Waargebeurd verhaal: database laten vallen? Klik… Doh!

Bidden

Het volgende is een waargebeurd verhaal, gedateerd vandaag om ongeveer 11 uur terwijl ik op weg was naar de lunch. Dit is GEEN betaalde post, maar ik heb een ENORME link naar het bedrijf toegevoegd als waardering voor het redden van mijn kont!

Development 101 zegt dat als je met je code of je data knoeit, je altijd eerst een backup maakt. Geen uitzonderingen. De 15 minuten die nodig kunnen zijn om die back-up te maken, kunnen u maanden of jaren werk besparen.

Vandaag heb ik Development 101 gebroken.

Terwijl ik een plug-in verwijderde, merkte ik dat er enkele bijbehorende tabellen waren die aan de plug-in waren gekoppeld. Ik selecteerde snel de tafels en klikte DROP.

Natuurlijk kwam de verplichte waarschuwing uit mijn browser, maar ik, de slimme, had mijn duim al over de enter-knop heen en weer bevend van verwachting. Het volgende moment gebeurde in slow motion ... terwijl mijn duim de reis naar beneden begon, in de richting van de knop, begon ik de waarschuwing door mijn browser te lezen.

"Weet u zeker dat u Database mydatabasename wilt verwijderen?" Klik.

Ik weet niet precies waarom mijn lees- en cognitieve vaardigheden werden overtroffen door mijn duim die op de enter-toets drukt, maar het onmiskenbare gebeurde. Ik heb zojuist mijn WordPress-database verwijderd.

Ik voelde me meteen misselijk en het koude zweet brak op mijn voorhoofd. Ik opende snel mijn FTP-applicatie en doorzocht de server op overblijfselen van een database die mogelijk zijn verwijderd. Helaas hebben webservers geen prullenbak. Ze zijn slim genoeg om bij je te checken voordat je iets stoms doet.

Ik ben dom.

Als laatste redmiddel logde ik in op mijn hostingcontrolepaneel, opende ik een supportticket en schreef ik het volgende:

Ik heb zojuist mijn database op mijn server verwijderd. Vertel me alsjeblieft dat je een soort back-upproces hebt om van te herstellen. Dit is mijn levenswerk. Snik. Hitch. Kreunen.

Oké, ik heb niet echt snikken, liften en kreunen - maar reken maar dat dat is wat ik deed toen ik het ticket schreef. Binnen 2 minuten kreeg ik een reactie via e-mail:

Geachte klant,

U kunt inloggen op uw reselleraccount en een herstelverzoek indienen via de productopties. De prijs van een herstelactie is $ 50.

Bedankt!

En ja hoor ... ik ga naar de productenpagina en daar, in al zijn glorie, is het pictogram om een ​​herstel vanaf een back-up aan te vragen. Het eenvoudige formulier vraagt ​​om welke datum u wilt gebruiken en om ook eventuele toepasselijke informatie in te voeren. Ik schrijf gewoon de databasenaam en vraag hen om deze te herstellen vanaf de laatste back-up die ze hebben.

verzoek om herstel

Binnen 20 minuten was mijn site terug minus mijn 2 laatste berichten. Ik heb die berichten snel weer in elkaar gezet vanuit e-mail (waar ik me abonneer op mijn eigen feed) en mijn site is 100% terug. Ik heb ook 1 opmerking gemist (sorry Jason!).

Ik was nu al een hele tijd bij deze gastheer. Nu ben ik met vliegwiel en geautomatiseerde nachtelijke back-ups maken deel uit van hun aanbod.

Als ik één klacht had, is het dat je, nadat het ticket is gesloten, geen middelen hebt om daarover met hen te communiceren. Ik wou dat je een opmerking kon toevoegen aan een gesloten supportticket.

Vandaag zou het gezegd hebben: "Dank u!".

4 reacties

 1. 1

  Ik heb per ongeluk DB's laten vallen die ik niet zo goed bedoelde 🙂

  Gelukkig houdt mijn webhost ook back-ups bij 🙂

  Dreamhost is vorige maand eigenlijk net toegevoegd. Ik geloof dat je de mogelijkheid hebt om je back-ups helemaal gratis te herstellen, wat best aardig is, en het dekt zelfs je bestanden als je wilt.

  Nadat ik per ongeluk mijn eerste DB had laten vallen, begon ik te doen wat ik in de eerste plaats wist dat ik moest doen, de DB exporteren naar een lokale kopie. Ongelooflijk, ik heb die ook echt gebruikt nadat ik domme dingen had gedaan 🙂

 2. 2

  We worden zo goed in wat we doen dat we soms de domste dingen doen. Ik ben daar geweest en heb dat gedaan en zoals Alex zegt, heb ik nog steeds af en toe de back-up moeten gebruiken.

  Blij dat je het hebt kunnen herstellen.

 3. 3

  Blij dat je jezelf uit die puinhoop hebt gehaald! Praat over blogocide toen je je url veranderde, dat zou het echt hebben gedood!

  Ik neem geen risico met dit soort dingen, en maak regelmatig back-ups, niet alleen als ik op het punt sta iets te veranderen. ik gebruik de wp-db-backup plug-in die me elke maandag een volledige back-up van mijn database e-mailt, hoewel je kunt kiezen hoe vaak je dat wilt. Ik zou dit iedereen ten zeerste aanbevelen vanwege precies het probleem dat u hierboven beschrijft, maar ook in het geval van hacking of andere problemen die uw database onbruikbaar kunnen maken. Het is prettig om te kunnen betalen voor een herstel met dank aan uw host, maar veel gemakkelijker en goedkoper om uw back-ups altijd bij de hand te hebben.

  Doe het niet nog een keer Doug 😉

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.