Izotope RX: achtergrondgeluid verwijderen uit uw spraakopnamen

Izotope RX6 Voice De-Noise

Er is niets erger dan thuiskomen van een evenement, je studio-koptelefoon opzetten en erachter komen dat er een hoop achtergrondgeluid in je opnames zat. Dat is precies wat er met mij is gebeurd. Ik heb een serie podcast-opnames gemaakt tijdens een evenement en heb gekozen voor lavalier-microfoons en een Zoom H6-recorder.

We hadden geen speciale studioruimte om op te nemen, we zaten gewoon aan een tafel ver weg van de drukte… maar het hielp helemaal niet. Als ik mijn mixer en wat studiomicrofoons had gehad, had ik veel van de achtergrond kunnen afstemmen, maar deze lavalier-microfoons pikten elk klein geluid op! Ik was verpletterd.

Dus we hebben wat tests gedaan met Audacity's tools voor het verwijderen van achtergrondgeluiden, maar als we de instellingen aanpasten, begon de stem wankel te klinken. Ik heb het probleem op mijn favoriete podcastforum gepost en mijn geweldige vriend, Jen Edds onmiddellijk aanbevolen Izotoop RX6, een stand-alone tool voor het repareren van audiobestanden.

Zonder enige training of zelfs maar het bekijken van een YouTube-video, heb ik mijn vreselijke audiotrack in de tool geklikt, erop geklikt Voice De-noise, en bijna mijn broek nat terwijl ik luisterde naar het achtergrondgeluid verdwijnen gewoon!

Izotope RX Voice De-noise

Als je denkt dat ik dit verzin ... Ik ging door en deelde een fragment van de resultaten. Absoluut verrassend! Kanttekening: ik heb dit niet in mijn studio verteld, ik heb alleen een desktopmicrofoon op Garageband gebruikt ... dus oordeel niet over mij.

Izotope RX6 Voice De-noise is momenteel te koop voor $ 99 vanaf $ 129. Dit is een must voor elke podcaster die worstelt met achtergrondgeluiden bij het opnemen - van klikken tot neuriën, knippen en meer. Ik heb zojuist de adaptieve modus en presets gebruikt, maar je kunt echt aan je audiobestand werken alsof het in Photoshop was met een aantal ingebouwde tools.

Koop Izotope RX6 Voice De-noise

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.