Live, liefde, lach

nadenkenIk heb de laatste tijd veel nagedacht en poëtisch gemaakt met mijn zoon over het leven, ouderschap, werk, relaties, enz. Het leven komt in fasen op je af en je wordt gedwongen beslissingen te nemen die je nooit had gewild.

Fase 1: Huwelijk

Ongeveer 8 jaar geleden was het mijn scheiding. Ik moest bedenken of ik het wel of niet aankon om een ​​'weekendvader' te zijn of een alleenstaande. Ik koos voor het laatste omdat ik onmogelijk zonder mijn kinderen zou kunnen leven.

Tijdens de scheiding moest ik bedenken wat voor soort man ik zou worden. Zou ik een boze ex-man zijn die zijn ex de rechtbank in en uit sleepte, zijn ex kwaad maakte tegen zijn kinderen, of zou ik de zegen nemen om mijn kinderen te krijgen en de hoofdweg te nemen. Ik geloof dat ik de hoofdweg heb genomen. Ik praat nog steeds vaak met mijn ex-vrouw en bid soms zelfs voor haar familie waarvan ik weet dat ze het moeilijk hebben. De waarheid is dat het op deze manier veel minder energie kost en dat mijn kinderen er veel beter aan toe zijn.

Fase 2: Werk

Op mijn werk heb ik ook beslissingen moeten nemen. Ik heb de afgelopen tien jaar meer dan een paar geweldige banen achtergelaten. Ik heb er een achtergelaten omdat ik wist dat ik nooit zou worden wat mijn baas wilde dat ik was. Ik verliet onlangs een andere omdat ik niet persoonlijk vervuld was. ik ben in een fantastisch werk nu dat daagt me elke dag uit ... maar ik ben realistisch dat ik hier waarschijnlijk ook niet over tien jaar zal zijn.

Het is niet dat ik twijfels heb, het is gewoon dat ik me meer op mijn gemak voel met mijn 'niche' in Marketing en Technologie. Ik hou van snel schakelen op het werk. Als dingen langzamer gaan en bedrijven die vaardigheden nodig hebben die me niet interesseren, besef ik dat het tijd is om verder te gaan (binnen of buiten). Ik ben erachter gekomen dat wanneer ik aan mijn sterke punten werk, ik een veel gelukkiger mens ben dan wanneer ik me zorgen maak over mijn zwakke punten.

Fase 3: Familie

Ik ben nu bijna 40 en ben op een punt in mijn leven gekomen waarop ik ook beslissingen moet nemen met mijn relaties. In het verleden heb ik veel energie gestoken in het hebben van een gezin dat 'trots op mij is'. In veel opzichten was hun mening belangrijker dan die van mij. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat ze succes heel anders meten dan ik ooit deed.

Mijn succes wordt afgemeten aan het geluk van mijn kinderen, de kwaliteit en kwantiteit van solide vriendschappen, mijn netwerk van medewerkers, het respect dat ik krijg op het werk en de producten en diensten die ik elke dag lever. Je merkt misschien dat titel, roem of fortuin er niet in stonden. Dat waren ze niet en zullen ze ook nooit worden.

Als gevolg hiervan is mijn beslissing geweest om mensen achter te laten die me naar beneden proberen te slepen in plaats van op te tillen. Ik respecteer, houd van en bid voor ze, maar ik ga gewoon geen energie meer steken in het proberen om ze gelukkig te maken. Als ik niet succesvol ben in hun mening, mogen ze hun mening houden. ik ben verantwoordelijk voor mijn geluk en ze zouden de verantwoordelijkheid voor die van hen moeten aanvaarden.

Als vader ben ik dolblij met wie mijn kinderen momenteel zijn, en ik hou onvoorwaardelijk van ze. Onze dagelijkse gesprekken gaan over waar ze in zijn geslaagd, niet over hun mislukkingen. Dat gezegd hebbende, ik ben streng voor mijn kinderen als ze hun potentieel niet waarmaken.

De cijfers van mijn dochter zijn vorige week aanzienlijk gedaald. Ik denk dat het merendeel ervan was dat haar sociale leven belangrijker was geworden dan haar schoolwerk. Het deed haar echter pijn toen ze haar cijfers haalde. Ze huilde de hele dag omdat ze typisch een A/B-student is. Het was niet hoe teleurgesteld ik was dat duidelijk was, het was hoe teleurgesteld ze was.

Katie houdt van leidinggeven in de klas en heeft er een hekel aan om onderaan te staan. We hebben wat veranderingen aangebracht - geen bezoek aan vrienden op doordeweekse avonden en geen make-up. Make-up was de moeilijkste... Ik dacht echt dat ze gaten in me zou branden met haar oogbollen. Maar binnen een week begonnen haar cijfers terug te komen. Ze brandt geen gaten meer in me, en lachte me laatst zelfs uit in de auto.

Het is een pittige hoogdravende act, maar ik doe mijn best om het positieve te accentueren, niet het negatieve. Ik probeer ze in de richting van de prachtige zee te sturen, niet altijd om ze te herinneren aan de storm achter hen.

Naarmate mijn kinderen zich meer op hun gemak voelen met wie ze zijn, ga ik meer houden van wie ze worden. Ze verbazen me elke dag. Ik heb ongelooflijke kinderen… maar ik heb geen enkele misvatting over wie 'ik denk dat ze zouden moeten zijn' of 'hoe ze zouden moeten handelen'. Dat is voor hen om uit te zoeken. Als ze blij zijn met zichzelf, hun richting in het leven, en met mij... dan ben ik blij voor ze. De beste manier waarop ik ze kan leren, is door ze te laten zien hoe ik me aan het gedragen ben. Boeddha zei: "Wie mij ziet, ziet mijn leer." Ik was het er niet meer mee eens.

Fase 4: Vreugde

Ik herinner me een commentaar een tijdje terug van een goede 'virtuele vriend', William die vroeg: “Waarom moeten christenen zich altijd identificeren?”. Ik heb de vraag nooit beantwoord omdat ik er veel over moest nadenken. Hij had gelijk. Veel christenen verkondigen wie ze zijn met een 'heiliger dan gij' houding. William heeft het volste recht om mensen hierover uit te dagen. Als je jezelf op een voetstuk plaatst, wees dan voorbereid om te antwoorden waarom je daar bent!

Ik wil dat mensen weten dat ik christen ben – niet omdat ik ben wie ik ben, maar omdat ik hoop dat ik ooit zal zijn. Ik heb hulp nodig met mijn leven. Ik wil een aardig persoon zijn. Ik wil dat mijn vrienden me herkennen als iemand die om hen gaf, een glimlach op hun gezicht toverde of hen inspireerde om iets anders met hun leven te doen. Terwijl ik op mijn werk zit te werken met een koppige leverancier of een bug die ik in cirkels aan het oplossen ben, is het gemakkelijk voor mij om het grote geheel te vergeten en een paar woorden uit te spreken. Het is gemakkelijk voor mij om boos te worden op de mensen van het bedrijf die het me moeilijk maken.

Mijn (beperkte) kijk op de leringen waarin ik geloof, vertelt me ​​dat die mensen bij dat andere bedrijf waarschijnlijk hard werken, uitdagingen hebben die ze proberen te overwinnen, en dat ze mijn geduld en respect verdienen. Als ik je vertel dat ik een christen ben, stel ik me open voor kritiek als ik hypocriet ben. Ik ben vaak een hypocriet (te vaak) dus voel je vrij om me te laten weten dat ik geen goede christen ben, ook al heb je niet dezelfde overtuigingen als ik.

Als ik fase 4 kan uitvogelen, verlaat ik deze wereld als een heel, heel gelukkig mens. Ik weet dat ik echte vreugde zal ervaren... Ik heb dat soort vreugde bij andere mensen gezien en ik wil het voor mezelf. Mijn geloof zegt me dat dit iets is dat God wil ik te hebben. Ik weet dat het iets is dat voor het oprapen ligt, maar het is moeilijk om slechte gewoonten af ​​te wijzen en ons hart te veranderen. Ik blijf er echter aan werken.

Ik hoop dat dit niet een al te boude post voor je was. Ik moest mijn hart luchten voor mijn familieproblemen en transparant schrijven helpt me enorm. Misschien helpt het jou ook!

13 reacties

 1. 1

  Goede post! En ik vind het heerlijk om te weten dat ik niet de enige ouder ben die straft door de make-up weg te halen. Mijn dochter denkt dat eyeliner haar beste vriendin is. Het is verbazingwekkend hoe snel ze het 'snapt' als ze het niet mag hebben. 🙂

  • 2

   Eyeliner is de vijand van de vader van een 13-jarige. 🙂

   Ik denk dat make-up een gladde helling is. Ik ben nooit een fan geweest van veel make-up en mijn theorie is dat vrouwen steeds meer gebruiken omdat ze ongevoelig worden voor hoe mooi ze werkelijk zijn. Dus ... als je 13 bent, zie je er uiteindelijk uit als een Picasso tegen de tijd dat je 30 bent.

   Met een make-uppauze hoop ik dat Katie kan zien hoe mooi ze is en later minder kan gebruiken.

   • 3

    Daar ben ik het mee eens. Hoewel de eyeliner-vaardigheden van mijn dochter vanavond erg goed van pas kwamen toen ik me aan het voorbereiden was op het Crystal Heart Awards-gala van het Heartland Film Festival. Ze verklaarde dat ik "het verkeerd deed" en ging over tot het zeer smaakvol opmaken van mijn ogen. Ja, ik ben geen grote fan van make-up, meestal omdat ik er niet graag tijd aan besteed. Veel vrouwen die het met een troffel aantrekken, moeten stoppen, want ze zijn eigenlijk heel mooi eronder. Je bent een goede vader omdat je probeert je dochter te leren wat schoonheid werkelijk is.

 2. 4

  Wauw, wat een bericht Doug! Ik hou echt van je houding.

  Weet je, er is een grote overlap tussen het christendom en de islam als het gaat om gezins- en sociale waarden. Veel van wat u zei waarin u gelooft, is een voorbeeld van veel van de leringen van de islam. Het is grappig dat niet-Mulsims zoals jij soms beter de islamitische waarden demonstreren dan sommige moslims zelf.

  Dus hiervoor groet ik je! Blijf positief. Je bent een geweldige blogger, en je klinkt zeker als een geweldige vader.

  • 5

   Bedankt AL,

   Het is grappig dat je dat zegt. Ik heb de Koran gelezen en heb een paar vrienden die islamitisch zijn. Elke keer dat we samenkomen, vinden we zoveel overeenkomsten tussen onze religies. Ook bedankt voor je complimenten - ik denk niet dat ik zo'n goede ouder ben als ik zou kunnen zijn, maar ik probeer het!

 3. 6

  Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar dit bericht heeft me aan het twijfelen of ik me wel of niet moet afmelden - om een ​​paar redenen:

  1. Dit is een blog over marketing (of dat is mijn indruk). Hoewel het prima is om persoonlijkheid toe te voegen en prima om je overtuigingen te noemen, maakte een lange post over religie me af.

  Begrijp me niet verkeerd; religie is prima en ik respecteer uw overtuigingen. Maar religie is persoonlijk, en ik denk niet echt dat het een plaats heeft op een zakelijke blog. Als ik over religie wilde lezen, zou ik me abonneren op blogs met religieuze opvattingen.

  2. Schrijven over een tienermeisje dat de hele dag huilt om slechte cijfers, maakt me misselijk. De jongen is niet teleurgesteld, ze is waarschijnlijk bang voor je reactie!

  3. Door te schrijven over het straffen van een kind voor slechte cijfers nadat ze de hele dag heeft gehuild (wat niet echt een normale reactie van tienermeisjes is), voel ik me nog zieker. Straf iemand als hij iets verkeerds heeft gedaan en er zeker geen spijt van krijgt. Maar als iemand een slechte keuze heeft gemaakt, het heeft gerealiseerd, ervan heeft geleerd en klaar is om het de volgende keer beter te doen, laat het daarbij. Laat het meisje zelfvertrouwen opbouwen. Laat haar het beter doen omdat ze dat wil - niet omdat ze bang is voor straf.

  Ik respecteer dat je het wel of niet met me eens bent. Ik dacht dat je misschien wel zou willen weten waarom deze blogpost het doel bij mij volledig miste.

  • 7

   Hi James,

   Bedankt dat u de tijd heeft genomen om te schrijven. Als je je gedwongen voelt om je uit te schrijven, zou het spijt me je te zien gaan, maar dat vind ik oké. Dit is geen bedrijfsblog, het is een persoonlijke blog. Als zodanig adviseer ik mijn lezers over mijn vak, maar ik ben ook transparant in het doorgeven van mijn overtuigingen aan mijn lezers.

   In de loop van de tijd ben ik goede vrienden geworden met de lezers van mijn blog, vooral omdat ik zowel mijn werk als mijn leven met mijn lezers deel. Ik doe; Houd mijn persoonlijke berichten echter in de categorie "Thuisfront", zodat u ze niet kunt lezen als u dat wilt.

   Ik respecteer ook uw mening over wat er met mijn dochter is gebeurd. Mijn dochter zit nergens opgesloten :), ze heeft een behoorlijke opstelling… mobiele telefoon, mp3-speler, computer, televisie, enz. Dus ze wordt nauwelijks 'gestraft', hoewel het wegnemen van make-up haar het moeilijk maakte. Ik kan je garanderen dat ze niet bang voor me is. Ze kan boos worden als ze denkt dat ze me heeft teleurgesteld, maar ik heb Katie nooit een reden gegeven om 'bang' te zijn.

   Ik ben er niet zo zeker van, op mijn dertiende had ik haar ooit moeten toestaan ​​make-up op te doen, maar ze is een braaf meisje met goede cijfers en een geweldige instelling - dus ik probeer haar de vrijheid te geven die ze wil. Als ze me laat zien dat ze het aankan, leg ik haar nooit grenzen. Als ouder weet je hoe moeilijk deze situaties zijn.

   Ik hoop dat je blijft en me leert kennen! Er staat goede informatie op deze blog en ik deel graag wat ik in de branche leer.

   Groet,
   Doug

 4. 8

  Eerlijk genoeg, Doug. Ik heb ook een zakelijke blog met een categorie met de naam "Personal Ramblings" voor hetzelfde soort dingen. De lay-out en dekking van de site tot dusver hadden me de indruk gegeven dat het een strikt zakelijke blog was.

  Ik bevind me in een heel vreemde positie op internet. Ik ben Canadees, en onze cultuur is over het algemeen veel rustiger over religie dan onze Amerikaanse buren, van wie velen nogal extremistisch zijn (naar mijn mening, en ik zeg niet dat je extremistisch bent). Ik respecteer de overtuigingen van mensen en heb ook de mijne, ik hou er gewoon niet van om gedwongen te worden gevoed.

  Helaas zorgde dat extremisme ervoor dat ik erg op mijn hoede was om bijbelgestoten te worden, en mijn radar voor het inkomende dreunen lijkt op een hoge gevoeligheid te zijn ingesteld. Dus als ik hier niet belazerd word, blijf ik in de buurt. Eerlijke deal?

  Wat betreft dochters ... Het is goed om te horen dat tieners die vrijheid nodig hebben, en bedankt voor het ophelderen daarvan. Ik ben er vast van overtuigd dat hoe strakker de riem, hoe meer problemen ouders zichzelf opdoen. Ik 'krijg' ook geen ouders die hun kinderen een harde hand geven. Het is gewoon niet het antwoord.

  En ... Ik heb zelf een 14-jarige en een peuter, dus ik kan me verhouden tot de uitdagingen van het ouderschap en de kracht van make-up.

  Nogmaals bedankt voor uw reactie. Ik had een beetje (oké veel) een schokkerige reactie op de post, dus om een ​​beetje over mij te delen zodat je niet denkt dat ik een complete reet ben, lees mijn post over schokkende reacties.

  • 9

   Wij Amerikanen stoppen graag alles in ieders gezicht - oorlog, rijkdom, technologie, muziek, religie ... noem maar op en we zijn trots op hoe erg we het verknoeien! Als een van ons oprecht is, is het moeilijk om ons serieus te nemen.

   Ik heb zes jaar in Vancouver gewoond en ben daar afgestudeerd aan de middelbare school. In feite is mijn moeders kant van de familie allemaal Canadees. Mijn grootvader is een gepensioneerde officier van de Canadese strijdkrachten. Ik ben een grote fan van Canada en kan nog steeds het volkslied zingen (in het Engels, ik ben de Franse versie vergeten). Mijn moeder is Quebecois, geboren en getogen in Montreal.

   Ik maak grapjes met mijn middelbare schoolvrienden dat Amerika geen betere koksmuts kan vragen dan Canada!

   Bedankt voor je attente reactie ... ik heb het nooit zo opgevat.

 5. 10
 6. 12

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.