Het is niet voor jou…

Rode Curry

Er is een Thais restaurant in de buurt dat een aantal gerechten fantastisch doet. Een van mijn favorieten is hun Red Curry. Het gerecht zit vol met Thaise groenten en is echt pittig. Ik denk niet dat het een van hun meest populaire gerechten is ... hun Pad Thai en Pineapple Fried Rice lijken als een gek te verkopen.

Rode CurryIk heb nog nooit een van mijn vrienden de Red Curry zien bestellen... en ik weet dat mijn familie het niet zo op prijs stelt als ik. Ik let er echter niet op. We hebben allemaal een andere smaak. Ach, de meeste van mijn vrienden gaan niet eens met me mee naar het restaurant... Thais eten is gewoon te verschillend om zelfs maar uit te proberen.

Dus... als ik een restaurant zou openen, zou het waarschijnlijk niet het Red Curry-restaurant zijn. Natuurlijk kan ik het gerecht testen om te zien of iemand het lekker vindt, maar als ik wil dat het restaurant populair is, zet ik items op het menu die klanten aantrekken. Mijn mening doet er niet echt toe, aangezien ik niet de beschermheer ben.

Geweldige restaurants luister naar hun klanten. Ze bewaren de populaire borden, testen nieuwe gerechten en schaffen het voedsel af dat niemand eet.

Wat heeft dit met marketing te maken? Nou, het is een soortgelijk verhaal als een bureau. We hebben een aantal klanten die dol zijn op hun sites, dol zijn op hun inhoud, dol zijn op hun grafische afbeeldingen... en toch krijgen ze geen zaken van de site. We hebben ook enkele infographics ontwikkeld voor bedrijven die nooit het daglicht hebben gezien, ondanks dat ze zowel mooi als zeer informatief zijn. Waarom? Omdat de klant ze niet leuk vond... of er iets niet leuk aan vond.

Als ik een klant hoor zeggen: "Ik vind het niet leuk!", is dat een beetje frustrerend. Natuurlijk, er is een aspect van klanttevredenheid dat we zouden moeten ontmoeten ... maar wanneer uw inkomende marketing geen leads genereert, blijft u dan echt afhankelijk van uw mening? Ik denk het niet, dus ik vertel ze zoals het is… “Maar het is niet… heeft gewacht u.".

Ik zal het ook tegen jou zeggen. Uw website is niet voor jou. Uw blog is niet voor jou. Uw infographic is niet voor jou. Uw bestemmingspagina is niet voor jou. Uw advertentie is niet voor jou. Je koopt geen kunstwerk dat je in je kantoor gaat hangen. Uw website is een toegangspoort voor bezoekers om uw producten en diensten te ontdekken en dat leidt hen naar… van prospect naar klant.

Als u uw inkomende marketing wilt verbeteren en volledig gebruik wilt maken van online media, moet u beginnen met het ontwikkelen van uw strategieën met de klant in gedachten. Wat trekt hen aan? Wat zorgt ervoor dat ze doorklikken? Wat zal meer leads genereren? Met je mening kom je niet ver bij online marketing. Testen en luisteren naar uw bezoekers zal dat echter wel doen. Onthouden…

Het is niet voor jou.

3 reacties

  1. 1

    Ik wil een kopie van deze blogpost plaatsen bij elk voorstel dat we schrijven. Als ontwerpteam horen we vroeg of laat die woorden van een klant, en het is frustrerend als we weten dat we het doel hebben bereikt.

  2. 2

    Ik wil een kopie van deze blogpost plaatsen bij elk voorstel dat we schrijven. Als ontwerpteam horen we vroeg of laat die woorden van een klant, en het is frustrerend als we weten dat we het doel hebben bereikt.

  3. 3

    GOEDE POST. Ik denk dat we soms zo enthousiast worden over het doen van een project dat we het over onszelf kunnen maken, wat precies het tegenovergestelde is van wat we zouden moeten doen. Ik schreef hier ongeveer 2 weken geleden een soortgelijke blogpost over. Het heeft een geweldige boodschap die we allemaal vaker moeten horen 🙂 Geweldig spul!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.