Wordt verantwoordelijke marketing beloond?

groen

Jaren geleden, Seth Godin schreef de beroemde zin Toestemming Marketing en schreef er een fantastisch boek over. Ik heb een gesigneerd exemplaar dat ik koester en sindsdien heb ik elk boek gekocht. Op toestemming gebaseerde marketing is fantastisch omdat uw klant u toestemming heeft gegeven om aan hen te verkopen - een prima overeenkomst.

ik heb net opgenomen Diepe economie: de rijkdom van gemeenschappen en de duurzame toekomst by Bill McKibben in opdracht van goede vriend Pat Coyle. Ik heb het eerste hoofdstuk gelezen en ik ben verslaafd. Het boek grenst aan de 'Red de aarde'-kant van het bedrijf, maar biedt een ander perspectief dat ik op prijs stel.

Ik ben gewoon geen 'groen door schuldgevoel' type persoon. Ik ben echt een persoon die gelooft in kapitalisme en vrijheid. Als je in een SUV wilt rijden die een ton benzine verbrandt, is dat jouw voorrecht. Als je onverantwoordelijk wilt zijn en de wereld wilt vernietigen, ga je gang en probeer het. Natuurlijk geloof ik ook in de balans van macht en democratie om te proberen je tegen te houden. Bovenal geloof ik in persoonlijke verantwoordelijkheid voor iemands acties... wat me bij verantwoorde marketing brengt.

Hier in Indiana geven ze aan praktisch iedereen een hypotheek. Hoewel de huizen betaalbaar zijn, heeft Indiana een van de snelst groeiende executiepercentages in het land. Waar is de verantwoordelijkheid voor mensen die deze huizen verkopen aan mensen waarvan ze weten dat ze ze niet kunnen betalen? Als een dokter verslavende pijnstillers zou voorschrijven aan een verslaafde, zouden we klaar zijn om ze in de gevangenis te gooien. Maar een onverantwoordelijke marketeer die producten of diensten verkoopt aan mensen die ze niet nodig hebben, krijgt niet alleen een schouderklopje, maar wordt ook financieel beloond. Verkoop meer aan meer… dat is het motto!

Ik kom nog even terug op mijn opmerking over persoonlijke aansprakelijkheid... Ik geloof echt dat we verantwoordelijk zijn voor onze eigen daden. Ik denk ook dat we druk moeten uitoefenen op degenen die de behoeften en wensen van mensen proberen te manipuleren of gebruiken. Verantwoorde marketing moet prevaleren. Verantwoorde marketing betekent het op de markt brengen van een product of dienst waarvan u weet dat iemand die nodig heeft, aan iemand die het nodig heeft. Verantwoordelijke marketeers doen consumenten een plezier en besparen hen tijd of geld…. hen niet iets verkocht alleen maar om het te verkopen.

In het eerste hoofdstuk van Deep Economy daagt het de notie van 'meer is beter' uit - een cultuur die zowel door de overheid als door marketeers wordt gestimuleerd. Je wordt consequent aangemoedigd om het nieuwe speelgoed, de nieuwe auto, het nieuwe huis te kopen... consumeren, consumeren, consumeren en je zult gelukkiger zijn. Maar we zijn niet gelukkiger. Ik zal hier niet in detail op ingaan - het staat allemaal in mijn Geluk Manifest. Ik hoop alleen dat als ik het boek lees dat het niet 'groen' schreeuwt, maar minimalistische samenlevingen pusht die zichzelf persoonlijk verantwoordelijk houden.

Stop met het verkopen van meer aan meer. Verkoop meer door de mensen te vinden waarvan u weet dat ze het nodig hebben! Als het doel van uw acquisitie simpelweg is om uw retentie te versnellen, verkoopt u uw goederen waarschijnlijk niet aan het juiste publiek - of misschien heeft u om te beginnen geen goed product of goede dienst.

3 reacties

  1. 1

    Mijn gedachte is altijd geweest dat je niet echt verkoopt, je levert een dienst aan iemand die het nodig heeft. Ongeacht hoe groot of klein, u zult altijd succesvoller zijn op de lange termijn (niet altijd de korte termijn) als u niet "verkoopt", maar "serveert". Tenzij je natuurlijk RonCo heet en je hebt een knoflookpers / uienhakselaar / maar er is meer idee, dan zul je succes hebben met mensen zoals ik die van gadgets houden en niet kunnen slapen en daarom in slaap worden gesust dingen kopen die ze niet nodig hebben. Dienen, dat is echt ons mandaat op deze aarde, nietwaar?

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.