Javascript-obfuscatie en mijn fooien door een softwareleverancier

Ik ben de laatste tijd nogal wat Javascript aan het schrijven voor een Ajax-applicatie met behulp van de Google Maps API. Ik heb een paar zorgen als ik eenmaal klaar ben... de beveiliging van de applicatie en gewoon mijn harde werk beschermen tegen iemand die het grijpt. Ik weet niet zeker hoe ver ik ga, maar ik heb gelezen over Javascript-obfuscatie in een van mijn boeken, AJAX-HACKS.

Javascript Obfuscation is eigenlijk best cool. Het beschermt je script niet per se tegen diefstal, maar het maakt het wel veel moeilijker door de variabelen te hernoemen en opmaak te verwijderen. Door witruimte te verwijderen, op te maken en de grootte van de namen van uw variabelen te verkleinen, is er een bijkomend voordeel: het verkleinen van uw scriptbestand. Dit zal helpen om uw pagina's sneller te laden. Ik deed een test voor een 4k-script en het redde het tot ongeveer 2.5k! Niet slecht.

NOTITIE: Als je erover nadenkt om dit te doen, een waarschuwing. Google heeft strikte naamgevingsreferenties met hun API, dus zorg ervoor dat u die variabelen niet vervangt door andere namen! Het zal niet werken.

Ik heb uiteindelijk een leuke kleine app gekocht van Javascript-bron. Er is een voorbeeld van de resultaten van het uitvoeren van het script op hun site. Hier is een schermafbeelding:

Javascript Obfuscator

Nu, over krijgen tipped. Als je niet hebt gelezen The Tipping Point door Malcolm Gladwell, het is interessant om te lezen. Ik wil de woorden van de heer Gladwell niet vernietigen, maar in wezen spreekt het over het feit dat er vaak een omslagpunt lijkt te zijn in beslissingen die we nemen of in de feitelijke gebeurtenissen die zich voordoen in ons bedrijf en ons leven.

Nadat ik mijn creditcardgegevens had ingevoerd om mijn aankoop te verwerken, was er een extra selectievakje waar ik $ 4.99 kon betalen, zodat het bedrijf mijn registratie-informatie zou behouden in het geval dat ik deze kwijtraakte en de software opnieuw moest installeren en registreren. programma. Ik dacht er een paar minuten over na ... en controleerde het vakje. Ik herinnerde me dat ik een andere leverancier een e-mail moest sturen toen ik de registratiesleutel voor hun applicatie kwijt was en deze opnieuw moest laden.

Ik beet! Ik zal hoogstwaarschijnlijk nooit schrijven en ze om de sleutel vragen, maar ik heb $ 4.99 betaald voor dat warme, donzige gevoel. Ik ben niet boos - het is eigenlijk een redelijke prijs om mijn informatie te behouden. Het verbaast me dat andere leveranciers dit niet zo goed doen. Dit is het soort scenario waar Gladwell het in zijn boek over heeft. Ik was al verkocht aan de software, ze vroegen me gewoon om wat meer nadat ik me al had vastgelegd. Leuk!

Een reactie

  1. 1

    Gladwell doet misschien iets dat je warme fuzzies opleverde, maar het is iets dat volgens mij deel zou moeten uitmaken van de basisklantenservice. Het oude uitgangspunt om iets goed te doen en mensen zullen werken teruggeven.

    Tweemaal in meer dan 25 jaar dat ik computers gebruik, moest ik contact opnemen met een leverancier of softwaremaker voor een sleutelcode. Om de een of andere vreemde reden zijn die codes nooit in mijn steeds groter wordende kluis met serienummers en registratie-informatie terechtgekomen die is opgeslagen in een beveiligde database in mijn persoonlijke informatieplanner die ik sinds 1992 gebruik, genaamd Time and Chaos (http://www.chaossoftware.com/ voor het geval je geïnteresseerd bent).

    Een van de bedrijven waarmee ik contact opnam, gaf me mijn code - zonder probleem - vier jaar na de eerste aankoop. Gedurende de vier jaar sinds de eerste aankoop, ben ik van e-mailclient veranderd, geüpgraded naar een nieuw besturingssysteem en heb ik andere aankopen bij hen gedaan. Een deel van dat "klantenbestand" van het bedrijf moet altijd onderhouden is die lijst met codes voor het geval u, de klant heeft ze weer nodig.

    Hiervoor in rekening brengen lijkt veel op de vergoeding die veel verzekeringsmaatschappijen nu proberen hun verzekerden in rekening te brengen voor het 'gemak' van het ontvangen van papieren documenten. or elektronische facturen (ze zijn niet optioneel, let wel), evenals de vergoeding voor het "gemak" van betalen per cheque ($ 1.25 kosten) of voor het "gemak" van elektronisch betalen ($ 1.00 kosten). De vergoedingen zijn op zijn best lachwekkend, maar weerspiegelen bedrijven die de normale kosten van zakendoen rechtstreeks doorberekenen, samen met een winstmarge.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.