Het is niet hun fout, het is de jouwe

Ik bevind me weer midden in een boekbui, met vier op mijn bord.
Klein is het nieuwe groot

Ik pakte op Klein is het nieuwe groot, door Seth Godin, dit weekend. Ik geniet er nu al van, hoewel Mr. Godin me verraste. Als ik wat meer over het boek had gelezen, zou het me zijn opgevallen dat het materiaal een compilatie is van zijn werk... Ik denk dat het veel lijkt op het luisteren naar een 'Greatest Hits', geweldig om alle nummers te horen... maar ik vraag me af waarom je dat deed luister niet alleen naar alle cd's die je op de plank had staan.

Aan het eind van de dag ben ik veel vergeten van wat ik heb gelezen of gehoord van meneer Godin. Het is iets waar we allemaal last van hebben. Hoeveel van elk boek herinner je je nog? Gelukkig koop ik hardcovers, want ik pak vaak oude boeken en blader er doorheen voor inspiratie en ideeën. Dit is een van die boeken. Als ik dit boek gewoon oppakt en de passage lees waar ik het over ga hebben, zal het tien keer zoveel waard zijn geweest als wat ik heb betaald.

De heer Godin is een ongelooflijk getalenteerde schrijver - die vaak de meest complexe situaties in eenvoudige bewoordingen zet waar je naar kunt handelen. Er zijn niet veel andere schrijvers die inspireren zoals hij doet. En ik weet zeker dat niet veel andere schrijvers het volgende hebben dat meneer Godin heeft. Zijn lezing vertelt je niet wat je doet verkeerd of goed is, hij stelt gewoon de vragen en stelt de dingen die ervoor zorgen dat je je situaties onder ogen ziet.

Op pagina 15 zegt Seth:

Als je doelgroep niet luistert, is dat niet hun schuld, maar die van jou.

Dat klinkt misschien niet als een enorme wow, maar het is echt. De verklaring kan worden omgezet in een aantal verschillende premissen:

  • Als uw klanten de software niet kunnen gebruiken, is dat niet hun fout, maar die van u.
  • Als uw prospects het product niet kopen, is dat niet hun schuld, maar die van u.
  • Als ze uw website niet bezoeken, is dat niet hun schuld, maar die van u.
  • Als uw medewerkers niet luisteren, is dat niet hun schuld, maar die van u.
  • Als je baas niet luistert, is het niet hun schuld, maar de jouwe.
  • Als uw toepassing niet werkt, is dat niet hun fout, maar die van u.
  • Als je partner niet luistert, is dat niet hun schuld, maar die van jou.
  • Als je kinderen niet luisteren, is het niet hun schuld, maar de jouwe.
  • Als je niet gelukkig bent, is het niet hun schuld, maar de jouwe.

Ik veronderstel dat het punt is, wat zijn u ga je eraan doen? Seth gaat verder:

Als een verhaal niet werkt, verander dan wat je doet, niet hoe hard je schreeuwt (of jankt).

Verander wat je doet. Je hebt de kracht om te veranderen. Verandering betekent echter niet dat je het alleen hoeft te doen. Vraag om hulp als je het nodig hebt.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.