog minder van irrelevantie houden. – Generaal Eric Shinseki, stafchef. Amerikaanse leger

Alleen het constante streven naar innovatie kan succes op lange termijn garanderen. - Daniel Muzyka, Dean, Sauder School of Business, Univ of British Columbia (FT / 2004)

The Cracked Ones Let in the Light - Tom Peters

Ons bedrijf heeft een enorme overdracht van talent nodig, en talent is naar mijn mening het meest waarschijnlijk te vinden onder non-conformisten, andersdenkenden en rebellen. - David Ogilvy

Mensen willen deel uitmaken van iets dat groter is dan zijzelf. Ze willen deel uitmaken van iets waar ze echt trots op zijn, waar ze voor zullen vechten, waarvoor ze zich zullen opofferen, vertrouwen. - Howard Schultz, Starbucks (IBD / 09.05)

Als alles onder controle lijkt te zijn, ga je gewoon niet snel genoeg. - Mario Andretti

De eerste stap in een â ?? dramatischâ ?? organisatieveranderingsprogramma is duidelijk: dramatische persoonlijke verandering! - RG

Een lichaam kan doen alsof het erom geeft, maar ze kunnen niet doen alsof het er is. – Texas Bix Bender

Negentig procent van wat wij ‘management’ noemen. bestaat erin het mensen moeilijk maken om dingen voor elkaar te krijgen. een?? Peter drucker

Uitvoering is een systematisch proces van rigoureus bespreken hoe en wat, hardnekkig doorgaan en verantwoording afleggen. - Larry Bossidy & Ram Charan / Execution: The Discipline of Getting Things Done

De beste softwareontwikkelaars zijn productiever dan gemiddelde softwareontwikkelaars, niet met een factor 10X of 100X, of zelfs 1,000X, maar 10,000X. - Nathan Myhrvold, voormalig Chief Scientist, Microsoft

En een favoriet van mij:

Geef uw medewerkers alle kansen om te slagen, en als ze niet kunnen slagen, geef ze dan een kans om ergens anders te slagen. Soms betekent dat dat ze moeten worden ontslagen. – Ik weet niet meer wie me dit heeft verteld, maar het is me bijgebleven.

Ik wou dat ik gewoon de hele dag kon rondlopen en deze keer op keer en opnieuw en opnieuw kon herhalen…. en hoop dat ten minste één persoon luistert.

3 reacties

 1. 1
 2. 2

  Eeps, ik hoop dat ik je week niet erger heb gemaakt, misschien was ik een bedachtzame afleiding?

  Mijn favoriet is waarschijnlijk: "The Cracked Ones Let in the Light" - Tom Peters, want ik ben zeker een gebarsten. Nauw daarop volgt het citaat van Mario Andretti, aangezien ik daar echt naar moet luisteren en niet zo voorzichtig moet zijn. Eindelijk, ik hou van, ”De eerste stap in een â ?? dramatischâ ?? organisatieveranderingsprogramma is duidelijk - dramatische persoonlijke verandering! " - RG, hoewel ik er betere bewoordingen voor heb gehoord, zoals, om te parafraseren: 'Als je de wereld wilt veroveren, moet je eerst jezelf overwinnen' of 'Een revolutie begint niet met de sociaaleconomische structuur van de samenleving en zich een weg banen naar het individu, maar binnen één individu, zich een weg banen naar de sociaaleconomische structuur van de samenleving ”. Nogmaals, dit zijn parafrases, de eerste mogelijk uit de Art of War, althans van een oosterse filosoof denk ik; de tweede is, geloof het of niet, van Joseph Bueys, een van mijn favoriete artiesten, voornamelijk actief in de jaren 60 en 70.

  En wie is RG?

 3. 3

  Summae,

  Het was een genoegen om met je te praten. Mijn moeilijke tijden hebben niets te maken met bloggen, het is mijn uitlaatklep!

  Ik weet niet zeker wie RG is ... het was een referentie in een van de presentaties van Tom Peter.

  Ik ben het met je eens en vind het leuk dat al die citaten vereisen dat iemand actie onderneemt voor het enige dat ze daadwerkelijk kunnen veranderen: zichzelf!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.