Ik denk niet dat marketing draait om geld verdienen

Making Money

Als er twee woorden zijn die ik in deze branche zie die me doen kreunen en weglopen, dan is het de uitdrukking het maken van geld. Ik wil niet ingaan op de politiek van de afgelopen tijd, maar een bedrijf heeft besloten een controversiële marketingcampagne te lanceren. Een van mijn collega's zei dat het briljante marketing was, omdat het ze een hoop geld gaat opleveren.

Ugh.

Kijk, ze zijn een bedrijf en kunnen doen wat ze willen met hun marketing. En springen in een populaire controverse kan geweldig zijn voor oogbollen en zelfs dollartekens. Maar ik geloof niet dat het doel van marketing is om geld te verdienen. Ik heb voor veel bedrijven gewerkt die helemaal over geld verdienden, en ze lijden of sterven - omdat geld verdienen de belangrijkste maatstaf was.

  • Kranten - Ik werkte voor kranten die het monopolie op reclame hadden en hun tarieven bleven opdrijven. Het nieuws werd de "opvulling tussen de advertenties". Toen de concurrentie online kwam, konden consumenten en adverteerders niet wachten om te springen.
  • SaaS - Ik heb voor een aantal van de grootste Software as a Service-providers in de branche gewerkt. In hun ijver om de doelen elk kwartaal te verslaan, zag ik hoe ze klanten shmoozen en ze vervolgens overreden voor de volgende, belangrijkere klant. Toen de oprichters hun toekomstige startups lanceerden, namen die oude klanten de telefoon niet op. En toen er nieuwe oplossingen werden ontdekt, migreerden vergeten klanten.

Geld verdienen is een kortetermijndoel dat de focus wegneemt van alles wat nodig is om een ​​bloeiend bedrijf op te bouwen. Geld is wat er wordt uitgewisseld tussen een bedrijf en zijn klanten voor de waarde die ze brengen. Geld is van cruciaal belang - als u teveel in rekening brengt, kan uw klant zich opgelicht voelen en vertrekken. Als u niet genoeg rekent, kunt u het zich misschien niet veroorloven om de klant goed van dienst te zijn. Geld is een variabele… maar het opbouwen van een solide relatie is cruciaal.

Marketing speelt een rol bij het zoeken, identificeren en targeten van de potentiële klanten die genoodzaakt bent uw product of dienst en die eruit zien als uw beste klanten. Elke week loop ik weg van deals waarvan ik denk dat ik niet geschikt ben om met het bedrijf te werken. Sommige bedrijven raken zelfs boos dat ik ze niet zal helpen - maar ik weet dat het doel op korte termijn is het maken van geld heeft mijn bedrijf in het verleden bijna vernietigd. Toen ik de juiste klant vond, geduldig wachtte om met hen samen te werken, de juiste verwachtingen schiep en er zeker van was dat ze mijn producten en diensten nodig hadden en wilden ... toen bouwden we een relatie op.

Ik zal een paar voorbeelden geven:

  • Ik help een fondsenwervend bedrijf dat werkt nu met scholen. Ze hebben de afgelopen jaren een ongelooflijke groei doorgemaakt dat ik ze heb bijgestaan, maar dat komt omdat ze zich scherp concentreren op de juiste scholen om mee samen te werken. Ze vermijden het werken op scholen waar hun product conflicten tussen leerlingen kan veroorzaken… en in plaats daarvan steunen ze die scholen door middel van hun filantropie. Kunnen ze geld verdienen door aan hen te verkopen? Natuurlijk… maar ze weten dat het niet in het beste belang is van de school.
  • Ik help een datacenter bedrijf die innovatief en onafhankelijk is. Ze zouden geld kunnen verdienen door het hele jaar door kleine opdrachten te verkopen… ze zijn op korte termijn veel winstgevender. Ze weten echter dat grote, zakelijke klanten met compliance-uitdagingen het belangrijkste zijn. Ze verkopen dus aan grote bedrijven en vermijden marketing aan de kleine bedrijven.
  • Ik help een thuisdiensten bedrijf dat dakbedekking, gevelbekleding en andere buitendiensten verricht. Ze zijn een familiebedrijf dat al bijna 50 jaar actief is in de gemeenschap. Hun concurrentie doet beloften en laat een spoor van vreselijke engagementen achter door hardhandige verkopen te gebruiken en elke klant tot een afsluiting of een upsell te duwen. Mijn cliënt kiest ervoor om weg te lopen van die verplichtingen en in plaats daarvan op de markt te brengen naar de vrienden, familie en buren van hun klanten.
  • Ik help een water testen bedrijf waarvan het eerste doel was om consumenten te helpen hun waterkwaliteit te testen met thuiskits. Ze ontdekten echter een veel groter probleem waarbij gemeenten geen trackingsoftware hadden om volledig te voldoen aan lokale, provinciale en federale voorschriften. Ze wisten dat ze veel meer impact konden hebben met hun doel om de waterkwaliteit in het land te helpen veranderen als ze zich op lange termijn zouden richten op overheidscontracten.

In al deze gevallen kijken we er niet naar geld verdienen. Onze marketinginspanningen zijn om de producten en diensten van de bedrijven die we helpen te optimaliseren en matchen met de potentiële klanten die ze kunnen bedienen. Al deze bedrijven maken een geweldige groei door, maar het is omdat ze weten wanneer ze zich moeten afkeren van het verdienen van geld ... niet er achteraan gaan.

Elke marketeer kan een bedrijf helpen geld verdienen. Minder marketeers helpen bedrijven te gedijen en te groeien met klanten die hun producten en diensten waarderen. In de afgelopen tien jaar met mijn eigen bedrijf, heb ik gemerkt dat geld eigenlijk komt door het vinden van en werken met de juiste klanten. Mijn marketing is om die bedrijven te vinden, niet om geld te zoeken en te verdienen. Ik hoop dat dat ook jouw focus is.

 

 

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.