Kustheorie Vaarwel: de vijf verlammende gewoonten van bedrijven

0977684806.01. SCMZZZZZZZ V44661370Gisteren ben ik klaar met lezen Starfish and the Spider: de onstuitbare kracht van leidersloze organisaties. Als ik het zou rangschikken, zou het een 3 of 4 op 10 kunnen zijn. Het leest snel en de boodschap erachter is zowel actueel als ongelooflijk belangrijk. Maar eerlijk gezegd had het als witboek kunnen worden gepubliceerd en had het dezelfde impact. Dat is geen belediging voor de auteurs ... het is gewoon dat het boek er een is van ontdekking en bevestiging. Het is geen actieboek.

Het boek van Bob Prosen, Kus theorie tot ziens is precies het tegenovergestelde. Zodra ik dit boek oppakte, had ik het gevoel dat ik van een roltrap en op een raketschip stapte. Ik ben pas door de inleiding en er is al waardevolle informatie. Hier is een teaser - de vijf verlammende gewoontes die bedrijven en organisaties nergens snel krijgen:

 1. Geen duidelijke aanwijzingen
 2. Gebrek aan aansprakelijkheid
 3. Rationalisering van inferieure prestaties
 4. Planning in plaats van actie
 5. Afkeer van risico's en verandering

Ummm ... auw! Bob vatte zojuist mijn groeiende frustratie over mijn baan samen. Ik werk dus voor een fantastische, succesvolle werkgever groeien als een gek. Hoe meer werknemers en promoties, hoe langzamer we echter lijken te worden. Bob weet niets van ons bedrijf, maar hij heeft het absoluut voor elkaar! Deze zijn precies de dingen die ons vertragen, die we onmiddellijk moeten veranderen.

Ik heb een paar exemplaren van dit boek doorgegeven aan enkele mensen in de organisatie. Ik hoop dat ze de introductie ook hebben gehaald! Ik kan niet wachten om me in de rest van dit boek te verdiepen. Het boek richt zich niet op deze verlammende gewoonten, het richt zich op wat nodig is om de organisatie te veranderen en in de goede richting te krijgen!

Ik weet zeker dat ik de komende weken nog veel meer uit dit boek met jullie zal delen. Haal een exemplaar op van Kiss Theory Good Bye door Bob Prosen zodat we het samen kunnen bespreken.

7 reacties

 1. 1

  Wauw, klinkt als het bedrijf waar ik momenteel voor werk. Het lijkt erop dat een bedrijf begint te groeien van een innovatief klein tot middelgroot bedrijf naar meer een bedrijfsomgeving, die 5 gewoonten worden allemaal gewoon.

 2. 2

  dang. mijn plaatselijke bibliotheek heeft het niet.

  Ik sta 100% achter jou in die top 5. Ik ga nu door een "laten we onze laatste post mortem negeren en dezelfde problemen herhalen" bij mijn startup. ugh.

  • 3

   Interessant, engtech. We zijn zo bang voor onze laatste fouten dat we verlamd raken in de planningsmodus. Weken na release en we hebben nog steeds ruzie over functies en functionaliteit. Het is helemaal niet gezond. Bij een bedrijf noemde een van de beste bazen die ik ooit had het "Analyse verlamming".

   Soms moet je gewoon vooruit. Maar eigenlijk kun je niet gewoon bewegen zonder je aan te passen!

 3. 4
  • 5

   Boeken zijn mijn creatieve uitlaatklep en ze maken echt gebruik van mijn verbeelding. Ik ben altijd een fervent lezer geweest - vooral omdat ik altijd heb kunnen toepassen wat ik heb geleerd op wat ik doe.

   Natuurlijk is creativiteit waarschijnlijk niet de eerste vereiste voor de banen die ik doe (ook al is het de kern ervan). U bent natuurlijk zowel opgeleid als getraind in creativiteit - dus ik denk dat het openen van een boek misschien niet de beste bron voor u is. Dat is echt een interessant perspectief, Bitt! Heb je andere creatieve outlets?

   Ik probeer 1 van de 5 boeken fictief te maken, zodat ik niet begraven word in leiderschap, technisch en marketingmateriaal. Ik ben daar nu te laat voor!

 4. 6
  • 7

   Mooi hoor! Een beetje Zeester humor! Ik ben bang dat het afhakken van het hoofd ons zeker zou doden. Ironisch genoeg, hoewel we deze vijf problemen moeten oplossen, is het hoofd is degene in wie ik het meeste vertrouwen heb om de nodige veranderingen aan te brengen.

   Helaas heb ik geen autoriteit om de verandering daadwerkelijk door te voeren, dus het is moeilijker voor mij. Ik probeer echter een verschil te maken!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.