Beperk de gerelateerde berichten van Jetpack tot een specifieke datum

limiet datum

Vandaag was ik een artikel aan het controleren dat ik had geschreven en merkte op dat de gerelateerde post die naar voren kwam van 9 jaar geleden was op een platform dat niet meer bestond. Dus besloot ik om de jetpack gerelateerde berichtenopties op mijn site en kijk of ik het datumbereik kan beperken.

Jetpack doet fantastisch werk door de relevante berichten te selecteren die vergelijkbaar zijn, maar helaas heeft het geen idee dat veel van de artikelen mogelijk verouderd zijn. Ik verwijder vaak oude berichten die nergens op slaan, maar ik heb geen tijd om alle 5,000 artikelen die ik in meer dan tien jaar heb geschreven te beoordelen!

Helaas is er geen instelling aan jetpack Om dit te bereiken, kunt u alleen instellen of u al dan niet een kop wilt hebben, wat de kop is en opties voor de lay-out, of u miniaturen wilt weergeven, de datum wilt weergeven of inhoud wilt weergeven.

gerelateerde berichten plugin jetpack

Zoals met vrijwel alles in WordPresser is echter een robuuste API waarmee u het bestand functions.php van uw child-thema (of thema) kunt aanpassen en kunt wijzigen hoe het werkt. In dit geval wil ik de reikwijdte van gerelateerde berichten beperken tot 2 jaar ... dus hier is de code:

function dk_related_posts_limit( $date_range ) {
  $date_range = array(
    'from' => strtotime( '-2 years' ),
    'to' => time(),
  );
  return $date_range;
}
add_filter( 'jetpack_relatedposts_filter_date_range', 'dk_related_posts_limit' );

Dit voegt een filter toe aan de zoekopdracht die de plug-in voor gerelateerde berichten gebruikt. Ik heb de update naar mijn site geüpload en nu zijn de gerelateerde berichten beperkt tot alles wat in de afgelopen 2 jaar is geschreven!

Er zijn andere manieren om het aanpassen van uw gerelateerde berichten Bekijk ook de Jetpack-ondersteuningspagina over het onderwerp.

Openbaarmaking: ik gebruik mijn WordPress en jetpack aangesloten links in dit bericht.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.