Is het echt "sociale" media?

Social MediaIk heb 36 vrienden Facebook, 122 connecties op LinkedIn, 178 leden in my MyBlogLog community, een paar dozijn op MySpace, ongeveer 60 vrienden op Yahoo! Instant Messenger, 20 op AOL Instant Messenger en maar liefst 951 contacten op Plaxo! Ik ben ook op Ryze, MyColts.net, Jaiku, Twitter en ik las ongeveer een dozijn blogs van vrienden (tussen de ongeveer 300 andere feeds die ik verzamel en bekijk).

Ik schaam me om mensen te vertellen dat ik drie internetaccounts heb ... niet één. Mijn telefoon is verbonden, mijn huis is verbonden en ik heb een T-Mobile-account voor toegang vanuit Starbucks and Borders (waar ik do eigenlijk vrienden ontmoeten). Ik heb het natuurlijk ook op het werk. Je kunt lachen, maar de kans is groot dat je over een paar jaar ook op hetzelfde niveau bedraad bent. Het is gewoon mijn carrière en hobby.

Ben ik, gezien alle sociale media waar ik deel van uitmaak, echt zo sociaal?

Second LifeIk sprak laatst met een aantal non-profit marketingprofessionals en ik probeerde het uit te leggen Second Life naar hen. Probeer Second Life uit te leggen aan professionals op het gebied van printmediamarketing en je kunt niet anders dan wat grinniken en grinniken krijgen. Eindelijk zei iemand:

“Dit klinkt mij niet zo sociaal in de oren. Het klinkt asociaal. "

Persoonlijke opmerking: Second Life is absoluut een niveau van uber-geekdom waar ik niet naar streef. Ik heb genoeg uitdagingen met mijn eerste leven dan werken aan een tweede.

Ik denk dat ze dood was. Dit is helemaal niet sociaal. Sociaal vereist meer dan kijken, lezen of luisteren ... er is het herkennen van de lichaamstaal, aantrekkelijkheid, aanraking, geur van mensen ... gewoon in hun ogen kijken.

Soms, als ik diep met mijn werk bezig ben, zal mijn dochter achter me op de computer kruipen (letterlijk 6 meter verderop) en IM ik… “Hallo papa! lol ”(ze is 13). Meestal draai ik me om en begin te lachen ... het betekent dat ik lang genoeg achter de computer zit en even weg moet zijn van de monitor. Gelukkig zal ze zich languit over mijn stoel kruipen en me in de maling nemen tot ik bij de laptop vandaan stap. Ik heb het geluk iemand te hebben die genoeg om mij geeft om dat te doen.

Brain-accounts

TelosianIn 2000 te aap bestuurde een arm via internet. Nu is er zelfs een startup, genaamd Numenta, die eraan werkt om kunstmatige intelligentie te matchen met menselijke intelligentie.

Dit begint me te doen denken aan de Telosianen in de eerste Star Trek-aflevering. Het waren de lelijke kerels met dikke hoofden die mensen gevangen zouden houden door telepathisch illusies in hun hoofd te creëren. (Zeg me dat je dat nog weet aflevering, "De kooi". Het was zelfs vóór Shatner! De duurste pilot op NBC).

Vroeger waren we alleen op het werk verbonden, toen thuis, nu op onze mobiele telefoons ... zijn de hersenen echt de volgende? Zullen we zelfs een leven leiden buiten het internet? Het wordt een beetje eng, nietwaar?

Zeker, als we via de hersenen verbinding kunnen maken met internet, bedenk dan eens hoe snel we code zouden kunnen schrijven en implementeren. Ik zou een ontwikkelaarsboerderij kunnen bouwen met doorgesijpelde koffie en gepureerde pizza via maagslangen en bouwen Een punt vijf leven. (Ergens tussen het eerste en tweede leven in).

Klinkt mij ook niet al te sociaal. Ik moet er meer uit.

PS: Wat denk je dat het Brain 'Net-account zal draaien?

4 reacties

 1. 1

  Is dit een slecht moment om je te vertellen dat je vrijdagavond een GEWELDIG concert in The Lawn hebt gemist, of een goed moment om je eraan te herinneren dat je aanwezigheid werd gemist? Veel succes met het af en toe loskoppelen van de stekker. Het heeft me heel, heel goed gediend. Ik heb misschien wat minder kennis, maar ik voel me zeker meer verbonden met mensen.

 2. 3

  Schakel uw telefoon van tijd tot tijd uit.

  Schakel e-mail van tijd tot tijd uit.

  Ga de bergen en bossen en de zee zien!

  Geen behoefte aan Second Life, nee, bedankt!

  Ik heb genoeg technologie in mijn eerste leven nu! 🙂

  Cheers!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.