Val niet voor de misleiding van de "lokale aanwezigheid"

Depositphotos 37564193 s

Mijn telefoon gaat de hele dag. Vaak zit ik in vergaderingen met klanten, maar op andere momenten zit het open op mijn bureau terwijl ik aan het werk ben. Als de telefoon overgaat, kijk ik om en zie ik vaak een netnummer 317 inbellen. Het nummer staat echter niet in mijn contacten, dus ik zie niet wie de persoon is die mij belt. Met meer dan 4,000 contacten in mijn telefoon – gesynchroniseerd met LinkedIn en Evercontact… Ik identificeer vrijwel iedereen die mij belt.

Maar dit is anders. Dit is een uitgaand verkoopbedrijf dat de 317 voor de gek houdt netnummer om te proberen de kans te vergroten dat ik de telefoon opneem. In gesprek met Bill Johnson - onze klant, een expert in uitgaande verkoop, en oprichter van Salesvue, dit staat bekend als lokale aanwezigheid en het is het nieuwste wondermiddel van technologie voor uitgaand bellen.

Hier is een voorbeeld van RingDNA:

Het probleem met lokale aanwezigheid is dat het onmiddellijk de handdruk begint tussen een verkoper en een potentiële klant met een oneerlijke betrokkenheid. In deze tijd, waarin consumenten meer transparantie en eerlijkheid eisen van bedrijven, is dit in direct conflict.

Lokale aanwezigheid is wijdverbreid en groeit in de industrie ... en het is ook bedrieglijk en dom naar mijn mening. Ik probeer RingDNA niet te verslaan - ze zijn een van de honderden verkopers die deze oplossing verkopen en de eerste waarvoor ik een video op YouTube vond. Maar hoewel de RingDNA-video het aantal beantwoorde of geretourneerde telefoontjes aanprijst, geeft het geen inzicht in de schade die aan uw verkoop is toegebracht door deze misleidende strategie te gebruiken.

Doug Hansen, Sr. Manager Accountontwikkeling van Draaien, nam onbewust een telefoontje aan van een verkoper die eerder hun lokale dial-mogelijkheden. Meteen had hij minder oog voor de integriteit van de verkoper, ook al wist hij van tevoren wat ze aan het doen waren.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in de verkoop, inclusief prospecting aan de telefoon, en heb geëxperimenteerd met waarschijnlijk evenveel verschillende technieken om teruggebelde oproepen of ophalingen te verzamelen als iedereen. Terwijl ik de aantrekkingskracht van begrijp lokale nummers om op de beller-ID van een prospect te verschijnen, merk ik dat dit vaak een tip geeft aan de prospect die ze hebben misleid, die ze wel oppikken en een barrière van negativiteit creëert die in het begin moet worden doorbroken. Hoewel deze technieken effectief zijn om de prospect sneller te bereiken, geven ze ook aan dat we minder transparant en openhartig zijn in onze benadering en het pad naar een vertrouwensrelatie ondermijnen.

Doug zei het perfect. Zelfs als het responspercentage toeneemt wanneer u inbelt met hetzelfde netnummer, kan ik me niet voorstellen dat uw conversiepercentage daarmee toeneemt. Ik kan ook niet geloven dat je niet de hele verkoopcyclus in gevaar brengt door op een bedrieglijke voet te beginnen.

Vertrouwen en authenticiteit zijn de sleutels tot elke verkoop. Breng ze niet in gevaar door netnummers te vervalsen!

5 reacties

 1. 1

  Ja, dit is een van die trucs waarvan de vervaldatum is verstreken. 18 maanden geleden hield dit me voor de gek bij de eerste paar telefoontjes, nu wordt alles dat niet op nummerherkenning komt, genegeerd ...

 2. 2

  Hoewel dit voorzienbaar als misleidend kan worden beschouwd, is het moeilijk om de verhoogde conversieratio van antwoorden te negeren en het gebruik ervan is uitermate toepasbaar in omstandigheden waarin A. de klant om een ​​telefoontje heeft verzocht of B. de eindgebruiker een consument is. Als u nu verkoopt aan de C-suite of enterprise-accounts, gebruik dan geen lokale aanwezigheid. Maar in termen van vertrouwen had ik deze tool in een eerdere positie gebruikt (op dat moment verkopen aan consumenten) en het vertrouwen ging NOOIT verloren. Het zou de hele tijd ter sprake komen - "Are you guys local", waarin ik ze zou vertellen over ons intuïtieve telefoonsysteem en die zin zou eindigen met "behoorlijk slim toch?" We zouden allebei grinniken en doorgaan met het verkoopgesprek. Ondertussen is het antwoordpercentage in die specifieke toepassing met meer dan 400% gestegen. 4x de mogelijkheden om zaken te sluiten. Ik zal die kansen elke dag nemen.

  • 3

   Er zijn een aantal misleidende marketingstrategieën die de respons- en conversieratio's in elk medium verbeteren, Ryan. Je neemt de kansen, ik ben geen fan en geloof niet dat goede bedrijven met geweldige producten en diensten dingen op deze manier moeten doen.

   • 4
    • 5

     Ik ben geen advocaat, maar ik geloof niet dat er een wettelijke vereiste is om een ​​netnummer af te dwingen dat overeenkomt met de daadwerkelijke locatie van de beller. Denk aan je eigen mobiele apparaat ... Ik zou in Las Vegas kunnen zijn en iemand bellen en "317" zal zich nog steeds registreren.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.