Zit je echt in de 1% van LinkedIn?

linkedin

Getallen. Soms maken ze me absoluut gek. Vandaag is een geweldig voorbeeld. LinkedIn stuurde een e-mail waarin ze hun leden feliciteerden die tot het hoogste percentage bekeken profielen behoorden. Hier is de sleutel ... profielen bekeken. Hier is hoe de e-mail eruit ziet ... complimenten van vriend Daren Tomey:

Daren Tomey

Daren is een hard-charger en absoluut in mijn 1% club van verkoopmanagers in het hele land. Dat ga ik hem niet afnemen. De vraag is waarom zou het profiel van Daren een van de best bekeken zijn? En hoe kom je bij de 1 procent club?

De helft van de vergelijking is eenvoudig, de andere helft moeilijk.

 1. Ten eerste is Daren verantwoordelijk voor de verkoop bij Zmags - an digitaal publicatieplatform (en een klant). De verkoop is wreed. De omzet is hoog en bedrijven altijd op zoek voor talent. De sleutel hier is op zoek. Kijken = uitzicht. Dus zet salesmanagement of salesmanager in je profiel en je schiet omhoog. Binnen mijn netwerk waren de meeste van de toppercenters in de verkoop.
 2. Ten tweede, werk hard om verbinding te maken op LinkedIn. Daren kent zowat iedereen in het land van elk groot bedrijf. Hij is een ongelooflijke netwerker en heeft heel veel relaties. Hij wordt gerespecteerd in de software- en technologie-industrie en in de who's who van verkoopleiders. De meer verbindingen, hoe groter de kans dat zijn profiel wordt bekeken.

Buzzfeed heeft het goed gedaan het opsplitsen van de cijfers en terecht kritiek op het daaropvolgende delen op het sociale web. Deze campagne was een shill… het heeft mensen gemanipuleerd om het LinkedIn-merk te delen - wat duidelijk tot uiting komt in de uitgaande communicatie.

Dit is het soort campagne dat me gek maakt. Het percentage is een belachelijk getal dat niets betekent ... echt niets. Als je een superster bent in jouw vakgebied en kieskeurig bent over met wie je contact maakt op LinkedIn, heb je geen van deze e-mails ontvangen. Maar als je in een branche zit met veel rekrutering met een groot netwerk ... en je bent waardeloos in je werk ... dan heb je nog steeds een van deze e-mails ontvangen.

Reputatie wordt verdoemd, aanbevelingen verworpen ... vertel gewoon iemand dat ze speciaal zijn, zodat ze het delen. En het werkte perfect.

Doet me denken aan een van mijn T-shirts: Je bent speciaal. Net als iedereen.

15 reacties

 1. 1

  Doug leuk stuk en tot nadenken stemmend, hoewel deze campagne een shill is - wat het beoogt mensen in deze 1% of 5% of 10% aan het denken te krijgen is - hmmm Ik ben duidelijk interessanter dan ik dacht 🙂 misschien wil ik weten wie dat is op zoek naar mijn profiel? En voor slechts $ 16 (of meer) - kan ik erachter komen.

  Wees interessant om te weten hoeveel premium aanmeldingen ze hebben gekregen 🙂

 2. 3
 3. 4
 4. 7

  Douglas, geweldige post. Zodra ik de 5% had, dacht ik: “Ik ben één op de 10M… niet zo speciaal.) Ik bezweek om het (alleen) op LinkedIn te delen; maar ik heb niet betaald voor de premium service om meer details te weten te komen. Misschien moet je dit commentaargedeelte gebruiken om te zien welke andere reacties mensen hebben ...

 5. 9

  Precies wat ik dacht. Ik heb gehoord dat zelfs politieagenten die tijdens interviews de routine van 'goede agent, slechte agent' hebben gedaan, er zelf voor in de val lopen. Zo was het met mij en mijn 5% score van LinkedIn. Hoewel ik wist dat het een onopvallende stat was (ik begrijp * die * niet veel weergaven), voelde ik me op de een of andere manier gedwongen om erover te tweeten! Ik heb afgezien.

 6. 10

  Ik ben behoorlijk actief op LinkedIn en ik ben ook doelgericht om mijn netwerk te laten groeien. Ik vind de informatie inzichtelijk en de marketingcampagne is geniaal. Ik wou alleen dat ik er aan had gedacht. Doug, je hebt een half leeg glas, kijk hier naar. Het is gewoon goed stof tot nadenken… 1%, 5% of 10% van 200 miljoen zijn grote groepen waarin je kunt bundelen, ja. Maar toch is het welkome informatie. Ik heb mijn aankondiging getweet ... Ik vond het cool. En als marketing- en salesfanaat maak ik ook graag deel uit van een innovatief (en smaakvol) marketing- of salesinitiatief. En eerlijk gezegd heb ik waarschijnlijk een paar dingen getweet die eerder minder interessant waren. Het gesprek dat u hierover bent begonnen, is gewoon krachtigere marketing die voortkwam uit de recente aankondiging van LinkedIn aan de meest bekeken profielen. Ik denk dat je misschien recht in hun hand speelt.

  Ik waardeer je standpunt echter, het is altijd gaaf om dingen vanuit het perspectief van een ander te zien. Bedankt voor het starten van deze discussie!

 7. 11

  Goede post. Ik ontving een e-mail om me te laten weten dat ik binnen de 5% zat en ik was verrast - deze punten kwamen overeen met wat ik dacht. Hoewel ik de marketing erachter begrijp, is het feit dat eerlijk zijn belangrijker is dan proberen de gebruiker een warm en wazig gevoel van binnen te geven.

 8. 12
 9. 14

  Jij (en ik) behoren niet tot de top 1% van LinkedIn-leden.

  Je bevindt je in de 1% meest bekeken profielen onder leden, dubbele profielen, mensen die een keer hebben ingelogd en het vergeten zijn, mensen die zijn overleden, hoaxsters, oplichters en spammers.

  Maar we zijn allemaal ijdel, dus deelden we het. Goed voor ons!

 10. 15

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.