Is een visueel businessplan geschikt voor u?

Depositphotos 8516542 s

Indiemark is een e-mailmarketingbureau, en mijn derde zakelijke onderneming. Mijn eerste twee inspanningen kwamen langzaam op gang, groeiden organisch en gelukkig beide eindigde met een oerknal. Nu de economie de hoek om is, lijkt Indiemark op dezelfde koers te zitten.

Tot nu toe ben ik begonnen (maar nooit af) met tientallen klassieke bedrijfsplannen. Je weet wel ... de 25 pagina's tellende tekstrijke variëteit. Ik veronderstel dat het komt omdat ik te rechterbrein of te ongeduldig ben, of beide. Dus ik voorzie het meestal gewoon met een 'zakelijk overzicht', maar zou stiekem willen dat ik de tijd had genomen om mijn lange- en korte-termijnstrategieën in meer detail in kaart te brengen.

Dus deze keer heb ik een visueel businessplan opgesteld.

Hieronder vind je de gekoppelde versie. Het wordt ook geleverd met een bijbehorende tactische gids, die hier niet te vinden is. Het is te sappig.

Visueel businessplan

Alsjeblieft ... vertel me wat je denkt!

6 reacties

 1. 1

  Ik ben het ermee eens - dit is een fantastisch idee, zolang het vergezeld gaat van meer "sappige" details (zoals je het noemt). Het maakt niet uit op wie u zich richt (bv. Durfkapitalisten, engelen, banken, potentiële werknemers, enz.), Mensen zijn visueel en, geloof ik, waarderen ze creativiteit bij het uitdrukken van traditionele soorten inhoud (bv. Bedrijfsplannen). Goed gedaan, Scott! 😀

 2. 2
 3. 3

  Ik deel uw doel om bedrijfsplannen kort genoeg te krijgen om nuttig te zijn. 25 pagina's? Niemand zal ooit lezen. 1 pagina? Het wordt naast ieders monitor vastgemaakt en vaak overwogen.

  Dat gezegd hebbende, ik denk niet dat dit voorbeeld werkt. Ik vind het ECHT leuk dat het een ecosysteem van belanghebbenden definieert, elk met verschillende behoeften en gedragingen. Het blijft echter op een te hoog niveau. Het is meer een momentopname dan een plan, teveel het wat en wie, niet genoeg het hoe.

  Een effectief businessplan - en het kan in een of twee pagina's worden gedaan - moet missie en doelen op hoog niveau verbinden met specifieke tactieken en acties. Je hebt mijn denken uitgedaagd door zo'n uitgebreide bespreking van Wie op te nemen, maar uiteindelijk denk ik dat je niet ver genoeg bent gegaan om dit uitvoerbaar te maken.

  Zou graag blijven discussiëren!

  mp Friedman
  info@fastgrowth.biz

 4. 4

  @mark Je hebt gelijk. Deze visuele assistent dient alleen om ons team te voorzien van (en ons eraan te herinneren) de ligging van het land, of het Universum als het ware. Wat ontbreekt, zijn onze doelen, taken en benchmarks. Die leven in een begeleidende drie-ringband met het label 'Tactical Operations'. Het bestaat ook uit tekst / afbeeldingen en is erg beknopt, maar beter bewerkbaar en aanpasbaar.

  @Katie en @Dave Bedankt voor de vriendelijke woorden. Ik heb echt genoten en geprofiteerd van dit proces. Bovendien was het best leuk.

 5. 5

  Als niets anders me aan het denken heeft gezet. Ik ben nieuw in het businessplan-ding en had een geweldige tijd om een ​​standaard Bp af te maken. Dit is echter iets dat ik kan doen, iets dat zou moeten helpen de barrières te slechten die ik schijn te hebben opgebouwd rond het plannen van een "typisch" bedrijf. Vooral als dat niet is wat ik wil hebben.

  Dank je wel voor het delen.
  Jeremy

 6. 6

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.