Hoe belangrijk is uw LinkedIn-profielfoto?

Hoe belangrijk is uw LinkedIn-profielfoto?

Enkele jaren geleden woonde ik een internationale conferentie bij en ze hadden een geautomatiseerd station waar je kon poseren en een paar hoofdfoto's kon maken. De resultaten waren verbluffend ... de intelligentie achter de camera zorgde ervoor dat je je hoofd op een doelwit plaatste, waarna de verlichting automatisch werd aangepast, en boem ... de foto's werden gemaakt. Ik voelde me een verdomd supermodel, ze kwamen zo goed uit ... en ik heb ze meteen naar elk profiel geüpload.

Maar het was niet werkelijk mij. Ik ben geen supermodel. Ik ben een joviale, ondeugende en vrolijke mollige man die graag lacht, lacht en van anderen leert. Een paar maanden gingen voorbij en ik was aan het dineren met mijn dochter en een vrouw die ik kende, ging zitten om met ons te praten. Mijn dochter... die geen enkele situatie ongefotografeerd kan laten... maakte een foto van ons grinnikend.

Ik hou van deze foto. Ik had een knipbeurt nodig, de achtergrond was warm hout, de verlichting was uitnodigend en ik draag een effen bordeauxrood t-shirt... geen pak of stropdas. Deze foto is mij. Toen ik thuiskwam, heb ik het bijgesneden en op mijn LinkedIn profiel.

Bekijk en maak contact met Douglas op LinkedIn

Ik ben natuurlijk niet zomaar een medewerker op LinkedIn. Ik ben een spreker, een auteur, een adviseur en een bedrijfseigenaar. Er gaat geen week voorbij dat ik geen connectie maak met een potentiële partner, klant of medewerker op LinkedIn. Ik kan absoluut niet genoeg benadrukken hoe belangrijk je profielfoto is. Voordat we elkaar ontmoeten, wil ik je zien, je glimlach zien en in je ogen kijken. Ik wil het gevoel hebben dat je vriendelijk, professioneel en een geweldig persoon bent om mee te communiceren.

Kan ik dat uit een foto halen? Niet alles… maar ik kan wel een eerste indruk krijgen!

Heeft een LinkedIn-foto invloed op uw inzetbaarheid?

Adam Grucela bij Paspoort-Foto.online beantwoordde deze belangrijke vraag met uitstekend advies met ondersteunende statistieken in deze infographic. De infographic raakt enkele kritische aspecten van een LinkedIn-profielfoto... inclusief de belangrijkste kenmerken:

 • Charisma – zorg ervoor dat de bezoeker je leuk vindt en vertrouwt.
 • Professionalisme - pas de afbeelding aan uw niche aan.
 • Werkzaam als/bij: – upload alleen goed gemaakte foto's.
 • persoonlijkheid – leer ze je beter kennen.

Ze geven enkele tips - zoals het inhuren van een professionele fotograaf, het gebruik van een afbeelding van hoge kwaliteit, zorg ervoor dat het professioneel is, gebruik een geweldige houding en toon je charisma. ze bieden ook enkele rode vlaggen:

 • Gebruik geen gedeeltelijk zichtbaar gezicht.
 • Gebruik geen foto met een lage resolutie.
 • Gebruik geen vakantiefoto.
 • Gebruik geen afbeelding die niet authentiek is.
 • Gebruik geen bedrijfsfoto boven een persoonlijke.
 • Wees niet over-the-top als je casual bent.
 • Gebruik geen foto zonder een glimlach!

De infographic laat je ook weten dat je foto niet alles is... het optimaliseren van je hele LinkedIn-profiel is van cruciaal belang om je vermogen om verbinding te maken en aangenomen te worden te vergroten. Lees zeker ook onze andere artikelen en bijbehorende infographics, waaronder deze gedetailleerde gids over het optimaliseren van uw LinkedIn-profiel, evenals deze extra Tips voor LinkedIn-profielen.

Maar ik haat het om foto's te maken

Ik snap het, maar je profielfoto is geen voor jou! Als je een hekel hebt aan het krijgen en gebruiken van foto's van jezelf, vraag het dan aan een goede vriend die je vertrouwt. Er gaat niets boven een fotograaf en een vriend om je mee uit te nemen, een paar dozijn foto's te maken en je vertrouwde vriend vervolgens de foto te laten selecteren die je wilt gebruiken. Ze kennen je! Ze zullen weten welke het echt goed doet om jou te vertegenwoordigen.

1 kan een gekoppelde foto je een baan bezorgen

2 linkedin foto's recruiters

3 linkedin eerste indrukken

4 linkedin profielfoto bekeken

5 kenmerken linkedin profielfoto

6 rode vlaggen linkedin profielfoto

7 hoe je linkedin profielfoto optimaliseert

8 linkedin profiel optimalisatie